אוכל  מדורים  יוצאת מהכלים
עגבניות לוהטות
מירי צל דונטי
פורסם: 19.08.10, 09:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 56 תגובות ב-34 דיונים
1. כתבה מדהימה
תודה   (19.08.10)
2. מקסים
אסנת ,   גבעתיים   (19.08.10)
הכתבה. האביזרים. המתכונים (בעיקר זה של העגבניות הממולאות בפסטו!). והעגבניות!
כל כך קייצי!
3. אכן כבוד לעגבניות!
גבי ,   רמת גן   (19.08.10)

סופסוף העגבניה מקבלת את הכבוד הראוי לה בכתבה מקסימה, מלאת צבע וטעם!

 

4. ואו עשית אותי כ"כ רעבה!!!
ו   (19.08.10)
5. אני אנסה הסופש את מרק העגבניות
נעמי   (19.08.10)
למרות החום, כבר מלא זמן יש לי חשק לא ברור למרק עגבניות.
6. כתבה מעולה !
מירב   (19.08.10)
7. מירי - כתבה נהדרת - תודה
חמניה   (19.08.10)
8. איפה העגבניות צימוק שישנם בספיסס בעדן טבע זאת עגבניה
יעל ,   תל אביב   (19.08.10)
9. משהו טוב !!!
נעמי ויס ,   עפולה   (19.08.10)

רוצים משהו טוב נהדר ולא צריך להשקיע הרבה אנרגיות כדי להכין ?

אז בבקשה:

יש לחתוך כארבע - חמש עגבניות קטנות לחתיכות קטנות,

הכניסו אותן לבלנדר או לפוד פרוססור - הפעילו לכמה שניות,

ומיזגו לכוס גדולה - לא צריך להוסיף כלום...

ושתו לרוויה...

המשקה נהדר...

בתאבון,

נעמי

10. חבל רק שהעגבניות בסופר חיוורות ותפלות
איפה העגבניות ,   הנפלאות מפעם?   (19.08.10)
11. אין הנדסה גנטית!
ארנון אוסרי   (19.08.10)
מירי ויתר הקוראים שלום. כתבה יפה ומרעננת. אני המטפח מאחורי מרבית העגבניות שציינת בכתבה. לידיעתך: אף זן הגדל בארץ אינו תוצר של הנדסה גנטית. כל הזנים שלנו ושל אחרים, מקורם מטיפוח מסורתי. אם מעניין אותך להעמיק, צרי קשר. נ.ב. שם החברה א.ב. זרעים (לא גרעינים). שלום
12. שרי ליקופן
איתי ,   פוקס   (19.08.10)

בשוק האיכרים בנמל תל אביב בימי שישי נמכרת עגבניה יוצאת דופן בטעמה 

"שרי ליקופן" שמכילה פי שלוש ליקופן צורתה דומה לצורת תמר זברה שבתמונה

אך הרבה יותר מתוקה וכהה.חסרונה שמחזיקה רק שבוע מהקניה

13. עגבנית קפרזה
ליאת ,   חיפה   (19.08.10)
זה עוד לא ראיתי - מקסים. כתבה מקסימה....
14. מומלץ להוסיף
הלית מינסטר ,   בת חפר   (19.08.10)

כדי שהליקופן בעגבניה יספג בגוף מאוד מומלץ להוסיף שמן לעגבניה הטריה.

15. אני קונה עגבניות אורגניות מדהימות
טלי   (19.08.10)

והמחיר שלהם מאוד סביר. לעגבניות האורגניות יש "טעם של פעם" במיוחד התמר הגדולות שעכשיו הן בשיא שלהן,  מאוד מתוקות . אני מייבשת אותן והטעם פשוט חגיגה

 

16. העונה של העגבניות? אולי של הירוקות ויקרות
רותם   (19.08.10)
הכל טוב ויפה אבל איפה העגבניות הבשלות ויפות? במגה בול ובשופרסל דיל מוכרים עגבניות ירוקות מכוערות ויקרות.
17. קבוצת שונאי עגבניות בפייסבוק
אלי   (19.08.10)

קבוצת שונאי עגבניות בפייסבוק:

 

Anti Tomato Group

18. כל הגדג'טים הללו מיותרים לחלוטין ומה עם מתכון לרוטב עגבניות?
עמית ,   תל אביב   (19.08.10)

כל הפטנטים האלה מוצאים את עצמם זרוקים ללא שימוש בתחתית המגירה. במטבח צריך סכין חדה, קרש חיתוך, סיר ומחבת כבדים וזהו!

19. הכי חשוב - לא לשמור במקרר ולא לקנות עגבניות שהיו בקרור
לחנך את המוכרים   (19.08.10)
עגבניה ששהתה בקרור מאבדת את רוב טעמה וזה אינו חוזר גם לאחר שהיא מתחממת ! הרצון של המשווקים לקטוף את העגבניות לא בשלות גורם לנו לאכול פלסטיק. כנ"ל עגבניות מקרור.

דרך אגב, מכשיר האיזידריי עולה $25 בארה"ב, אפילו אם קונים דגם 220V ומטיסים לארץ ומשלמים מכס, עדיין יעלה חצי ממחירו בארץ.

20. אוהבית עגבניות??
חסיד של עגבניות תמר   (19.08.10)
ראיתם את העגבניות הקיץ? פשוט בזיון!

כיצד זה שבארץ השמש (אחרי יפן) מוכרים לנו עגבניות ירוקות או שליש בשלות?
אני צריך להניח אותן על השיש או אדן החלון על מנת שיבשילו. הגעתי לנקודה שאני קונה עגבניות תמר משומרות מסציליה, כדי להכין רוטב פסטה נורמלי. זה מה שהאיטלקים עושים בתקופת החורף - אבל לא בקיץ. כאילו דא..

כתבה מקסימה כתמיד.
21. והיתי מוסיף קונפיטורת עגבניות, ומקפא עבניות ומנטה.
אריק ,   חו"ל   (19.08.10)

- עלית טורקיה מכירה היטב את ה"דומטס רצ'לי" שהטורקים מכינים מאז ומתמיד.

אחת הריבות הנפלאות ביותר עם שמץ אגוז מוסקט ורכז רימונים.

- מקפא עגבניות סה להיט ליום קיץ לוהט וכאילו יש השנה בלי עין הרע. מגישים עם הרבה נענע וכף "סוזמה יוגורט" לכל סועד.

מצדיע שוב לפרופסור מירי צל דונטי!

22. מירי, כל הכבוד
ליאנה ,   תל אביב   (19.08.10)

מירי כל הכבוד, ההנאה כל כך רבה, הכתבה מתייחסת לא רק לכלים או לבישול, אלא, כהרגלך, שוב את מעשירה אותנו בידע כללי נרחב, מענג ומחכים, פשוט תענוג.

וביחס לעיסוק המקצועי בנושא הכתה, אין כמוך, פשוט יישר כח!!!

23. היכן משיגים זרעים של עגבניות בלדי / איילון ?
שלאגזנה ,   קפה אופרה   (19.08.10)
24. איפה קונים ?
אריה ,   קראון   (20.08.10)
כתבה נהדרת , הכל טוב ויפה , אבל איפה קונים ????????
25. האצטקים בטח מתהפכים בקברם
אבנר ,   ת"א   (20.08.10)
לאחר קריאת הכתבה אני בטוח שהאצטקים מתהפכים בקברם למשמע כל האביזרים ומחירים המטורפים שלהם,
בסך הכל עגבניה, אי אפשר לאכול אותה עם מלח ושם זית (וליד איזו חתיחת גבינה בולגרית, לחם שחור ואוזו טוב) ???
26. מירי צלדונטי עשתה לי חשק אדיר לעגבניה
RD ,   ת"א   (21.08.10)

ומיד ניגשתי ומצאתי במטבח עגבניות שרי תמר אדומות ומקסימות, חציתי, טפטפתי שמן זית, חומץ בלסמי סמיך ומעט טבסקו ירוק. מלח ים גס לפיניש.

מעדן!

ולהוסיף לכל מה שנכתב כאן על תכונות העגבניה - שתדעו שהיא פרי ויש בה סוכר ומבחינה קלורית-סוכרית היא דומה לאחיה הפירות.

27. מירי- כתבה נפלאה, כרגיל...
גדעון ,   ת"א   (21.08.10)
כל הכבוד על עוד כתבה נפלאה ומקצועית. מרענן לקרוא כותבת בישול ומזון שיודעת באמת על מה היא כותבת.

ג.
28. עגבניות מיובשות
במטבח של בושי   (21.08.10)
כתבה מקסימה ומפתה לרוץ לשוק ולחפש את כל העגבניות המיוחדות האלה.
ממתכון להכנת עגבניות חצי מיובשות מ"המטבח של בושי":
עגבניות שרי חצוית לאורכן
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית
מעוט חומץ בלסמי
מעט סוכר חום
עלי טימין או אורגנו טריים

בקערה לערבב העגבניות עם המלח, פלפל, בלסמי וסוכר.
לשטח בתבנית אפיה, בשכבה אחת.
לפזר מעל עלי התיבול.
לצלות בתנור ב-130 מעלות כ-3 שעות.
לשמור בצנצנת, מכוסות בשמן זית.

29. איזה יופי,הכתבה,הצילומים הכל,כל כך מושקע,
אלין ,   תל אביב   (21.08.10)

תענוג,תמיד לקרוא ולראות כתבות שלך, אבל זו עולה על כולן.

הרמה גבוהה ביותר,ושווה להכניס את זה לספר אוכל.

תודה

30. לגבי המרק - האם אפשר לאכול קר?
תמר   (22.08.10)

האם מישהו עשה את המרק הזה? נראה משגע.

רציתי לדעת אם אפשר לאכול אותו קר (כאילו גספצ'ו), או שלא יהיה טעים, לדעתכם?

תודה

תגובות נוספות
חזרה לכתבה