ביצים, בשר, עופות, דגים מוצרי חלב וכל הנגזרות שלהם !!!
ביצים:
חביתה, ביצה עין, ביצה קשה( עדיף להשתמש רק בלבן , פשר פשוט להכין חביתה אחת מ3 ביצים,אחת שלמה ושתיים רק החלבון ( החלק הלבן)
בשר:
סטייק, פסטרומת למניהם, גולש, וכו'(פסטרמות "רזות" עד 5 אחוז שומן)
עופות:
חזה עוף, פרגיות, עוף בגריל , פסטרמות למניהם וכו' (פסטרמות רזות עד 5 אחוז שומן)
דגים:
כולל טונה משימורים, וכל סוגי הדגים( טונה לסחוט טוב מהשמן, או טונה במים)
מוצרי חלב:
גבינה לבנה , קוטג , יוגורטים למיניהם, גבנ"ץ וכל סוגי הגבינות..
יש לציין שכל אלו הם חלבון מהחי! יש לצרוך מהן לפי משקל הגוף, ואופיו של האדם ( מתאמן, לא מתאמן.. וכו')
אדם רגיל שלא מתאמן צריך 0.8 גרם על כל קילוגרם משקל , דהיינו , אדם ששוקל 60 קילוגרם צריך להכפיל את המשקל ב 0.8 גרם (48 גרם חלבון ביום) , אך צריך להבין שצריך לחלק את הכמות הזאת לאורך כל היום, ולא לאכול בארוחה אחת!!! הגוף לא סופג כמות כזאת גדולה של חלבון בארוחה אחת, ולכן מה שהוא לא צורך יאגר ברקמות שומן! בנוסף ... הגוף אחרי כמה שעות יצתרך עוד חלבון, ואם לא נספק לו את החלבון הוא פשוט יקח את החלבון הדרוש לו מפירוק של רקמת השריר בגוף..(רקמת השריר מחלבון)
נניח שמחלקים ל 4 ארוחות ביום, בוקר בניים צהריים ערב יוצא שבכל ארוחה את צריכה 12 גרם חלבון!
יש לצרוך חלבון שיש בו כמה שפחות שומן, ז"א שאם משתמשים במוצרי חלב, לא להשתמש במוצרי חלב שמכילים כמות גדולה של שומן, עד 5 אחוזים זה בסדר, 0 אחוז לא מומלץ כי אז הספיגה של הסידן בגוף נעצרת!
אם זה בשר אותו כנ"ל , עדיף בקר מבשר כבש שהוא בשר שמן יותר..
אם עוף עדיף בלי העור , כמו כן עדיף חזה עוף שהוא עשיר בחלבון, גם פרגיות זה דל בשומן ועשיר בחלבון
וכן הלאה וכן הלאה..
מקווה שעזרתי.