אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
איך מכינים אורז מושלם?
יעל גרטי
פורסם: 06.08.10, 10:12
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 165 תגובות ב-94 דיונים
1. בישול אורז לבן
דני   (06.08.10)

אני דוגל ביחס מים של 1 ל- 2 (אחד אורז שניים מים) למשך 17 דקות בדיוק ועוד 10 דקות מנוחה מכוסה (ורצוי עטוף במגבת)

שיטת המיקרו שיטה טובה מאוד,היחס גם כן 1 ל 2 ,חשוב מאוד להוסיף כף או אפילו שתיים שמן לבישול במיקרו (מוסיפים לאורץ לפני הוספת הנוזל ומעערבבים היטב יחד עם האורז והתבלינים שיצופו היטב ) אחרת זה יוצא יבש מידי ,בד"כ רבע שעה מספיקה (לאורז מלא צריך כ 25 דקות לפחות במיקרו)

2. כל הכבוד על התחקיר גרטיפדיה! שווה!
מגלי   (06.08.10)
3. כל הכבוד
מנחם 23 ,   חדרה   (06.08.10)
כתבה מושקעת ומעניינת.
4. מאיפה הבאתם את המחירים האלה?
משה ,   יפו   (06.08.10)
אורז לצפוןלאנד בלבד!
5. השיטה הפרסית לבשול אורז לבן היא הטובה מכולן.
(06.08.10)

אפשר לבשל את האורז יום קודם או כמה שעות קודם.

כשעה לפני האוכל מתחילים עם התפוחי אדמה ואם רוצים עם התבלינים.

עושים הכל לפי ההוראות וזה יוצא מזה משובח ללקק את הסיר.

אני עושה כך אורז 40 שנים ואני ממש לא ממוצא פרסי.

בתאבון.

6. כתבה מצויינת - תודה
יהודית ,   מרכז   (06.08.10)
7. את לא ממש מבינה באורז אולי בבישול
אסף דוברין ,   נהריה   (06.08.10)

שלום רב,

ראשית עלי לציין שההבנה שלי באורז הגיעה מעבודה בתחום בסראבורי שזהו מקור האורז יסמין הטוב בעולם.

ישנם המון סוגים של אורז, לכל סוג יש מספר קטגוריות של איכות

ולסוגים אלו יש המון מחירים שאת ממש רחוקה מהם - כמו כן החנויות בישראל.

אשמח לעדכן אותך בכל המידע הרצוי כך שהציבור ידע ויבין שהאורז שהחברות מוכרות לנו בישראל הינו ממש אורז גרוע. ובעיקר ישן מאוד.

ממש על קצה המזלג - אורז טוב יראה יחסית שקוף וללא חלקים שבורים רק פינה אחת תיהיה קטנה כאילו נגס בא חרק קטן - זוהי הפינה שבא האורז היה מחובר לגבעול.

ככול שהאורז יפה יותר ונקי יותר כך הינו יקר יותר.

כאשר ישנם חתיכות צהובות או שבורות ואולי אפילו קצת ירוקות(ואפילו רק חלק מהגרגר) מדובר באורז גרוע

לצערי המחירים בישראל אינם ראלים למחירים בעולם ואין שום תקן לאורז.

כך שהציבור על פי רוב קונה את מה שהוא חושב שטוב(מותג) ולא מבין מדוע האורז לא מדהים.

 

אשמח לענות לכל שאלה

אסף

8. אם באורזים נפלה שלהבת
ה_שגריר ,   תל אביב   (06.08.10)

מה יגידו האזובים המצויים...
אגב, מה עם הסטיקי רייס?
9. מעולה,תודה רבה.
מעולה   (06.08.10)
10. האורז של אלמס
חברה של אלמס   (06.08.10)
הכי טוב, האורז של אלמס, ממוצא כורדי שמבשלת אורז יסמין בציר של מרק עוף נקי ולא עשיר מדי. יש לה את זה.כן גם היא שמה מגבת בסוף הבישול ונותנת לאורז "לנוח"....
11. מחירי גנבים
ענת   (06.08.10)
מחיר האורז חזר כמעט כל הדרך מטה אך בארץ השאירו אותו קרוב לשיאו מלפני כשנה.
למרות זאת אפשר לקנות אורז ב-6 או 7 שקל לקילו.
באריזות של 5 קילו המחיר 30 שקל ליסמין או פרסי - אורז מצויין ואם לא משתמשים הרבה אפשר לתרום למשפחה 2 קילו ועדיין יוצא 10 לקילו.
12. אורז מבשלים ללא תוספות ירקות .תבלינים כן.
אבי ,   תא   (06.08.10)
כי נוזלי הירקות משנים את יחס מים אורז וכמובן את טעמו עדיף להגיש צלחת אורז בנפרד וירקות מבושלים בנפרד או קובה במיה האהובה על יוצא המזרח הרוטב סמיך בטעם עגבניות .האורז עשיר בפחממות והוא בסיס למאכלים רבים ולתוספות למנות בשר ,ירקות ועוד לכן חשוב לדעתי לבשלו נטו.
13. ליעל גרטי.
חווה   (06.08.10)

מעניין יעל מאיפה את קונה אורז?? מימיי לא נתקלתי באלו המחירים.

כפרסייה הרי ידוע שהפרסים משתמשים בהמון אורז.  גם הבישול שלדעתך הוא מסובך?  ממש לא ולכן הוא טעים בכל הצורות והטעמים.

14. אין על האורז של אמי ז"ל עירקית אסלית.
אמא   (06.08.10)
אורז שמושרה ל-15 דקות אחר כך מבשלים אותו במרק צח של עוף ורסק עגבניות
שמן זית , והפלא מתרחש. אחחחחח מתגעגעת לריח.
15. השיטה שלי לאורז בסמטי שאף פעם לא איכזבה
מאור ,   גרמניה   (06.08.10)
לשטוף היטב את האורז לפני הבישול, לפחות במשך דקה.
על כל כוס אורז כוס וחצי מים.
להרתיח תחילה את המים, להוסיף להם כף גדולה של מרק עוף או בטעם עוף ו-2-3 כפות שמן זית.
עם הרתיחה להוסיף את האורז ולערבב קלות. אחרי הערבוב הזה אתם לא נוגעים יותר באורז - על אש בינונית, בלי לכסות, אתם נותנים למים לרדת לקו של האורז. אח"כ אתם מכסים ושמים על האש הכי נמוכה שיש לכם, ושמים מגבת על המכסה - שימו לב, לבשל ככה לפחות 25 דק'.
אח"כ תפתחו את המכסה וחכו 5 דק'. ערבבו קצת את האורז לפני ההגשה.

לא תתאכזבו!
16. אורז אחד אחד
כרובי   (06.08.10)

מרתיחים בסיר רבע כוס מים עם קצת מלח זורקים בפנים גרגיר אחד-כשהוא

התבשל מוציאים אותו ,שמים בצד וזורקים גרגיר אחר.

כך תוך כמה שעות יש לכם אורז אחד אחד....

17. אורז פרסי לרווקים
כרובי   (06.08.10)

מכירים בחורה פרסיה רווקה,מתחתנים אתה ויש לכם הספקה של

אורז פרסי לכל החיים...

18. כל הכבוד על כתבה מצוינת
אלי   (06.08.10)
19. אני מכין אורז לפי האריזה, ויוצא לי אחד אחד וטעים טעים
אבו זובי   (06.08.10)
אם אני רוצה להוסיף טעם, אז אני מטגן בשמן זית שקדים לבנים חתוכים, אולי אגוזים, ובסוף מוסיף קצת צימוקים.
שופך את התערובת על האורז ויוצא לי בובה של אורז.

20. בולשיט, אין על בני סיידא בספר-אורז ואטריות
אחד שמבין   (06.08.10)
21. אורז במיקרו - לסגור את הקופסא או להשאיר פתוחה ?
(06.08.10)
22. קישבוש בלבוש
ארז ,   נווה ארזים   (06.08.10)
כמה שטויות בכתבה אחת.
חבל שלא נתת למישהו מקצועי לקרוא את הכתבה לפני שפירסמת אולי היה חוסך ממך את הפדיחה.
יש הרבה יותר סוגים של אורז ודרכים רבות לקטלג אותו ממה שפירטת.
אם יוצא אחד אחד או לא זה ל א רק ביבוש, זה גם בשטיפה, טיגון, כמות מים, זמן בישול ובעיקר איכות האורז.
באופן כללי בישול זה לא מדע מדוייק ותלוי בעיקר בנסיון וברגש של הטבח.
טוב נו, כל אחד יכול לכתוב היום מה שהוא רוצה, כמות התוכן מורידה את איכותו.
23. אז איפה אפשר להשיג בארץ אורז באיכות טובה?
אלעד   (06.08.10)
24. מאיפה הבאת את המחירים האלו?
אני חושב שעוקצים ,   אותך במחיר   (06.08.10)
25. שכחת את הדבר העיקרי- אש נמוכה
הלו?   (06.08.10)

הסוד העיקרי בבישול אורז הוא אש נמוכה מאוד!

כך גם אם נספגים כל המים עדיין לא ישרף האורז.

26. ענקית
אלי   (06.08.10)
 יעל את  ענקית.
27. ביפן ובהודו...
אלה   (06.08.10)

בכלל לא משתמשים בשיטה הזו.

 

ביפן אפילו של99% מהאנשים יש סיר אורז, במקור, היו קודם מרתיחים את המים - 2 כוסות לכוס אורז אחת (לסושי) וכשהמים רותחים מוסיפים מעט חומץ ומלח ומכסים ומנמיכים את האש כשהקו של המים מגיע לאורז.

לאורז שלא לסושי נהוג להוסיף אצות למים לפני הבישול.

 

אותו הדבר בהודו, מרתיחים מים תחילה, ממליחים ומוסיפים גי (כן חמאה מזוככת) 

מביאים לרתיחה ושמים את האורז.  - כמו ביפן, מנמיכים ומכסים כשהקו של המים מגיע לקו של האורז.  מי שרוצה לתבל יכול להוסיף תבלינים שלמים למים לפני הכנסת האורז (הל, קינמון וכיוב') 

 

ואורז פרסי... שכחתם את הגרסה שמכינים אורז כמו פסטה, מבשלים חצי בישול, מסננים את המים ומעבירים לסיר בו יש תפוחי אדמה בתחתית ומכסים במגבת... (זה בגדול)

28. הייתי מבולבל לפני ואני מבולל עכשיו כמה מילים איפה הפנץ ליין
יגאל @@ ,   איך את עוששששה וזהו.   (06.08.10)
29. ה מתכון הכי מצויין לאורז!
השף זהר במלון קרן   (06.08.10)

לפתוח את המקרר להוציא סיר אורז שקרן בישלה להוסיף תוספות לחמם

ובתאבון!

טעים אהה

30. אורז פרסי? גונדי
אלכס הפרסי   (06.08.10)
זה מחזק השפיץ
תגובות נוספות
חזרה לכתבה