אוכל  מדורים  יוצאת מהכלים
להסתכל בקנקן
מירי צל דונטי
פורסם: 08.08.10, 10:23
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 26 תגובות ב-16 דיונים
1. צבעוניות יפה מאוד
אבנר ,   ת"א   (08.08.10)
כתבה מעניינת מאןד, צילומים מדהימים, צבעוניות אביזרי המטבח מדהימים, לא יאמן שחלק מהם (אם לא כולם נעשו בעבודת יד), הייתי שמח לשים את ידי על אביזר אחד או שנים מאלו שמופיעים כאן בצילומים,
מה גם שאני בטוח שזה תורם לאיכות הסופית של הבישול,
2. השור המוזר -מקסים! אני רוצה אחד כזה
ליאור ,   גבעתיים   (08.08.10)
אני לא יודעת אם אמצא את עצמי מגררת אגוזי קוקוס עם האביזר הזה, אבל זה פשוט מקסים!
מישהו יודע איפה אפשר למצוא אחד? אפילו מחו"ל. 
3. קדרת חרס
ענת ,   גבעתיים   (08.08.10)
עושה חשק לאכול...
4. מוקסמת
מטרייה הפוכה   (08.08.10)

מירי תודה רבה על הכתבה היפהפיה ועל הסיפורים המקסימים מאחרי הכלים.

גם אני משתדלת לאסוף  אל ביתי דברים קטנים עם סיפורים לפעמים קטנים או גדולים שמזכירים לי מקומות שהייתי בהם.

 

יש לי שאלה.

 

יש לי קדרת חימר עם גלוזרה אדומה בוהקת ..

פעם ניסיתי לבשל בה עוף . אבל העוף  יצא עם טעם לוואי. פחדתי להאכיל את בני משפחתי בזה וזרקתי. מאז אני מגישה בה רק סלט.

מה דעתכם? אולי אני אני אצטרך לאפות עם נייר אפיה ולא במגע ישיר עם הגלזורה?

 

תודה לתשובתכם??

 

5. למה קבב חלבי?אי אפשר פרווה? מה יהיה איתכם?
שיפרה   (08.08.10)
6. ל-4 בחנות אומרים אם הקערה מתאימה ל
שלי ,   צהלה   (08.08.10)

לבישול בתנור / מיקרו / מדיח כלים.

 

לפעמים צריך להכשיר את הכלי עם מים רותחים אבל היום הכלים (גם הצבועים) עוברים תהליך שמאפשר לבשל בהם קדירות ומאכלים "ארוחה שלמה בכלי אחד" בתנור כבר מהרגע הראשון.

 

אגב, קבלתי מאימי מתנה עם סמל של משפחתיות מאמושנס ואני גם ממליצה בחום על השוקת. גם מאוד יפה וגם פרקטי.

7. כרגיל...
ruth ,   רצליה   (08.08.10)

מירי יקירה,

כרגיל כתבה מעשירה ומעוררת.תענוג לקרוא, לרשום את המתכונים ולהתענג על הציבעוניות.

מחכה לכתבה הבאה

רותי(של פאולו)

8. יוצאת מהכלים?
שרה בג ,   אבן יהודה   (08.08.10)

ושוב כתבה מעניינת מ"מטבחה" של מירי. ממש תענוג לקרוא . הסיפורים, ההסברים והמתכונים, שילוב נפלא.

שרה

9. כתבה נפלאה ונעימה לעין!
גדעון ,   ת"א   (08.08.10)
כתבה נפלאה ונעימה לעין!

גם אני התחלתי לפזול לכיוון (ולפעמים לקנות) כלי בישול משונים מאז שהתפתחה אצלי התשוקה לבישול, לפני מספר שנים. לכן אני יכול להזדהות עם הכותבת לגבי הריגוש בפשפוש אחר כלי מטבח אקזוטיים.

כן ירבו כתובתייך,

ג.
10. כי מירי היא מירי מה יש לדבר
אריק ,   חו"ל   (08.08.10)

מירי תמיד- הכתבות הטובות ביותר.

אנציקלופדיה של אחת!

11. שאלה בקשר ל"ברברה"
(08.08.10)
אצלי רשום (לא זוכרת מאיפה) שהתערובת מכילה את התבלינים הבאים: ג'ינג'ר, הל, זרעי חילבה, זרעי כוסברה, כמון, פלפל אנגלי, פלפל שחור, צ'ילי, ציפורן.
רציתי לשאול אם "ברברה" זה שם כללי לתערובת תבלינים, או שלכל אזור יש את התבלינים שלו, או אם מישהו טעה במרכיבי התערובת... אה, ותודה על כתבה צבעונית ונחמדה ביותר.
12. לא הבנתי. את הדיסט מכניסים לתנור או מבשלים איתו על הגז?
(08.08.10)
13. ישר לקפוץ בלי לבדוק בכלל זה מהעיר חאלב
אני   (08.08.10)
14. שאלה
רועי ,   ת"א   (08.08.10)

שלום מירי,

תודה על הכתבה.

 

האם אפשר להמיר את הכבש בבשר בקר? או חזיר?

אולי תערובת?

 

תודה.

15. מירי,כתבותייך מרתקות,מעשירות,מפרות,מעוררות
טליהטליהטל ,   יבנה   (09.08.10)
השראה. ת ע נ ו ג . תודה.
16. העלית חיוך על שפתי
כתבה מקסימה   (27.03.11)
נפלא!
חזרה לכתבה