אוכל  טעם החיים  וידאו  טיפ ברגע
פריכים וזהובים: תפוחי אדמה בתנור
ynet
פורסם: 21.09.10, 09:41
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 116 תגובות ב-48 דיונים
1. אפשר לקצר כך:
א   (21.09.10)
את פרוסות התפו"א מכניסים לשקית גדולה. מוסיפים מעט מים, מעט שמן זית (בכמות שתספיק לציפוי כל התכולה) ותבלינים. מומלץ להוסיף גם מעט חומץ בלסמי. שופכים לתבנית, כדאי לרפד בנייר, אין צורך לשמן.
בתבנית פתוחה, חום גבוה, כחצי שעה - לפי הכמות והתנור. ואפשר לערבב באמצע האפיה. לא חייבים.
יוצא פריך מבחוץ ורך בפנים. כמו שצריך.

בהצלחה!
2. קיצור דרך
עצלנית   (21.09.10)
אם מדלגים על שלב 2 צריך רק להוסיף 10 דקות אפיה לכל צד בשלב 6
3. טעים........
(21.09.10)
תוסיפו שום כתוש וזה מתכון מנצח מניסיון!
4. תפוחי אדמה
מינה ,   רחובות   (21.09.10)
אני קולפת,שוטפת,חותכת לקוביות,מקפיצה בקערה עם קצת שמן זית וקצת מלח ואופה עד לשיזוף של התפודים.ויוצא מעולה!למה כל הפצ'קרי הזה?כולה תפוחי אדמה וההשקעה לפי המתכון דורשת יותר זמן מהמנה העיקרית,אז מה הועילו החכמים בתקנתם? 
5. לכל המקצרים...
יפתח   (21.09.10)

הסוד של תפוחי אדמה רכים וחמאתיים (ולא יבשים) עם ציפוי קריספי הוא בהקפדה על שני שלבי הבישול המופיעים במתכון: ריכוך מלא בבישול במים והשחמה באפיה בתנור.

כל הקיצורים פוגעים בטעם ומייבשים את תפוחי האדמה.

6. אני מנסה את הדרך הזו
שרית ,   טבריה   (21.09.10)
נראה לי מצוין המתכון לתפוחי אדמה אפויים מושלמים
7. עוד קיצור, יעיל וחוסך באנרגיה (ובחום במטבח...)
המקצר מטקסס   (21.09.10)
כל בישול של תפ"א, בין אם עד לריכוך סופי ובין אם כשלב מקדים לאפיה אפשר לעשות במיקרו: שמים את התפ"א (שלמים, פרוסות, קוביות) בשקית ניילון או קוקי סגורה. מנקבים בה כמה חורים קטנים ושמים במיקרו על עוצמה מירבית.
התפ"א מתבשל מהנוזלים שמצויים בו, מה שמשמר בתוכו את כל הטעם - שום דבר לא עובר למי הבישול.
כמובן שפעם ראשונה מנסים עד שמוצאים את היחס הנכון בין הזמן למשקל לפי המיקרו שלכם; בד"כ לבישול חלקי זה יהיה בערך דקה לכל 100 גר', תלוי גם בצורת החיתוך, כי מאחר ובמיקרו הבישול נעשה מבפנים החוצה, כשמדובר בתפ"א שלם זה לוקח יותר זמן מאשר אותו תפ"א חתוך לקוביות למשל.
זו שיטה מצויינת למי שרוצה פירה "יבש", כדי להוסיף לו הרבה חמאה, בלי שהוא יצא דליל מהקומבינציה של המים שספג + החמאה.
ככה תחסכו הרבה אנרגיה (לא תרתיחו עוד ליטר וחצי מים על כל ק"ג תפ"א, ולא תפעילו תנור של 2000 ואט עוד 20 דקות +) וזמן וגם המטבח שלכם יתחמם הרבה פחות.
8. תפוחי אדמה
אורניהו ,   קריות   (21.09.10)

בבקשה לימדו ממני פטנט.

את חצאי תפוחי האדמה לאחר בישולם הקצר..תשאירו אותם בסיר ללא המים..טפטפו את כל התבלינים הרצויים לכם וערבבו היטב עם המכסה..לכל הכיוונים.

כעת.הניחו את התפוחי אדמה המתובלנים בתבנית ולתנור עד להשחמה האפוייה כרצונכם.

בתיאבון

9. ][ : ) -מה פתאום מבשלים במים? זה לא ביצים קשות!!!
זקנה אחת   (21.09.10)

 

תעטפו בנייר אלומניום תפודים שלמים, הכניסו לתנור מחומם 180 מעלות לחצי שעה, תורידו החום ל150 לעוד חצי שעה. תשאירו בתנור עד שיהיה פחות חם. תוציאו, תקלפו, תוסיפו איזה רוטב שבא לכם, בתיאבון.....

*אם התפודים גדולים מאוד: אז יותר זמן בתנור בטמפ' גבוהה יותר.

 

נ.ב. התפודים מכילים המון מים -אין צורך לבשלם במים. אם מבשלים במים- אז רק עם הקליפה! אחרי הבישול לפרוס יפה לפרוסות עבות, להוסיף רוטב ולכניס לתנור ל5-10 דקות בחום 150 מעלות .

 

הצעה לרוטב: שמן זית, לימון, מלח, מלח, פלפל שחור גרוס. הכי קלאסי. כל אחד יכין את הרוטב שאהוב עליו. עוד תבלינים, פחות תבלינים. עשבי תיבול ו....

 

בתיאבון וחג סוכות שמח!

 

 

10. יותר קל
מיכל   (21.09.10)
לשים את התפוחים כמה דקות במיקרוגל עד שהם נעשים רכים ואז לשים בתנור .
11. עוד רעיון לקיצור דרך
מקורי   (21.09.10)
אפשר ללכת לחנות ולקנות פרינגלס
12. דרך מהירה -תפ"א בשקית בישול במיקרו ואח"כ לתנור
ספאד   (21.09.10)

שימו בשקית בישול (קוקי) עם שמן ותבלינים את פרוסות (או מקלות או כל חיתוך אחר)  ,במיקרו ל 10 דקות ,אח"כ העברו לתבנית (ללא השקית) ואפו בתנור כחצי שעה

13. הולך הכי טוב עם תפוחי אדמה של הדוד משה
יורגן   (21.09.10)
14. תפוחי אדמה במיקרו - ללא ניילון
(21.09.10)

גם לא חסידת הניילון.

שוטפים תפו"א, מנקבים במזלג, ועוטפים, כל אחד בנפרד,  במגבת נייר. מבשלים כמה דקות במיקרו, משך הזמן תלוי כמובן בעוצמת המיקרו ובכמות האוכל.

להיזהר מבישול יתר.

15. תוסיפו זעתר מעל
יוצא מעולההההההההה   (21.09.10)
16. ממליצה להוסיף לתוך התבנית בצל חתוך לעיגולים
רונית   (21.09.10)
הוא מתקרמל על התפו"א ופשוט מוסיף כל כך הרבה טעם טוב
הבצל יעלם וישאיר איתו תענוג :)
17. אני עושה מרינדה...
אני   (21.09.10)

בצלוחית מערבבים שמן זית, גריל עוף ופפריקה מתוקה + עשבי תיבול לפי הטעם

ואת זה יוצקים על תפוחי האדמה ומערבבים עם הידיים (מעסים אותם כמו שעושים לעוף בגריל) כדי שהמרינדה תיתפס על כל התפוחים באופן שווה.

ורק אז מסדרת בתבנית ולתנור.

הטעם מעולה! מומלץ!

18. בלי סיר רק תנור ומתרככים מהר
אחת שניסת והצליח לה   (21.09.10)

קלי קלות גם למי שלא בשלן/נית

תפו"א מזן דזירה רצוי לא הכרחי- (האדומים שקליפתם דקה): שוטפים היטב ומנגבים - רצוי תפו"א קטנים - אם אין-ניתן לחתוך לרבעים.

בקערה - שמן זית1/4 כוס וכף אבקת מרק - פרווה, לעררב ולטבול את תפו"א האדמה.

להניח בתבנית - אם התפו"א חתוכים - יש להקפיד שהקליפה תהיה כלפי מעלה (החתך כלפי התבנית), לאפות בחום בינוני - ולדקור במזלג אחרי כ20 דקות לבדיקת רמת הרכות (להוסיף זמן לפי הצורך)

 

התוצאה - קריספי -תפו"א ממכר - ראו הוזהרתם!!

19. שמעתי שתפו"א מסוג ראט הם הכי טעימים
עודד   (21.09.10)
אבל אני לא יודע איפה קונים אותם
20. שווווואווואוו! מליון לתגובות כתבה שלמה וסרטון
(21.09.10)

למתכון בן ארבע שורות (החמישית- הרוזמרין מיותרת עוד לפני שנכתבה), שכל מבשל ומבשלת  מתחילים עושים בוואריציה זו או אחרת (ראו תגובות) וכנראה שלא פחות טוב.

פיותינו פעורים (אנו, הפשלנים הקולינארים הכי הכי גבוהים).

 

21. שלב הבישול במים מיותר לחלוטין.
ט"א   (21.09.10)
מומלץ לקרוא את תגובת ה"זקנה האחת" 9 ....:))
22. לא לבשל במים, כל הויטמינים וכו' הולכים קפוט...
ידענית   (21.09.10)
23. מנסיון -
(21.09.10)
ממש לא נכון.
בלי לפגוע, אבל חבל על העבודה והזמן.
24. מתכון מצער ומאכזב
עמרי ,   רמה"ש   (21.09.10)
ניסיתי כ"כ הרבה וראיציות של תפוחי אדמה בתנור מאז אותם תפוחי אדמה שאמא שלי הייתה מגישה כל ערב שישי ושיעממו כל פעם מחדש.
אין ספק שהמתכון הזה פשוט לא יעבוד...
מה שיוצר את הפריכות בתפוחי האדמה (ביניהם גם הצ'יפס) היא שכבת העמילן שתפוח האדמה מפריש בשלב הבישול הראשוני שאמור להיות בטמפרטורה בינונית גבוהה. אם שכבה זו תשאר על תפוח האדמה בשלב השני באפייה או טיגון בחום גבוה היא תהפוך פריכה וקריספית.
הדרך הכי קצרה ונוחה להגיע לכך היא ערבוב תפו"א עם שמן זית וחימומם במיקרו ללא מים או שום דבר שישטוף מהם את העמילן למשך 10-15 דקות.
אח"כ באותו שמן זית לאפות אותם...
בהצלחה, זה יעבוד...(:
25. והרי מתכון נפלא לתפ"א
(22.09.10)

הברישו היט תפ"א, חצו לשניים, טיבלו אותם בשמן זית המתובל ב:מלח, פלפל שחור גרוס טרי, פפריקה מרוקאית, טימין הררי יבש וריחן יבש.

הניחו בשקית קוקי ענקית, סיגרוה, חוררוה ב-305 חורים למעלה, שימו אותה כשעה ורבע בתנור 200 מעלות ויש לכם תפ"א נפלאים, שחומים ורכים והתבנית תהיה נקיה לחלוטין.

26. לכל ה-מומלץ! מניסיון! שלי טוב!-רדו מאיתנו וסורו לפורום אוכל
בחייאת!!שלכם לא ,   מעניין אותנו!   (22.09.10)
27. תפוחי אדמה קריספיים שכדאי לנסות להכינם!
פנינית   (21.09.10)

אני מכינה תפוחי אדמה בתנור (הרבה שנים...)והם יוצאים קריספיים וטעימים להפליא ,כמו צ'יפסים -!כל מי שטועם מתלהב..לא צריך להרתיח ולא ניילונים למיניהם..פשוט כך:

משרים במי קרח 10 דק' מסננים ומייבשים ,פורסים לפרוסות דקות אבל לא יותר מדי (אפשר לפרוס אבל לא עד הסוף ומסדרים את התפוח אדמה כמו אקורדיון )ושמים בקערה.שמים  שמן זית בכמות מאד נדיבה ומערבבים את התפוחי אדמה ,מסדרים בתבנית גדולה ,אחת על השנייה  ומטים אותם קצת באלכסון כמו חיילים..מפזרים מלח אטלנטי ,רוזמרין, טימין וקצת פפריקה מתוקה מכניסים לתנור חם ל50 דק' בערך עד שמשחימים אבל להקפיד לא לשרוף!יוצא סוף הדרך! (אגב לא צריך לכסות)

28. כתבה ודיון שלם והכל
על תפוחי אדמה???   (22.09.10)
29. תפוחי אדמה סוף הדרך
407 ,   השרון   (22.09.10)

תפוחי אדמה הטעימים ביותר!!!!!

לקלף לבשל במים מומלחים עד לריכוך.לשפוך את המים .לשים המון חמאה ומעט חלב למעוך היטב ל"פירה" להכניס מעט או הרבה בצל מטוגן .

וזה ט ע י ם!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ועכשיו ברצינות. לפרוס תפוחי אדמה לפרוסות עבות . לפזר בתבנית אבקת מרק בצל. להניח את הפרוסות על אבקת המרק להבריש אותם היטב בשמן זית .

ולתנור .180 מעלות בערך 45 דקות . אבל כדאי לבדוק

בתאבון חג שמח!!

30. איזה נודניקים. כל אחד עם המתכון המשעמם שלו
די כבר!   (22.09.10)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה