אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
חג צמחוני: שנה טעימה עם סייטן
ynet
פורסם: 06.09.10, 09:00
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 107 תגובות ב-61 דיונים
1. זה מה זה מגרה
(06.09.10)
ממש כפטריה דאשתקד
2. שאלה לצימחונים: האם מתאפשרת צימחונות בטבע?
tanya24 ,   ירושלים   (06.09.10)

וכוונתי-אדם שחי באי בודד ומעוניין להיות צימחוני, איך יספק לגופו B12?

ואיך אישה בהריון?

ואיך תינוק?

 

אשמח לתשובות

3. אחלה כתבה! תודה :-)
מומו ,   קנדה   (06.09.10)
4. קציצות לוף(פרזה), עלי גפן ממילאים, מוסקת חצילים
Kobayishi   (06.09.10)

פטריות בכל צורה, סלט סיני מוקפצ (כרוב, גזר, בצל, נבטים, פטריות סויה), אורס פרסי (עם תחתית פרוסות תפ"א,  תפוח עץ מטוגן טמפורה, אננס גם באותה צורה,

חצילים בתחמיץ, שום וגבניות, רמולדת סלרי עם גזר ומיינז,  בניצה עם תרד או בצל.   רוצים עוד איזה 5 - 500 ממנות או מתכונים?

בקיצור לא מספיק לדעת להעתיק מספרי בישול, צריך לדעת לבשל.

5. זה מראה מה זה איכסה !!!!!!!!
ציפי ,   ראש פינה   (06.09.10)
ואסור לומר על אוכל איכסה....... !
6. איזה קטע, זה נראה כמו בשר
רעות   (06.09.10)
7. הבעיה עם צמחוניים
קרניבור מושבע   (06.09.10)
ככלל (ויש יוצאים מהכלל) היא ש"דת" הצמחונות מצמיחה מתוכה מיסיונרים צמחוניים שמטרתם העילאית בחיים היא לגרום לאיזה קרניבור להגיד "טעים" על חסה. ראיתם פעם מתכון בשרי עם התייחסות דומה?

אפילו כאן אחד הנימוקים להכנת החלבון התעשייתי הזה הוא "ומי יודע, אולי תצרפו עוד כמה מעריצים שיוותרו על הבשר"

נו, באמת.
8. ניסיתי לבשל סייטן - ויצא טעים, אבל
מיכל   (06.09.10)
לא עשיתי דברים כאלה מפונפנים. מצד שני, גם לא היה ראש השנה :-). מהניסיון שלי - הכי חשוב לפני שמטגנים את הסייטן לסחוט אותו בידיים שייצאו הנוזלים - ככה המרקם יוצא הכי 'בשרי' אחרי הטיגון.
9. נמאס מכל התגובות של הקרניבורים הציניקים. לא רוצים? אל תאכלו.
VEGAN ,   בת ים   (06.09.10)

אף אחד לא מכריח אף אחד להיות צמחוני או טבעוני.

להיכנס במיוחד לכתבה של צמחונים/טבעונים, (כתבה מסכנה אחת שטובעת בתוך כל ים מתכוני גופות בעלי החיים), כדי ללגלג, זה כבר די שפל.

 

אם אתם רוצים להמשיך לממן רצח ועינויי תופת של מיליארדי בעלי חיים, בהיקף ובאכזריות שלעומתם השואה נראית כמו דיסנילנד, אז בבקשה. אבל תנו לפחות לאלה שרוצים להימנע מכך לחיות בשקט ובכבוד, גם בלי הסרקזם המטופש והילדותי. 

10. איפה קונים סייטן?
דפנה   (06.09.10)
11. נראה ממש טוב!
מלודי   (06.09.10)
אני מאוד אוהבת סייטן והשותפים שלי תמיד מתלהבים כשאני מכינה וטועמים ממני- למרות שהם אוכלים חיות...
באמת חשבתי מה להכין טבעוני לארוחת החג למשפחה, הם מתרגשים לראות מה אני אכים כי תמיד המנות שלי כיפיות והם כבר יודעים למה ברוב הפעמים יותר טבעוני זה יותר בריא :) אז כנראה שאני אוסיף סייטן, למה לא כשיש כאלה מתכונים מגרים? :)
12. למה לאכול בשר?? צמחונות טעימה ובריאה
מוסרי   (06.09.10)
13. צודק במובן מסויים-
אחת   (06.09.10)
יש יתרונות אקולוגיים עולמיים "להמיר" כמה קרניבורים כמוך. העולם יהיה מקום טוב יותר. אתה מזהם את הענף שאתה יושב עליו.
14. איפה אפשר לקנות את הסייטן?
צמחונית ,   תל אביב   (06.09.10)
15. טעמתי אצל חברים תבשיל סיייטן
יעל ,   חיפה   (06.09.10)
והיה ממש ממש טעים! הופתעתי לטובה. נראה לי שאני אכין את המתכון הראשון לארוחת החג - הגיע הזמן לגיוון שידידותי יותר לסביבה, לגוף ולבעלי החיים.
16. הוא יאכל ביצים,
אלון י   (06.09.10)
מהתרנגולות שהוא מגדל בחצר ביתו, מקור מצוין ל-B12 וגם לחלבונים.
17. חנויות טבע
מלודי   (06.09.10)
כמעט בכל חנות טבע יש!
18. גלוטן ....זה רעל לגוף .
רעל   (06.09.10)
19. לא תודה ! מספיק לנו עם חג אחד צמחוני -שבועות .
זה לא אנושי בכלל!!!   (06.09.10)
20. פשוט מרחם על הצימחונים החלשלושים האלה .....
B12   (06.09.10)
21. בתיאבון - אבל...
קרן ,   הרצליה   (06.09.10)

עם כל הכבוד לנזירים בודהיסטיים ולהמצאה של יצירת  "לחם דמוי בשר" מדגניים -נראה לי כרצוי לפחות להזכיר את חוכמת החיים הימתיכונית שמפגישה לחם , כמו פיתה עם קטניות - כמו בפלאפל . אפשר למצוא דרך לבדל גם מאכלים ימתיכוניים לרמת הגשה מצוחצחת וחגיגית והם נראים אפילו כמזינים יותר.

ובכל מקרה - שנה טובה במיוחד לצמחונים שבינינו!! 

22. בת-אחותי צמחונית, באמת התלבטתי מה לבשל לה, תודה
חוה   (06.09.10)
23. מעולה ובהחלט ינוסה
אריק ,   אור יהודה   (06.09.10)

שנה טובה - לכולם! (כולל בעלי החיים)

24. אין ביהדות צמחונות
י   (06.09.10)
ולכן אין כל צורך לבשל לצמחונים משהו מיוחד לחג.
אם צימחוני יקלע אלי בסעודת החג , אני אפרוס לו פרוסת לחם.
25. ואני מרחמת עליך חלשלוש הדעת
oramaz   (06.09.10)

 

26. בכל חנות טבע
אורה   (06.09.10)
27. היית בהודו? תרבות שלמה של אלפי שנים של צמחונות וטבעונות
אז לשאלתך ,   התשובה היא כן.   (06.09.10)
28. נראה זוועה
איתן ,   תל אביב   (06.09.10)

...ומניח שגם הטעם והמרקם זוועתיים, כמו ספוג טבול במים.

29. המתכון הצמחוני שלי לחג
(06.09.10)
גם אני מביאה סיר צמחוני לארוחת החג לי ולמשפחתי: אורז מלא עם נבטוטים. בריא וטעים לאללה.
חותכים איזה 3 גזרים לקוביות ומטגנים בסיר גדול עם שמן זית. מוסיפים שום כתוש (הרבה!) ומטגנים כדקה. מוסיפים כוס וחצי אורז מלא שטוף ומטגנים ביחד עוד דקה. מוסיפים 3 כוסות מים ובערך חצי חבילת נבטוטים. אין צורך לבשל את הנבטוטים בישול מוקדם או להשרות - בגלל שהם נבוטים הם מתבשלים מהר ולא מפרישים למים כל מיני חומרים מעוררי "פלצות".
מתבלים - מלח, פלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים האש ומבשלים כ-35 דקות (לבדוק מדי פעם שלא נשרף). בסוף מוסיפים חופן נאה של עלי כוסברה.
ההשראה היא אורז בוכרי שאכלתי פעם ושחזרתי בבית (עם חומוס במקום נבטוטים).
בתאבון וחג שמח
30. נראים מתכונים טובים!
שני ,   הרצליה   (06.09.10)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה