אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
טעימה ורוחשת: שקשוקת חצילים קלויים
יעל גרטי
פורסם: 05.08.10, 09:25
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 57 תגובות ב-28 דיונים
1. שקשוקת אליפות
אמאל'ה   (05.08.10)

בצל בינוני, בשמן זית עד להזהבה, ה-מ-ו-ן שום פרוס

פלפל שושקה מתוק חתוך לקוביות מצטרף בשמחה

עגבניות בשלות חתוכות (כן כן עם הקליפה) , ערבוב קל

כף רסק עגבניות , מלח פלפל בזיליקום טרי קרוע ביד

מוסיפים את הביצים בשקעים קטנים, ורגע לפני שמסירים מהאש , מפוררים פטה כבשים ועוד קצת פלפל שחור,

טורפים בהנאה עם לחם טרי.

אוי תענוג.....

 

2. מזל טוב!!!
(05.08.10)
רק בריאות, אושר, ואוכל טעים :)
3. ניר אלומיניום בחום משחרר רעלים
רבקה ,   תל אביב   (05.08.10)
4. נשים בהריון אסור לכן לאכול חלמונים לא מבושלים היטב
תיזהרו   (05.08.10)
5. שימו לב למתכון הבא :
פרופ' שקשוקה   (05.08.10)

לוקחים 10 עגבניות רקובות

5 פלפלים רקובים

10 ביצים רקובות

 

מחבת רקובה אחת ו בקבוק שמן רקוב

 

מרקיבים את התערובת ונותנים לה להירקב

 

 

6. איזה מגיבים מעצבנים. יעל, מתכון פשוט ונהדר. תודה לך.
יאמי...   (05.08.10)
7. יאמי
מירב ,   ארסוף   (05.08.10)
אני הייתי מוסיפה לקראת סוף הבישול קצת כוסברה בשביל הארומה
8. נשמע טעים, הולכת לירקן
(05.08.10)
9. יעל אנא הסבירי אחת ולתמיד איך קונים חציל ללא זרעים
שלומית   (05.08.10)
אני מתה על חצילים, אך אם יוצא לי חציל מלא זרעים, אני זורקת את חלקו הפנימי לפח ואז לא נשאר כמעט מה לאכול. כבר שמעתי על מספר שיטות לזיהוי חציל ללא גרעינים, אך מעולם לא הצלחתי. מעניין למה לא מפתחים בארץ זן חצילים ללא גרעינים, כמו שהמציאו אבטיח ללא גרעינים
10. בתור אחת שאוהבת בשר , אפשר להוסיף קבנוס ...
jokerit ,   תל אביב   (05.08.10)
בחתיכות שטוגנו מעט קודם , או נקנקיות חריפות מרגז או צוריסוס , מדהיםםםם....
11. מזל טוב! אמא שלי הכינה עוגה לפני שנסעה לביה"ח ללדת אותי.
רונית   (05.08.10)
אני חושבת שזה קשור ליצר הקינון שמופיע לקראת הלידה.
12. פשוט למצוא חציל קל לעומת גודלו
(05.08.10)
13. השקשוקה מס' 1 רק אצל ציונה וגוזל בפ"ת!!!
benben1254   (05.08.10)
כשזה חם זה חם!!
14. היי יעל, יופי של רעיון. בתור חולת חצילים אנסה בהקדם. דש
אלה   (05.08.10)
15. סיפור חמוד :)
שימרית   (05.08.10)
16. למה צריך להוריד את הקליפה של העגבניה?
אנה ,   קנדה   (05.08.10)

קראתי שיש ויטמינים בקליפה עצמה והאמת שזה לא מפריע לאכול

אחרי שהם מתבשלות כמה דקות הן נעשות רכות וטעימות.

 

אני קונה חציל עגול סגול בהיר/לבן הבשר שלו לבן ללא גרעינים

והוא טעים מאד המחיר שלו יקר יותר מחציל רגיל. ממליצה למי שיש

ברביקיו לשים אותו למשך 45 דקות הוא סופג את הטעם השרוף

והסלט יוצא משגע. תחפשו בשוקים יתכן שהוא נמצא בארץ.

הנה התמונה

http://www.harvestwizard.com/2008/06/eggplant_growing.html

17. של תרד
שקשוקה ירוקה   (05.08.10)
מישהו יודע איך מכינים שקשוקה תרד?
18. מזל טוב יעל !
טלי   (05.08.10)
19. השקשוקה נראית מצוינת .
רננות   (06.08.10)

אני לא כל כך בבית חברה של חצילים .

( יותר בגלל המשפחה ) .

אבל התרגשתי מההכנות בעת תחילת הצירים ♥ .

שמחה מאד שגם את עברת למחבתות המופלאות האלו .

20. כל הכבוד. בקשתי כתבה על ביצים, ווינט הוכיחו שיש להם ביצים.
אחד ,   חו"ל   (05.08.10)

שקשוקה טובה ליהודים.

אגב, ככמעט טורקיה יעלי (את יודעת, בולגריה היתה פעם חלק מהאימפריה) שהשקשוקה המקורית בכלל לא הכילה ביצים.

שקשוקה היתה סלט העשוי מפרוסות חצילים מוקפצים, עגבניות , פלפל ובצל ועם/בלי קוביות בשר. מה שהיה היה, בדרך השתקשק לו המתכון והביצים כפי הנראה היו תחליף לבשר ומאז זהו תבשיל ביצים (עם המון, אבל המון חריף).

בכתבה הבאה את מתבקשת לפרסם כמה מתכוני דייסות. אם טוב לצאצנך יהיה טוב גם לאלו שלנו. קוואקר בעדיפות ראשונה.

21. איפה אלומה היום???
ליבי   (05.08.10)
מתגעגעת! מקווה שלא עזבת :-)
22. איזה מגיבים מגעילים, תלמדו לפרגן
אילנית ,   מיאמי   (06.08.10)

 

23. הכנתי אתמול, מדהים!
יקי ,   תל אביב -יפו   (06.08.10)
24. למה לעזאזל לקלף עגבניות לשקשוקה ?
דון פלצנון   (06.08.10)

נשלח מאייפון שלי
25. נקוה שהצירים היו קצרים
דודי ההודי   (06.08.10)
26. אני פשוט שופכת פנימה
efi   (06.08.10)
קצת סלט חצילים קלויים על האש של אחת החברות ו-סה טו.
גם יוצא טעים. וגם לא זמן.
בטח לא כזה מעודן ואנין ויפה אבל שוין :)
ומזל טוב! השקשוקה בת חצי שנה!
27. מתכון מעולה
א ,   י   (07.08.10)

כל אחד מוזמן להוריד אם יש ירק שהוא לא אוהב או אין לו בבית

חציל, קישוא, פלפל אדום, פטריות, בצל שום,עגבניות, בזיליקום, אזוב{ זעתר}קורנית, פלפל שחור פפריקה זחוק  מלח סוכר שמן זית ביצי חופש עדיף ,גבינת פרמזן,

מטגנים  את החציל הפלפל הקישוא והבצל כשהכל מתרכך ומזהיב מוסיפים את הפטריות והשום ל2 דקות מוסיפים את התבלינים והעגבניות (הרבה מאלה) על אש גבוהה 3 דקות מוסיפים את הביצים מכסים את הסיר ומנמיכים את האש לבינונית בערך ל7 דקות וכשמוכן מפזרים פרמזן מלמעלה  מורידים מהאש ומפזרים מלח גס מלמעלה

העיקרון הכי חשוב בשקשוקה הוא שכל הזמן אבל כל הזמן חיבים לערבב שלא יהיה טעם שרוף

 בתיאבון לכם א.נשים

28. ...אבל האפר של הסיגריה זה התבלין הסודי
ציונה ואחותה   (08.08.10)

ששששש..... אל תגלו

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(בקרוב: אוסובוקו)

תגובות נוספות
חזרה לכתבה