אוכל  טעם החיים
קלה דרכנו: המדריך להכנת פוקאצ'ה
מאיה לביא
פורסם: 15.07.10, 08:39
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 79 תגובות ב-32 דיונים
1. האם אפשר להחליף בקמח מלא? ואיך?
מיכל   (15.07.10)
2. אם כל כך קל האם אין זה פשע לבזבז על כתבה?
עבריין מקלדת   (15.07.10)

משהו שאמר לי פעם איש עסקים חכם ועשיר :

- תמיד תדאג להראות טמבל ביחס לנושא ונותן עמך.

- תמיד, אבל תמיד, תדאג גם שהמוצר והמתכון הפשוטים, הקלים והדבילים ביותר יראו קשים ומתוחכמים לצד השני.

כנראה שזה עובד. האיש בגיל 46 סופר כבר את מאת מליון הדולר השניה שלו.

3. אפשר בצק מוצלח לפיצה דקה?
Simpson ,   פ"ת   (15.07.10)
4. אחד הדברים המשמינים מלאי שמן ומגעילים שקיים
(15.07.10)
פוקאצה = פקאצה
5. מחר - "המדריך לעשיית פאקאצה".
ג'ורג'יו חרמני   (15.07.10)

יש מלא פקאצות בתל אביב שמסתובבות עם האף בעננים. כתבנו ג'רג'יו עשה לא מעט מהן, בביתן, בביתו ואף בשירותים של ה- TLV.

מחר נלמד אתכם, הקוראים, כיצד!!!

6. פוקאצה זה הכי טעים
ניסן פלג ,   חולון   (15.07.10)
תודה על המתכון הזה
לפני שבוע הכנתי פוקאצה לפי מתכון אחר
זה הכי טעים שזה חם ויוצא מהתנור
קצת מטבלים, חומוס, או חמאה, וזה מעדן.
להוסיף שתיה קרה.
רצוי אייס טי. זה הכי מתאים לקיץ.
אני שתיתי עם ג'אמפ. עשה לי אנרגיה טובה לכל היום. עכשיו אני אנסה את המתכון שלכם
7. זה פשוט:
השף מהשפייה   (15.07.10)
1 - מזיזים את הקמח הלבן הצידה
2 - לוקחים במקומו קמח מלא
8. לא מבינה מה ההבדל בין פוקאצ'ה לבין בצק לפיצה.. או לחם.. או..
(15.07.10)
9. חובבני
KKK   (15.07.10)

זה לא סרדינים זה אנשובי

למה במתכן עם שמרים יבשים ? בתמונה רואים שמרים טריים

 

10. כל הכבוד ל YNET על התחשבות בחולי הצליאק - ללא גלוטן
(15.07.10)
11. ל- 8 אכן אין הבדל, המתכון לבצק בסיסי, שטוב לפוקצ'ה וגם לפיצה
אבי ,   הרצליה   (15.07.10)
12. אחלה כתבה ואחלה טיפים תודה
לונה   (15.07.10)
13. יש לי רק קמח תופח מה עושים?
רעבה   (15.07.10)
14. תודה מכל "מתנגדי" הגלוטן
כרמית   (15.07.10)
15. תגובות של נודניקימ
מוצרלה   (15.07.10)
16. זה לא בסיסי. את מניחה ידע מוקדם "שוברים את התפיחה" ??
ומי שלא יודע כלום?   (15.07.10)
17. ואם אין מערבל אפשר פשוט ללוש ביד ?
דליה   (15.07.10)
18. מה זה קמח ללחם = קמח רגיל
לילי הכושית   (15.07.10)
19. מה עושים כתבה על לחם עלוב -
איציק   (15.07.10)

שעחתם שפיצה (וגם הפוקאצ'ה) הם לחמים לעניים?

בדרום אירופה אין לחם שכדאי להתאמץ בשבילו. ככל שמצפינים, האיכות עולה. בהזדמנות, תנסו לחם שיפון באוקראינה, לחמים מסוגים שונים באוסטריה, בגרמניה, בדנמרק... עם חמאב בתור בסיס לשאר מה ששמים בסנדביץ'. לא תרצו להכניס את הפוקאצ'ות העלובות לפה.

20. מה זה "שוברים את התפיחה"?
רלי   (15.07.10)
במתכון לבצק הבסיסי
21. אני מצטער אבל בלי שומן
רוזריו ,   מרכז   (15.07.10)
במקור אמור להיות חזיר , זאת לא פוקצ'ה .
22. סחתיין על הכתבה המושקעת!
ניר   (15.07.10)
23. מהם שמרים יבשים?
אדווה ,   רעננה   (15.07.10)
האם הכוונה לשמרית? או לשמרים שקונים באריזת וואקום?
24. שמרים יבשים הם שמרים יבשים
mago   (15.07.10)
הם מגיעים באבקה ואינם צריכים קירור.
נפלאים לעבודה ונוחים לאכסון.
ניתן להשתמש איתם בכל מתכוני בצק השמרים - כ 1/2 ממשקל השמרים הטריים.
25. נקיון התבנית
סטרילי ,   השרון   (15.07.10)
שימו לב לנקיון התבנית במתכון הפוקאצ'ה עם התרד. מעורר תיאבון ללא ספק..
26. אז אני מבין שב"גוסטו" לא מנקים את התבניות....
אלכס   (16.07.10)
27. פוקאצ'ה באופה לחם ?
הדס ,   תל אביב   (16.07.10)
מישהו יודע איך מכינים בצק לפוקאצ'ה באופה לחם?
28. אופה לחם
איריס   (16.07.10)

אני עושה פיצה (שזה כמו פוקצ'ה) באופה לחם.

קודם שמים את הנוזלים ואת המלח, אח"כ את הקמח, ולבסוף בגומה קטנה את השמרים היבשים, ולפזר מעל את הסוכר.

מה שחשוב אבל זה לעשות פחות מקילו קמח כי עם כזאת כמות גדולה זה לא יהיה יהיה יעיל. אני עושה באופה לחם מקסימום 5 כוסות קמח....

בהצלחה!

29. כדאי לכם לרכוש אבן שמוט
חובב אפיה   (17.07.10)
אם אתם רוצים פוקאצה או פיצה כמו במקומות הכי טובים וטעימים .?
קנו לכם אבן שמוט לתנור הביתי.....זה עולה כ 100 עד 150 שח.
אתם שמים את האבן בתחתית התנור והיא צוברת חום..הטעם של האפיה משודרג
בכמה רמות.....תעשו חיפוש בגוגל על ....אבן שמוט .....ותקראו על זה .
האבן אוספת חום והתנור שלכם יתפקד כמו תנור לבנים מקצועי....
30. הכינותי מראש
אילאנית ,   הוד השרון   (18.07.10)
שאלונת... האם יש אפשרות להכין את הכל יום מראש, כולל התוספות ע"ג הפוקצ'ה,לשמור במקרר עטוף בנייר נצמד ורק שהאורחים מגיעים להכניס לתנור ?
תגובות נוספות
חזרה לכתבה