אוכל  טעם החיים
יותר מביסקוויט: 3 מתכוני פתי בר
ynet
פורסם: 08.08.10, 09:52
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 38 תגובות ב-16 דיונים
1. פתי בר לבבות?? מגניב!!!!!
מיכל   (08.08.10)
2. וואוו פתי בר בצורת לב איזה יופי!!
נדב ,   תל אביב   (08.08.10)
עכשיו אפשר להכין יאמיס בצורה של אהבה... :)
3. פתי בר בצורת לב איזה יופי!!
אריק ,   טירת הכרמל   (08.08.10)
4. איזה מגניב. פתי בר בטעם לבבות. או בצורת לבבות?
בועז ,   גוש דן   (08.08.10)
5. לבבות :-)
עמיחי אלקלעי ,   הרצליה   (08.08.10)
וואי.... הלבבות הורסים
6. איפה יש פתי בר בצורת לבבות?
ורד ,   השרון   (08.08.10)
7. מי יכול לומר לי איך מכינים את עוגת הפתי בר ואינסטנט של פעם?
מתעניינת ,   תל אביב   (08.08.10)
8. עוגת ביסקוויטים קלאסית
דניאל   (08.08.10)

לקרם: חבילה של אינסטנט פודינג בטעם וניל, חבילת שמנת מתוקה וכוס חלב. מקציפים את כולם יחד, טובלים פתי בר בחלב ומסדרים בשכבות.

9. מתכון לעוגת פתי בר
אפי ,   ראשל"צ   (08.08.10)
היי, מתכון מנצח: 250 גר' (קופסא רגילה) של גבינה לבנה 5% + 1 כוס חלב+1 אינסטנט וניל+1 שמנת מתוקה. לערבב הכל. להרטיב בחלב פתי בר בטעם שוקולד, למרוח מחצית מהבלילה, שוב ביסקוייטים רטובים ושוב בלילה. מעל פשר לגרד שוקולד מריר או לפזר אבקת קקאו. בתיאבון.
10. מתכון לעוגת ביסקווטים - עם גבינה מעולה!!!!
אחת שאופה   (08.08.10)

עוגת ביסקווטים-

 

תבנית מלבנית קטנה (פיירקס למשל)

 

חבילת ביסקווטים (250 גר')

2 גביעי גבינה לבנה 5%

1 שמנת מתוקה 38%

1 שמנת חמוצה

חצי כוס סוכר

חצי כוס חלב

1 אינסטנט פודינג וניל

עוד בערך 3/4 כוס חלב להרטבת הביסקווטים.

 

לערבב גבינות+ שמנת חמוצה+ סוכר+ חצי כוס חלב.

להקציף שמנת עם אינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה, לקפל לתערובת הגבינה.

להרטיב ביסקווטים בחלב ולרפד בשכבה אחת התבנית.

למרוח 1/2 מהתערובת, שכבת ביסקווטים נוספת שהורטבו בחלב, עוד שכבת קרם ולבסוף לסיים בביסקווטים שהורטבו בחלב.

 

קרם שוקולד מריר- חלב

חצי חבילת שוקולד מריר

חצי חבילת שוקולד חלב

רבע כוס חלב

50 גר' חמאה

להכניס הכל ביחד למיקרו לחצי דקה, לערבב היטב עד שהכל נמס ומתאחד לקרם שוקולדי.

לצקת מעל העוגה.

לקרר כשעתיים- שלוש לפני ההגשה.

עוגה מהממת, מתחסלת בדקה.

אם רוצים לשדרג, אפשר לחצי מהתערובת להוסיף 2-3 כפות שוקולית וכך יש לכם עוגת ביסקווטים שוקו-וניל.

 

11. יש במגא
ראיתי במו עיני   (08.08.10)
12. פתי בר של אוסם? בדיחה טובה!
א.   (08.08.10)
petit beurre = "חמאה קטנה" בצרפתית או Butterkeks = "עוגיות חמאה" בגרמנית. כלומר - עוגיות או בסקוויט על בסיס ח מ א ה.

עכשיו תרגיל קטן: נראה אתכם עוברים בשבע עיניים על המרכיבים בביסקוויטים של אוסם (או של כל יצרן ישראלי אחר) ומוצאים שם רמז אפילו לחמאה. אל תטרחו - אין. מה כן יש שם בשפע ? "שומן מוקשה חלקית" - שם מכובס למרגרינה.

הפתי בר הישראלי מצטרף ל"גלידה" של שטרוס ונסטלה (סוכר, מי גבינה והמון אוויר), ל"תמצית וניל" של אפיכל ואוסם (שמבוסס על תוצר לוואי של תעשיית הנייר) לפודינג אינסטנט וניל (שאין בו שמץ וניל) ולסירופ "מייפל" שלא מכיל ולו קמצוץ מהדבר האמיתי.

פשוט לא יאמן איך חברות ישראליות מרשות לעצמן לרמות את הלקוחות ולמכור להם מוצרים נחותים בשמות מפוצצים. באירופה לביסקוויטים האלה היה אסור לקרוא "פתי בר". אסור היה לקרוא לבקבוקוני הפלסטיק השחורים "תמצית וניל" ואם חברה היתה קוראת לג'לי המגעיל בבקבוק הפלסטיק "מייפל"
היא הייתה חוטפת תביעה על הטעיה.

אבל אצלנו הכל מותר. ואולי מי שאשם זה הצרכן הישראלי שמוכן שיאכילו אותו בכל דבר העיקר שיש לזה שם מפוצץ.
13. יש גם ביסקווטים איכותיים יותר
אלי   (09.08.10)
יש גם ביסקווטים איכותיים יותר, עם חמאה כמו שכתבו כאן שצריך להיות, אבל מן הסתם יקרים יותר..
14. פתי בר - לבבות....
אמא   (10.08.10)

נו טוב... אקנה את המהדורה המוגבלת של פתי בר לבבות.....

ואז.... אני צריכה חורץ לבבות באותו הגודל והצורה של העוגיה נכון?

 

אז אולי בכל זאת יש למישהו רעיון איך "לחתוך" את הפתי בר בכל מיני צורות בלי לפורר אותו, או לחילופין... נחמד אבל נשאר ב"מלבניות"....

 

הרעיון היחיד שעולה לי הוא - להכין כעוגה, לשים במקפיא לכמה זמן ואז לחרוץ צורות לפי רצוננו...

את ה"שאריות" (נפל) .... לטובת ההורים ....

15. מה זה מלית פרי?
לא ברור לי..   (12.08.10)
16. מתכון ל-60 עוגיות? הגזמה פראית
עם ביצה אחת   (23.10.10)
אפילו אי אפשר לחלק את זה ב-3, כי זה רק ביצה אחת. לא מוצלח מבחינתי
תגובות נוספות
חזרה לכתבה