אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
אין חגיגה בלי עוגה: המדריך לעוגות יום הולדת
יעל גרטי
פורסם: 16.07.10, 08:52
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 158 תגובות ב-74 דיונים
1. יעל אין עליך
מומו ,   מרכז   (16.07.10)
וכמובן אין על הדימיון של איתוש המתוק הזה......בסופו של דבר נשארה עוגת השוקולד הניצחית  )
2. ועכשו אני יתן לכם מתכון שחיברתי לבד לאחר שאיתאכזבתי מכל
המתכונים ,   פרטי שלי   (16.07.10)
המצרכים -חמש ביצים ועוד שלוש חלמונים. כוס וחצי סוכר. כוס וחצי קמח. שלושת רבעי כוס שמן. שלושת רבעי כוס חלב קוקוס. מאה גרם שוקולד איכותי. שולש כפות קקאו איכות. אופן ההכנה-להמיס את הקקאו השוקולד וחלב הקוקוס על אש נמוכה. להוריד מהאש ולהוסיף את השמן.לבחוש היטב. לקרר ולהוסיף את החלמונים. בסך הכל שמונה חלמונים. להקציף את החלבונים עם הסוכר. להוסיף לחלבונים לסרוגין את תערובת השוקולד והקמח. לא תתאכזבו. בתאבון ובהצלחה יעל .מ.
3. שאלה:האם יעל גרטי לא ילדה לאחרונה ?
מחכה לתשובה   (16.07.10)
4. ליעל היקרה- נהנתי לקרוא את הכתבה!
רעותה ,   פה ושם   (16.07.10)
באמת כתבה מתבקשת! וכרגיל עשית מחקר ושיעורי בית ונתת לנו את הטוב ביותר!
תודה :-)
5. כתבה מדהימה ובוודאי תהיה שימושית מאוד אצלי!!!
שיר   (16.07.10)
6. כתבה מתוקה. מזל שהילדים שלי לא
אורני   (16.07.10)

הכירו את האינטרנט וגם לא את יעל גרטי, בגיל בו עוגת יומולדת הייתה

רלבנטית עבורם.

7. כל התוספות לעוגה הכחולות / זהובות / כסופות - הן ממש רעל
רני   (16.07.10)
8. גם אם לא אכין מיד
אורית ,   הדרום החם   (16.07.10)

אין אלא להתרשם מהרצינות

והתשוקה שבה את חוקרת וכותבת

על נושא כל כך "נדוש". פשוט מקסים!

9. יופי של רעיונות תודה רבה יעל.
ריקי   (16.07.10)
10. אהבתי מאוד את הכתבה, תודה!!
רחלי   (16.07.10)
11. עוגת שוקולד עשירה
האופה ,   דרום   (16.07.10)

שידרוג עוגת שוקולד עשירה

אני מכינה עוגה זו עם 300 גר' אגוזי מלך קצוצים במקום הקמח.

אופים עד שפני העוגה יציבים.

מקררים היטב ורק אח"כ מוציאים מהתבנית (אני מוציאה מהתבנית אחרי שהעוגה שהתה במקרר כמה שעות והתקררה היטב ).

ניתן לצפות בקצפת לא ממותקת, העוגה מתוקה מספיק, או בציפוי שוקולד.

לא להבהל אם העוגה נראית כמתפרקת מעט, אני נוהגת לשטח מעט את פני העוגה טרם הוצאתה מהתבנית.

בתאבון

12. מישהו מכיר מתכון לעוגת שוקולד עם שכבת קוקוס אפויה מעל?
אוהבת ,   את זה   (16.07.10)

הכוונה לעוגת שוקולד רגילה ומעליה שכבת מרנג קוקוס אשר נאפית יחד עם השכבה השוקולדית התחתונה.

תודה מראש לכל המשיבים.

שבת שלום.

13. נוטלה היא לא פרווה אלא חלבית
אילת ,   קריות   (16.07.10)
14. הציפוי הכי נוח וטוב לעוגה כזו...
(16.07.10)
לא דורש שמן, לא דורש שמנת צמחית, ובודאי לא דורש דברים כמו גלוקוזה או סירופ סוכר:

כל מה שצריך זו כמות שווה של אבקת קקאו לא ממותקת, סוכר, ומים (אני משתמשת בארבע כפות של כל אחד, אבל אפשר להגדיל או להקטין בהתאם לצורך), ואפשר טיפונת (ממש טיפונת, נגיד חצי כפית) חמאה או מרגרינה כדי לתת קצת ברק.

שמים את הקקאו, המים והסוכר במחבת קטנה על אש קטנה, ומערבבים עד הכל נמס (זה לוקח מעט מאוד זמן). אפשר לשחק עם המרקם של הציפוי על ידי הוספת מים לציפוי נוזלי יותר. כאשר התערובת אחידה, מסירים מהאש, ומוסיפים את החמאה/מרגרינה. ממשיכים לערבב עד שהיא נמסה שוב לתוך התערובת.

שופכים את הציפוי על עוגה קרה .
15. עוגת השוקולד של קארין גורן שילדים אוהבים,מצויינתת
יעל   (16.07.10)
ת
16. נוזל לי ריר...
המריירת   (16.07.10)
17. ללקק את המסך ...
עידית ,   חיפה   (16.07.10)

יקירתי, את משתבחת מכתבה לכתבה. אוהבת את המחקר הרציני שאת עורכת לפני כל כתיבה.

מאחלת לך להכין עוד הרבה הרבה עוגות שוקולד לקטנה, עם/בלי סוכריות וקישוטים...

ושאלה, אלו מן העוגות הנ"ל מתאימה לחיתוך צורות? כזו שתהיה מספיק יציבה מחד אך גם לחה וטעימה מאידך.

 

מיאו, עידית

18. שאלה בנוגע למתכון:עוגת שוקולד עשירה
Roni ,   NY   (16.07.10)
באזה טמפרטורה אופים את העוגה?
תודה על כתבה מושקעת!!
19. יעל-כל הכבוד על הכתבה המעניינת !!!
תמיר בן-שושן ,   ירושלים   (16.07.10)
מתגעגעים אליך בעבודה !!!!
20. שאלה ליעל לגבי אפיה בגביעים
לילך ,   ירושלים   (16.07.10)
האם גביעי הגלידה לא מתייבשים/ נשרפים בעת האפייה?
21. איזה כיף של כתבה!
מגלי   (16.07.10)
בא לי כבר להכין לפוצ'קלה שלי עוגה! חבל שהיא בקושי לועסת עדיין בטטה מרוסקת:-)
22. כתבה מקסימה.. אבל מה זה 4 וחצי ביצים??
עדי   (16.07.10)
23. רגע, זה התחליף לרפי כהן? הדודה המשעממת זאת? על הפנים..
(16.07.10)

איזה שיעמום. פשוט טרחנות איומה.

 

טוב, אבל מה אני מצפה בעצם מהמדור הזה. יבש, דודתי וטרחני - זה מה שמאפיין אותו לאחרונה

24. כתבה טובה ומקיפה
הטועם המורעב   (16.07.10)
אין עליך גרטי...
חשבת להוסיף לעוגה קצת מסטיק עלמה?
25. ממליצה על עוגת שוקולד של "בצק אלים"
הדס   (16.07.10)
26. אז זה הטרנד עכשיו? לתקוע מתכוני פרווה בכל מקום?
(16.07.10)
כנראה שהחרדים הנודניקים שמנג'סים בתגובות לכל מתכון השיגו את מה שהם רצו....

מצד אחד את לא מסכימה (ובצדק!) לפרסם מתכון עם שוקולית.
מצד שני מכניסה מתכוני פרווה.
מה השלב הבא?
מתכונים עם מרגרינה?

חבל, יעל.
פעם מאוד אהבתי את המתכונים שלך.
27. התמונות של יולה נפלאות, כרגיל. העוגות נראות נהדר.
רונית   (16.07.10)
28. להלן מתכון לעוגה קלילה ומנצחת
אתי   (16.07.10)

חומרים:

כוס קמח תופח

כוס סוכר

4\3 כוס שמן

כוס שוקלית

4 ביצים

לערבב היטב ולתנור

ציפוי

1 שוקולד מריר

2 כפות שוקולד למריחה

1 שמנת מתוקה,להמיס ולשפוך על העוגה בעודה חמה.

פצצה שנאכלת תוך דקות

29. בבקשה - בלי תבניות חד פעמיות!
אני   (16.07.10)

תודה על הכתבה ועל המחקר היסודי (כרגיל).

ההמלצות לשימוש בתבניות חד פעמיות הן בעייתיות מאד מבחינת איכות הסביבה. רובנו אופים עוגה יותר מפעם אחת, אז אנא - השקיעו מעט ברכישת תבנית מתאימה לצרכיכם והעדפותיכם ונסו להמעיט בשימוש במוצרים חד פעמיים ההולכים לפח שתי דקות אחר כך ויוצרים הררי זבל. העוגה גם נראית פחות מושקעת ובלתי יציבה כשהיא בתבנית חד פעמית.

הילדים שלכם, אלה שחוגגים יום הולדת, יודו לכם על כך שתדאגו לעולם גם בשבילם.

30. כתבה טובה אבל יש לי הסתייגות
נועה   (16.07.10)

אחת העוגות הנטרפות אצלי בבית ובכל מקום שאליו אני מביאה אותה זו עוגת שוקולית! מאוד פשוטה, עם אקסטרא גנאש והיא פשוט מצויינת ולא נמאס ממנה.

למעוניינים המתכון: כוס שמן, כוס שוקולית, כוס קמח תופח, כוס סוכר, 1/2כוס שמנת (אפשר גם חלב במקום שמנת) ו-4 ביצים. שמים בתבנית (אני משתמשת בחד פעמית מרובעת בינונית) מערבבים הכל טוב טוב ואופים ב-170 מעלות 30-40 דק.

לקרם היחס הוא 1/2 מיכל שמנת מתוקה על חבילת שוקולת מריר, אני עושה לרוב מיכל שמנת מתוקה עם 200-250 גר' שוקולד מריר. שמים את הקרם על העוגה כשהיא חמה ולא שומרים במקרר!!!

גם אני מאוהבי השוקולד והייתי סקפטית לגבי העוגה... ואז טעמתי והתאהבתי...:) עוד לא היה אחד שטעם ולא ביקש את המתכון... תהנו:)

תגובות נוספות
חזרה לכתבה