אוכל  טעם החיים  ארוחה טעימה עם אלומה
סדר ראש השנה: אוכלים ברכות
אלומה בליליוס
פורסם: 02.09.10, 08:59
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 75 תגובות ב-45 דיונים
1. אין על אלומה
מיכל   (02.09.10)
אוי מעולה, מזכיר לי את בית סבתי ....
2. אייי איזה געגוע הערת בי עכשיו
סַלְחֳה   (02.09.10)
כבר קניתי את כל המצרכים נותר רק לעקוב אחר המתכונים שלך ואני חוזרת לבית אמא ברגע וחצי
3. אהבתי מאוד, זה מזכיר לנו מדוע אוכלים כל דבר. תודה!
חגית   (02.09.10)
4. איך שכחת את ראש הדג?
זהבה ,   תל אביב   (02.09.10)

דלעת אני עושה כריבה מגרדים על פומפיה גסה מכינים כרמל מסוכל מעט לימון

וכמה גבעולי ציפורן לבשל על א עד שהנוזלים מתאדים

                                                                      חג שמח ושנה טובה.

5. 2 רעיונות לשיפור
סַלְחֳה   (02.09.10)
1) את הכרשה קוצצים ומכינים עג'ות קטנות (בתוספת ביצה תבלינים ופירורי לחם)
2) את הרימון מפרקים ערב קודם ומוסיפים לו מעט מי ורדים או מי זהר וחצי כוס מיץ פטל מוכן יוצא חבל על הזמן ממתק לכל חגי תשרי
6. היכן הפיוס
דליה   (02.09.10)
מדוע בכל החגים אנחנו מבקשים שיכרתו האויבים, שימחו מעל פני האדמה וכו' מדוע באף חג אין בקשת פיוס עם האויבים??
7. מקסים!
ריקי ,   צפון   (02.09.10)

תודה רבה לך.

 

יש כל מיני חידושים מצחיקים. למשל שמים צימוקים על השולחן ומברכים "שיצטמצם האוברדרפט" אפשר גם להמציא אחרים, זה נחמד ומגביר יצירתיות ותחושת שיתוף אצל הילדים.

 

ותגידי, איך מתגברים על נושא הראש? גם אצלנו כמעט כולם לא אוהבים את זה?

יש למישהו רעיון.

וגם - דג!

 

שתהייה שנה טובה לך ולכל בית ישראל

8. אצל ספניולים אמיתיים...
ליאורה ,   ירושלים   (02.09.10)

לכל ברכה עושים קציצות קטנות- קציצת פרסה, קציצת תרד וכמובן- קציצות דגים מעלפות...את הדלעת מטגנים עם דבש וקינמון...מעדן.

אין כמו ראש השנה הספרדי

9. איפה המתכון לראש?
בולי   (02.09.10)
10. וכמובן מתחילים בקללות וגומרים בברכות
(02.09.10)
הקללות: שייתמו, שתקרע, שיסתלקו וכדומה, והברכות - שיירבו זכויותינו, שנהיה לראש וכדומה 
11. ואצלינו....
גלית ,   חיפה   (02.09.10)

ואצלינו שולקים את כל הירקות בציר עוף, מטבלים לפי הטעם ומברכים.

כך "שהטרחה" מסביב לברכות אינה רבה, וניתן אף לשלבה בהכנת המרק לסעודת החג.

 

על הלוביא הברכה היא מעט שונה מהמפורסם:

יהיה רצון מלפניך אדוני אלוהינו ואלוהי אבותינו שירבו זכויותנו ותלבבנו"

 

בכל מקרה שיהיה לכלנו חג שמח ומתוק.

 

 

 

 

 

12. יפה מאוד, תיקון קטן לסדר
אלי ,   חיפה   (02.09.10)
יש לברך בורא פרי העץ על התמר ולא על התפוח כי הוא משבעת המינים
ולכן להתחיל ממנו
13. אמא שלי קונה סוכריות גומי בצורת דגים
(02.09.10)
וכולנו אוכלים רק את הראש
14. הרבה תודההה, יש לי אורחים ולא ידעתי ברכות
לימור   (02.09.10)
ממש במקום, העברתי למעודפים. כל הכבוד. בפסח נא לעשות אותו דבר. תודה לימור.
15. איזה יופי!
שירלי נמש   (02.09.10)

יופי של מאמר, והתמונות של יולה מדהימות כתמיד.

מעניין לראות למרות קווי הדימיון, שבכל זאת כל משפחה לוקחת את הברכות לכיוון אחר.

נהנתי מאוד לקרוא ומצטרפת להערכה לסבתות, לאמהות ולכל מי שעושה במלאכה.

16. יפה! מעניין שאצל האיזמירלים מכינים מהכל קציצות
טעים לא פחות   (02.09.10)
17. ומ עם ריבת החבושים?- מתיר אסורים ?
גילה   (02.09.10)
18. בברכות הספרדיות יש בדר"כ ריבת תפוחים ולא תפוח בדבש
משה   (02.09.10)
וזה בדר"כ ברכה אחת לפני אחרונה.
19. צילומים יפים מאוד
(02.09.10)
20. תודה רבה ושנה טובה.
מיכל ,   ירושלים   (03.09.10)
21. give me a break
איפה כתבה אמיתית ,   על אוכל?   (03.09.10)
22. צ"ל עמלה, לא עומלת.
(03.09.10)
23. ואצלנו לא היו מקללים אף אחד, רק מברכים את עם ישראל
ומאכלים בהתאם   (04.09.10)
24. ברכות ואוכל
אמא ל4 ,   חוף הכרמל   (04.09.10)

כמה אפשר לאכול?!...

חוץ מהאוכל של המנות בשולחן החג, גם לברכות יש אוכל מיוחד?!..

אחר כך מתפעים איך אנחנו נראים.....

25. מתכונים
ניקי ,   תל-אביב   (04.09.10)
במסורת הטריפולטאית אנחנו מכינים ממש מטעמים מהברכות, כדאי לנסות:

את הכירשה יש להרתיח מעט ולסנן כפי שכתוב במתכון לעיל, אך אנחנו מוסיפים ביצים ותופוחי אדמה מבושלים או מגורד ואז מרסקים הכל יחד מוסיפים פלפל ומלח מתקבלת פשטידה מאוד טעימה, כמו כן אם הסלק שווה לנסות מממש טעים
אם הדלעת אנחנו מכינים ריבה כשלעצמה היא מאוד טעימה לא רק לראש השנה, וכמו כן אם התופחים, והגזר. אז נתנסו אשמח לשמוע תגובות.

חג שמח שנה טובה ומתוקה
26. מתכון לחג
שרון   (05.09.10)
תודה לאלומה על המתכון וההסברים. אף פעם לא ערכתי שולחן ל"ברכות", אבל אחרי הכתבה המזמינה והתמונות הנהדרות, החלטתי לנסות.
המנה העיקרית שלי תהיה אוסובוקו טלה. לקחתי את המתכון והרעיון מכאן -
http://cafe.mouse.co.il/topic/1755278/
שנה טובה לכולנו!
27. גירסת הברכות האשכנזית נשמעת יותר טעימה
מימי   (07.09.10)

את הסלקא מייצגות לביבות נפלאות שמטגנים מעלי מנגולד חלוטים קלות עם ביצים ופירורי לחם . הן מתובלות  ואוכלים אותן עם רוטב מתקתק. הקרע עושים אצלנו מדלעת מצרית ירוקה (דומה קצת לקישוא) - קוביות מבושלות קלות בסירופ סוכר עם לימון או ליים. יוצא ירקרק שקוף יפה למראה וטעים כמו לפתן. אנחנו אוכלים תמרים ואומרים שייתמו אוייבנו. צימעס של גזר מייצג את הגזרות הרעות שיסירו מעלינו וגם אנחנו ממלאים את הפה בגרעיני רימון רדומים ומתוקים ואומרים שירבו זכויותינו. שנה טובה לכל עדות ישראל. 

28. ככה אוכלים את התרד והסלק ? חיי??
ספרדי   (07.09.10)

המלצה - להוסיף ביצה לכרישה ותבלינים ולטגן כחביתייה בנ"ל לגבי בתרד - הרבה יותר טעים!!!!

29. תודה ושנה טובה
שי ,   פ"ת   (08.09.10)
30. הכל ישנו בספר התפילה
דוד ,   חיפה   (25.09.11)
לא צריך להמציא ברכות בספרי התפילה של ראש השנה מופיעים הברכות  וכל סדר ראש השנה צריך שיהיו ספרי תפילה בבתים .
תגובות נוספות
חזרה לכתבה