אוכל  מתכונים לפסח  מתכוני דגים
שוחה ברוטב: דג מרוקאי
דנה אלמוסני
פורסם: 21.04.16, 15:33
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 155 תגובות ב-81 דיונים
1. נראה מגעיל
עידו   (30.08.10)

שונא אוכל מרוקאי, הכול מלא שום, מסריח, וחסר כל טעם אחר.

 

בדיוק כמו המרוקאים עצמם.

2. בצהריים הגישו תבשיל עוף
ויטולד גומברוביץ' ,   לודז' תחתית   (30.08.10)
אנשים חופרים כל היום ועכשיו - לאכול את הראש?!
3. רבע כוס שמן ??? תזהר שסבתא שלי לא תשמע אותך ;o)
ירון ,   דבר איתי בבקבוקים   (30.08.10)
4. הכוכבת הבאה של ערוץ האוכל
ששי   (30.08.10)
ללא ספק! איזה יופי של כתבה :)
5. אפילו הדג המרוקי בצלחת נראה "שופוני" !!
קובי פרץ משה פרץ ,   ושיראל...!   (30.08.10)
۩*)☼(*۩
6. כל בשלן בן יומי יודש שכוסברה מוסיפים בסוף!!
אהרן   (30.08.10)
אחרת היא מתרככת, מאבדת את המראה ואת הטעם.
7. שימו מהר מתכון לגפילטע לפני שהאשכנזים הנעלבים והמקופחים
(30.08.10)
יוציאו את הרעל שלהם בטוקבקים
8. חחחחח 5 גדול!!! אגב, כל צפון אפריקה כאלה
:))))   (30.08.10)
9. בסופו של יום מרוקאי=סכין בגב.....
מורדוך   (30.08.10)
את זה סיפר לי מרוקאי בעצמו ,כל מילה אמת !! ככה הם לא יודעים למה תעזור להם תחבק אותם תנשק אותם לא משנה מה בהזדמנות הראשונה סכין בגב....
10. רק לפי המתכון הזה אני רואה ששלי
הילה   (30.08.10)
הרבה יותר טעים!
11. טעות חמורה
(30.08.10)

דנה היקרה,

 

אסור להוסיף את הפפריקה לפני העגבניות!

 

מה שיקרה זה שהפפריקה תיחרך ולתבשיל יהיה טעם מריר.

 

לא כל תבלין אפשר לטגן. פפריקה מוסיפים אך ורק לתוך תבשיל שיש בו כבר נוזלים.

 

חג שמח

12. מצטער, אבל דג מרוקאי זה לא
נשוי למרוקאית   (30.08.10)
דג מרוקאי עושים עם 3 סוגי פלפלים (פלפלים אדומים, מיובשים וחריפים), בדג מרוקאי התיבול יותר מודגש (כורכום!) והלימון הוא בד"כ לימון כבוש.

המתכון הזה הוא מקסימום בורי ברוטב עגבניות.
13. לכרסם ראש-דג? פיכסה! זה מסביר הכל...
הם שונאי אשכנזים   (30.08.10)
14. מתכון נפלא!!!
אשכנזי ,   ראשל"צ   (30.08.10)
תודה דנה!
15. איפה הפלפלים החריפים
אסתי ,   רחובות   (30.08.10)

אני ילמד אותה איך מבשלים דג מרוקאי  איפה הפלפלים החריפים וכמובן את הכוסברה מוסיפין לקראת הסוף!!!!!!!!1 שנה טובה   

16. אכן יאמי יאמי. אבל מי קבע שזה מתכון של מרוקאים
נורית   (30.08.10)
אני עושה את זה לבד בדיוק ככה המצאתי את זה מהראש ואני לא מרוקאית אני חצי תימניה וחצי בולגריה. לא משנה הקרדיט העיקר שיוצא טעים ושיהיה לכולם שנה טובה ומבורכת שנת אחדות בעם ישראל ללא גזענות ואהבת חינם . אמן.
17. ================= איך קוראים לאוכל אשכנזי טעים =============
אימא שלי ......   (30.08.10)
צום תשעה באב , (-: חחחחחחחח .
18. עזבו אתכם רק חריימי טריפוליטאי אותנטי
טרבלסי ,   נתניה   (30.08.10)

דרך אגב בחג לא אוכלים חריימי כדי שתהא שנה טובה ומתוקה

אוכלים תבשיל של לוביה סלק וראש כבש (טביחה פי סלק)

תתעוררו.

19. אם אלה דגים מרוקאיים - אז חבל"ז.....
טלי ,   צפון   (30.08.10)
לא יאמן מי לימד אותך להכין ככה דגיםהדגים המרוקאים מתחילים משכבה של עלי כוסברה עליהם שום פרוס או שלם בערך ראש שלם. עליהם מניחים את רצועות הלמון ופלפלים אדומים מתוקים חתוכים לרצועות רחבות, למי שאוהב אפשרי להוסיף רצועות של פלפל חריף נקי מחרצנים. מכסים במעט מים ומבשלים על להבה גבוה עד לרתיחה מנמיכים ומבשלים עד שהפלפלים מתרככים מעט. למי שרוצה אפשרי להניח רצועות של עגבניה מקולפת מתחת להכל, רצוילהוציא חרצנים ונוזלים מיותרים.לאחר שהפלפלים מתרכים מניחים את רצועות הדג מפזרים מעל מעט כורכום ומלח, מכסים לכמה דקות במהלכן מכינים תערובת של חצי כף פריגה מתוקה וחצי כף חריפה עם שמן רגיל, נוצרת תערוהת אדומה ויחסית סמיכה.מפזרים באופןשוה על רצועות הדג, מנעריםאת הסיר ומודאים כי הכל מכוסהבתערובת מבשלים בסיר מכוסה חלקית כחצי שעה לערך, נוצר רוטב סמיך ואדום.יש לודא שלא יגמרו המיםולא יתפס הסיר למרות שיש כאלה שיגידו שזב הכי טעים.לא לשכוח לוודא שיש מספיק מלח,שיהיה בתיאבון
20. הדבר היחידי שטוב בדג מרוקאי...
אמיר   (30.08.10)
שזה המרוקאי היחידי שלא מדבר
:)

אחלה מתכון....
שנה טובה לכל עם ישראל
21. נראה חיוור ומת
(30.08.10)

הדג שאמא שלי עושה נראה הרבה יותר טוב...עם רוטב אדום ופלפלים...

לא בקמצנות כמו בתמונה- ממש לא מעורר תאבון

22. ישראלים עם של מגעילים לא יודעים לפרגן.........
גדי לוין ,   גבעתיים   (30.08.10)
23. זה דג של מרוקאים?
קריספינה   (30.08.10)

זה חיוור חבל"ז!

 

אומנם המתכון מזכיר את המתכון של אמא וסבתא אבל זה ממש לא נראה ככה...

24. עכשיו מבינים למה מרוקאים עצבנים
איתן אשכנזי ,   ת"א   (30.08.10)

כל מי שלא אוכל בארוחת החג משהוא מתוק אלא,

 

 אוכל חמוץ בלימון, חריף,ופפריקה שרופה

 

דינו שיהיה כל השנה עצבני,יקלל,ולא יאהב לעבוד

25. גדי, זה לא עניין של לפרגן
קריס   (30.08.10)

זה עניין של טעם, ואנחנו טעמנו דגים של אמא שנראים אחרת ומולם זה נראה לנו חיוור.

 

אני הכנתי לפני חודש פעם ראשונה דגים לפי מתכון של אמא,

והדג תופס צבע וטעמים, והרוטב נראה אחרת.

 

ואין מה לעשות לפי התמונות של הדג בצלחת - לא הייתי רצה להכין את המתכון הזה.

 

 

26. אני מאד אוהב גם גפילטע פיש וגם קוגל ירושלמי
מרוקאי   (30.08.10)
אני קונה כל שבוע ושם יחד עם המזרחי. יש להם גם קנעדל צ'ולנט טעים עם שעועית שעושה לי אוויר במעי.
27. המרוקאים לוקחים לעצמם כל תבשיל
אבי מהגליל   (30.08.10)
מי לא מכין דג עם לימון,כוסברה,שמן,פפריקה,מלח,פלפל שחור ועוד,כל העדות,אבל המרוקאים שופוני יא נאש,כאילו בשלנים גדולים,שילכו כפרה על האוכל הטוניסאי ,או האליג'יראי, והטריפוליטאי ואפילו המיצרי והעירקי.כמו שהם לקחו לעצמם את הקוסקוס,טעמתם פעם קוסקוס מרוקאי? המרוקאים אוכלים קוסקוס אולי מספר פעמים בשנה,הטוניסאים  והטריפוליטאים אוכלים קוסקוס ביום שלישי,ביום שישי בצהריים,ובערב,ובשבת עם החמין,(בגלל זה יש להם תחת גדולה) אז מי יודע להכין קוסקוס טוב יותר מי שמכין קוסקוס 3 פעמים בשנה (ועוד עם חלב) או מי שמכין 3 פעמים בשבוע?
28. מרוקאי?
שמעון ,   אשדוד   (30.08.10)

חברים יקרים

הגוון של הדג ובמיוחד של הרוטב בתמונה המוצגת אינו מתקרב להיות דג בסגנון מרוקאי ,חברים אין מצב זה אפילו לא דומה.

שנה טובה

29. אשכנזים לא הקימו את המדינה אלא השתלטו על המדינה
אל תבלבל תמוח   (30.08.10)
30. לא האוכל שלכם יותא טוב כל דבר שמים סוכר אה גרוייסא חוכמה
שתוק יותר עדיף   (30.08.10)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה