אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
חיצול ממוקד: המדריך המלא לחצילים
יעל גרטי
פורסם: 02.07.10, 11:57
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 181 תגובות ב-104 דיונים
1. פששש איזה יופי.אחלה אינפורמציה!!!!!!!
חזקי ואמצי!!!   (02.07.10)
2. לדעתי כדאי לנקב חציל כשקולים בתנור
(02.07.10)
האדים נשארים כלואים בתוך החציל ומצטבר הרבה לחץ. פעם קלינו חציל בטוסטר אובן בלי לנקב, החציל התפוצץ (באמת!) והשתחררו כ"כ הרבה אדים שדלת הטוסטר אובן נפתחה במהלך האפיה. נראה לי שכדאי לתת כמה חורים בכל מקרה.
3. יעל גרטי חביבתי
אריק   (02.07.10)

הטורקים לא נוגעים לנו בפלאפל למה שנקלקל להם את מה שהם אלופים בו?

את יודעת, טורקיה זו הפרובינציה של בולגרי חצי שעה מסופיה.

תני קפיצה, זה לא רחוק וממש לא מסוכן כמו שליברמן מספר לך, תבואי לשבוע ותצאי פרופסור לחיצול.

אחרי שתמצאי סידור לצאצאן כמובן...:)

4. שאלה.
judit ,   merkaz   (02.07.10)

שלום לך בכתבה אל חצילים מאוד יעיל אבל לא כתבבת איך אפשר לדעת באיזה חציל יש פחות גרעינים.

בברכה יודית אנא תעני לי בקשה.

5. שיטה בדוקה
החיטה צומחת שוב! ,   גליל   (02.07.10)
ליבש את פרוסות החציל לאחר טיגון! אני מרפד את הדפנות של מייבש חסה
בשעבה אחת של פרוסות החצילים לאחר טיגון, ומסובב כמה סיבובים, וכך נפטר מעודפי השמן! בדוק!!!
6. ומי המציא את המושג "חיצול" לראשונה?
ט"א   (02.07.10)
7. כתבה מעניינת אבל...
מריה ,   השפלה   (03.07.10)
הכתבה מאוד מעניינת , אולם הפרסומת משמאל לכתבה מרצדת מול העיניים כל הזמן, אז ויתרתי.
8. ממש דוקטורט בחצילים! כל הכבוד ותודה על המידע.
גדי   (03.07.10)
9. חציל קלוי על האש ללא לכלוך
מאמאסאן   (03.07.10)

יש לי מתקן קליה פשוט שקניתי בחנות רגילה לכלי בית, צלחת פח עגולה שיש לה מסביב חריץ עמוק- תעלה, ובמרכזה פתח עגול גדול, עליה מתלבש מכסה קמור בעל חריצים רבים, בתוך המכסה הקמור מניחים את החצילים וקולים על אש גדולה.

דרך החריצים נוגעות הלהבות בחציל ומעניקות לו טעם מדורה, והנוזלים עם הליכלוך זורמים מתרכזים ישירות בתעלה העמוקה, הנוזלים מתאדים ונשארים רק פרורי הקליפה החרוכים.

הכיריים נותרים נקיים למשעי

הכלי עולה 25 שקלים, הוא לא כל כך מתנקה אז אני שומרת עליו בשקית ניילון עד השימוש הבא.

ובא לציון גואל!

10. לא אופים חצילים אלא צולים אותם בתנור.
חציל אפישנדו   (03.07.10)
אני מניח את החצילים על תבנית מרופדת בנייר כסף, מנקב אותם קלות כדי שלא יתפוצצו וצולה אותם מתחם לגריל (הכי קרוב שמאפשרת המסילה) במשך מספר דקות.

התוצאה, טובה לא פחות מצליית חציל על הגז. אני משתמש באופן כמעט בלעדי בחצילים בלאדיים או בחצילים עגולים קטנים, המוגשים כמנה אישית.

באחת מתכניות הבישול שעסקה בתורכיה (נושא רגיש כרגע), ראיתי מעין תבנית עגולה שחורה המיועדת לצליית חצילים על הגז. מחד היא מחוררת כדי לאפשר לאש לחדור ומאידך יש לה בסיס כפול כדי שהנוזלים לא יגרו על הכיריים. גם רינה פושקורינה משתמשת ברשת ייעודית מעניינת. צריך רק יזם שייבא את הרשתות הללו לארץ.
11. בחציל בלאדי פחות זרעים
חצילית ,   בלאד   (03.07.10)
12. קבלו מתכון לעל האש. קרפצ'יו חצילים
בזיליקום   (03.07.10)

קולים 2-3 חצילים על המנגל. מקלפים מהקליפה ושמים במסננת את הבשר. חותכים עם סכין הכי דק שאפשר על המסננת. אם יש כף עץ למעיכה עדיף.

אחרי שהנוזלים יצאו (5-10 דקות) משטיחים את חציל על צלחת ומוסיפים:

שום כתוש, טיפטוף חומץ בלסמי (ממש מעט), מלח גס ופרמזן פרוס דק מלמעלה.

 

זה יוצא טעים שאין לתאר. קרפצ'יו חצילים.

 

 

13. כרגיל, כתבה מאלפת!
גוגי   (03.07.10)
ועוד טיפ אחד - למי שיש לו סיר קרמיקה לתפוחי אדמה "בטעם של מדורה" (סיר קרמיקה כתום שאסור לשטוף אותו) - הוא מעולה גם לקליית / שריפת חצילים - פשוט שוטפים ומייבשים את החצילים, דוקרים אותם מעט, ומניחים בסיר על אש גבוהה למשך כ- 30 דקות (עם מכסה סגור).

הבית לא מתמלא עשן כמו בטכניקה של קלייה על אש פתוחה או בנייר אלומיניום.
14. ומה עם המתכון של עובד???
סטודנט ,   גבעתיים   (03.07.10)
15. עבודת דוקטורט בחצילים. כל הכבוד!! אך מה עם ערך תזונתי?
ירדן ,   מרכז   (03.07.10)
16. פשוט כתבה מעולה
חנן   (03.07.10)
17. אין ירק עם יותר וריציות של מתכונים כמו החציל!!!
אסף   (03.07.10)

 

18. שפים עתיקים- יש חצילים כבדים ללא זרעים תתקדמו
עופר מגדל חצילים ,   דרום   (03.07.10)

לא כל זני החצילים הם קלים ובכל זאת לא לכולם יש זרעים

ואם הייתם לומדים קצת ביולוגיה בבית ספר הייתם יודעים את זה

אני מגדל חצילים כבר עשרות שנים

יש חידושים כמו בכל תחום בחיינו

אז בואו שפים נכבדים ו"יקרים" בואו ללמוד קודם לפני שאתם חורצים גורלות של אנשים שעבדו קשה בכדי להמציא או לגלות או לשיטתכם "להנדס" חצילים ללא זרעים.

עובדתית בחורף יש רק חצילים ללא זרעים וזאת משתי סיבות,

האחת, זו שהופכת את החציל לארוווווך ודק גזרה יחסית ,אם תבדקו תמצאו שאלה מלאים בהורמונים

הסיבה השניה היא שיש כיום כבר זנים שלא צריכים הורמונים בכדי לחנוט והם לא מייצרים זרעים אלה בימי חייהם האחרונים, אבל הם בכל זאת יותר כבדים מאחיהם הצנומים וממש ממש לא פחות טעימים, נהפוך הוא!!!

19. חציל בלדי ולא בלאדי
יואל ,   חולון   (03.07.10)
ויש הבדל גדול: בלאדי זה "הארץ שלי" , בלדי זה "כפרי", וזו כוונת המשורר
20. כשראיתי את התמונה הקטנה בידיעה, חשבתי
(03.07.10)
שזה מקק... :-)
21. עוטפת את החציל בנייר עיתון ומכניסה לשקית ניילון במגירת המקרר
נשמר לפחות שבוע ,   טרי ורענן   (03.07.10)
22. בקשר למתכון ללביבות חצילים עם לבנה
רוית   (03.07.10)
אפשר במקום לביבות לעשות בדיוק מאותו מתכון פשטידה?
תודה.
23. כל כך הרבה מילים בכתבה על חצילים מה היית כותבת על בשר של כבש
ערבי   (03.07.10)
24. אופציה נוספת
לאה ,   תל אביב   (03.07.10)

שלום יעל

 

יופי של כתבה: בהירה, מעניינת, מקיפה.

 

יש לי אופציה נוספת לקליית חצילים: במיקרו שלנו..... יוצא מתוק וטעים.....

25. מישהו יודע איך לנטרל חומצה אוקסאלית שיש בחצילים?
זה גורם לכאבי מפרקים ,   מתה על חצילים!   (03.07.10)
26. טיגון בשמן? התחרפנתם לגמרי? שיא של עומס על מע עיכול!
(03.07.10)
27. חצילים מעדן כמעט בכל צורה טעים!!!@
יאיר5656   (03.07.10)
28. למה לשבור את הראש עם טיגון? לכו לעובד בגבעתיים,ד"ר לחצלים
צ'ומפי ,   מרכז   (03.07.10)

ממליץ בחום על הכהן הגדול ד"ר לחציל כבר למעלה מ-20 שנה !

ד"ר עובד יענג אותכם במנה הטוב ביותר ביקום.

סביח- סלט, ביצה, יותר חציל. מי אמר פה לחצל בעובי?!

עובד גם ידאג לשעשע אותכם בשפה מאוד יחודית למקום-

לטחן - פירורשו לשים טיחנה.

לחמס- פירושו לשים חומוס

לרצרץ - פירושו לרוץ על כל התוספות- בצל , פיטרוזילה וסלט.

והכי חשוב- שאלת המליון דולר- לחצל בעובי או ברוחב....

ולבסוף מה יגמר בדרבי- הפועל או מכבי כלומר עמבה או חריף.

לכו לעובד ותהנו ו... גם תתמכרו !

29. וואו!!! המכה של אוהבי החצילים
איש החצילים ,   תל אביב   (03.07.10)
אני גוזר ושומר (בעצם מדביק את הלינק)
30. צלייה על להבה הכי טעימה, אבל........
מומחית לחצילים ופלפל ,   חצילילילית   (03.07.10)

מה פתאום צליית חציל עטוף באלומיניום???? האדים החומציים נשארים בתוך החציל, הטעם נוראי הריח מגעיל - פתרון גרוע!!!!

 

צלייה נקייה על מחבת פסים (רצוי יציקה) בלי לחרוץ בלי לחורר ובלי התעללות בחציל. - הכי טוב הכי טעים, הכי ריח  ובקיצור הכיהכי.

 

אם אתם מתארגנים על מנגל פחמים (כמו שצריך) אזי צליית חצילים ופלפלים על רשת המנגל (כמובן ללא אלומיניום) היא הדבר האולטימטיבי.

 

שימו לב: קילוף חצילים צלויים/קלויים חייב להתבצע מיידית עם ההורדה מהאש, שטיפה במים לדילול חומציות החציל, להניח בצד לטפטוף נוזלים ולא במסננת מתכתית!!!

פלפלים שמים בסיר מכוסה להזעה, והתקררות ואז מקלפים, שטיפה קלה ולהניח לטפטוף נוזלים קל.

תגובות נוספות
חזרה לכתבה