אוכל  טעם החיים
אמנות הקונדיטוריה: ביקור ב"קורדון בלו"
תמי לויאב
פורסם: 14.07.10, 09:01
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 40 תגובות ב-23 דיונים
1. הגזמתם בפרסום המתכון,מי יכול להכין עוגה כזו מסובכת?
משה   (14.07.10)
2. נראה מדהים!
השף הקטן   (14.07.10)

 

3. כל כך רוצה ללמוד
מירב ,   אילת   (14.07.10)

עושה חשק ללמוד קונדיטוריה

4. וואו!
סטודנטית   (14.07.10)
כנראה שאני אצטרך לפנות יום שלם ולקנות מטבח חדש בשביל זה- אבל ממש עשיתם לי חשק להכין את העוגת פסיפלורה.
נראה כ"כ טוב.
5. אפשר כמות בגרמים לג'לטין?
ירושלמית   (14.07.10)
אני משתמשת באבקה ולא בעלים ואין לי מושג כמה שוקל עלה.
תודה מראש
6. ג'לטין
דוד ,   ירושלים   (14.07.10)

עלה גלט'ין = 2 גרם.

7. תמי, ברוך שובך יקירה.
אריק   (14.07.10)

איזה יופי של כתבה, תענוג לקרוא.

ממש אין צורךלגדל אגו עבור יצירות שכאילו:)

בהצלחה גם בקריירה המקבילה והשארי עמנו בבקשה.

8. מה זה פקטין?
רלי   (14.07.10)
במתכון לעוגת הקריספי פרלינה עם קרם מנגו-פסיפלורה
9. אולי טעות במתכון?
אופה ,   חולון   (14.07.10)
נראה לי שבחלק של מוס השוקולד הלבן (בעוגת הפסיפלורה) חסר סוכר מכיוון שבחלק של הוראות ההכנה, רשום להקציף את החלמונים עם הסוכר אבל במרכיבים של המוס, לא רשום סוכר......
10. למי שמכין- להעזר בתמונות
אוהבת לאפות   (14.07.10)

בעוגת קריספי פרלינה עם קרם מנגו-פסיפלורה ושוקולד נשכח בהוראות שלב הקריספי פרלינה שיש למרוח לפני המוס שוקולד. אם כבר משקיעים, כדאי שכל המרכיבים יכנסו לעוגה.

 

11. אמנות הקונדיטוריה: ביקור ב"קורדון בלו"
דני Dany ,   דני בטורונטו קנדה   (14.07.10)
התרגום Google מיידית
ככל שאנו שונאים כל כך הרבה סוכר, שומן, ביצים, מלח, זו עוגה היא אתגר,
ואני מתכוון לעשות את זה יום אחד.
This is a CAKE !!!
בדרך כלל, אשתי היא האופה ואני הטבח. היא תמיד אופה עוגות רזה, אשר טעם מעולה, על ידי שינוי מתכונים מתוך ספרים באינטרנט.!!!
אני מתכנן להשתמש ASNA מהגינה שלנו, במקום של פסיפלורה.
12. כתבה איכותית
צילי וגילי   (14.07.10)
כתבה מענינת, מתכונים מדויקים ומוסברים כהלכה, אני אוהבת את הכתבות שלך!!!
13. או במילים אחרות
N   (15.07.10)
חצי כמות תתאים בדיוק לרינג של 22 ס"מ. בהצלחה, וחבל שהכותבת לא טרחה לחשב עבורינו.
14. יש בעיה בכמויות של העוגה השניה
מתמטיקאית   (15.07.10)
לדעתי מספיקות לעוגה אחת, לא לשלוש
15. למה נראה לכם שזה ישים בכלל?
לילך   (15.07.10)
16. cake boss
naomi ,   ny   (15.07.10)
LOOK UP CAKE BOSS ON YOUTUBE, YOU WILL SEE AMAZING CAKES
17. פקטין אפשר לקנות בחנויות קונדיטוריה
מיאו   (14.07.10)

זה החומר שמקריש ריבות, קיים באופו טבעי בהרבה פירות,

בעיקר בפרי הדר , באיזור הגרעינים .  לכן מוסיפים פירות מסויימים

לריבות של פירות אחרים שחסר בהם פקטין,

למשל בריבת תות שדה מוסיפים ליבות תפוחים בגלל זה.

או להוסיף אבקה מרוכזת.

 

אפשר לקנות פקטין מרוכז בחנויות לצרכי אפיה ולפעמים בחנויות תבלינים.

אלה גרגרים בצבע חום בהיר ועכור, יותר כהים מג'לטין. חסרי טעם או ריח.

פעולתם דומה לזו של ג'לטין, אבל בניגוד לג'לטין שהוא חלבון-

פה מדובר בפחמימה.

18. שף ניקולא ברנרדה :)
סיון ,   קיש&טארט   (15.07.10)
אחד השפים הכי מוכשרים בעולם הקונדטוריה. הבנאדם פשוט אמן. לא להאמין שהוא בכלל התחיל את הקריירה שלו בתור נפח זכוכית. היה לי הכבוד והעונג ללמוד ממנו ומשאר השפים המדהימים של CBP, כמו למשל שף ז'אן פרנסואה דגינה, לפני 5 שנים. השיטות שלהם מלוות אותי עד היום בכל פעם שאני עובדת, כולל רמת הסדר והניקיון. אמנם הם מחמירים עם התלמידים הישראלים שנוטים להתחכם ולעשות הרבה רעש בהתחלה ולא תמיד מראים דקדקנות לעומת המלוכסנים למינהם, אבל בסופו של דבר לימדנו גם אותם שלמרות הרושם הראשוני המטעה, אנחנו לא פחות מוכשרים והרבה יותר מקוריים מכל האחרים...
19. תגובה
יונית   (15.07.10)

נראה  טעים  מאוד !

20. הסוכר במוס שוקולד לבן - לא מופיע ברשימת חומרים וכן באופן ההכ
דנית ,   תל אביב   (15.07.10)
ההכנה...מה כמות הסוכר?
תודה
21. הו, מון דיו, פשוט למות מהעוגות האלה. נראות משובחות להפליא.
(15.07.10)
22. תמי-----למה לא מופיע סוכר במוס שוקולד לבן?? טעות.????
רון ,   כפר סבא   (15.07.10)
תודה
23. תמי-את לא עונה לשאלות....חבל
מאוכזבת   (16.07.10)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה