אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
אותם ירקות, גישה כל כך שונה
יעל גרטי
פורסם: 12.10.10, 08:14
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 47 תגובות ב-33 דיונים
1. הערה קטנה - ויטמין B1 דווקא לא נהרס בבישול!!!
שרון ,   ת"א   (12.10.10)
2. פטריות לא מבושלות? מה חדש בזה?
תום ,   מודיעין   (12.10.10)
3. עדשים מונבטים אפשר לאכול טריים, חיים. לבריאות!
רותי ,   חיפה   (12.10.10)
4. הקולינאריות בשיאה!תודה יעל :)
חובבת סלטים   (12.10.10)
יופי של מתכונים פשוטים להכנה ומיוחדים, את חלקם אני מכירה ויכולה להעיד שהם בהחלט טעימים.
5. כתבה מאוד חמודה ומעניינת! יישר כוח.
(12.10.10)
6. ואנשים לא מבינים אותי איך אני אוכל חסה בטוסט...
ניר לא בא בחשבון ,   מרכז   (12.10.10)
7. שניצל גויאבה זה גאוני. טעמתי
יוסי   (12.10.10)
אצל ניר צוק
8. איככס - למה שמתם תמונה של שרץ במרק חסה?
avi   (12.10.10)
9. כתבה נחמדה אבל למה החרוזים האינפנטילים בכותרות?
(12.10.10)
10. אבוקדו חם
יעל ל. ,   מודיעין   (12.10.10)

מכינה להיט של סלט חסה עגבניות טריות מלפפונים וכל ירק שאתם אוהבים, במחבת מקפיצה פטריות ופרוסות אבוקדו ועגבניות שרי מתבלת בחומץ בלסמי פלפל גרוס ומלח ושופכת הכל על הסלט...מעדן.

11. קולרבי (אחד, לא להגזים) מעשיר מרק עוף
נעמה   (12.10.10)
12. עוגת אבוקדו- למי יש מתכון
שרית   (12.10.10)

שמעתי שבארגנטינה מתייחסים לאבוקדו כאל פרי שממתיקים אותו. משם באה גלידת אבוקדו (שהזמרת אילנית הציגה פעם באיזו פינת בישול בטלוויזיה) וגם עוגת אבוקדו.

אין לי את המתכון של העוגה שאכלתי בילדותי, אבל אני זוכרת אותה כחוויה מדהימה- קודם כל צבע ירקרק ולא שגרתי, וטעם אגוזי ועשיר, נעים מאוד.

 

אם למישהו יש מתכון- אשמח לקבל

13. אבל למה את כותבת בצורה שמוציאה את התאבון?
(12.10.10)

כמעט כל ירק או פרי שאפשר לבשל או לאכול חי בניגוד להרגלים שלנו

את כותבת שזה לא מוצלח או שלא היית עושה את זה.

אז למה כתבת כתבה על משהו שאת לא אוהבת?

או למה לא הסתרת את דעותיך?

אני קורא ומרגיש שבזבזתי זמן, כמו לקרוא כותרת "איפה מבלים בירושלים"

ואז כתבה שלמה שמסבירה שבעצם אין איפה לבלות שם.

עצוב ומיותר.

14. פטריות,אחרי שטיפה-הכניסו למיקרו ל 2 דקות...לנקז ולאכל-טעים
אחד העם   (12.10.10)
15. האם מבשלים את הסלק לסלט הסלק והגזר??
מיה   (12.10.10)

 

16. הערכים התזונתיים של הירקות כן משתנים בבישול
דנדין ,   חדרה   (12.10.10)

למיטב ידיעתי, הבישול כן גורם לשינוי בערכים התזונתיים של המזונות.

לדוגמא, פטריות רגילות וטריות נמצאו שלא כמו פטריות מבושלות.

 

איך ניתן להסביר את זה לדעתכם?

17. כולכם לא ממש חכמים כמו הבשלנית הזאת
לבשל אבוקדו ,   שיא הטמטום   (12.10.10)
18. הריזוטו אבוקדו נשמע מדהים, בבקשה בבקשה תביאו את המתכון!!
גלית   (12.10.10)
19. סלט שורשים - חיים!
קליקלות   (12.10.10)

סלק / גזר / קולרבי / ראש סלרי / לפת

הכל טרי, ללא בישול!!!, בכמויות, לפי עירוב הצבעים שנראים לכם.

לגרד בג'וליאן (כמו קולפן, אבל חותך למקלות דקים)

חשוב לחתוך ג'וליאנים - לדעתי המרקם מוסיף לטעם וההנאה מהסלט.

לערבב את הכל.

להוסיף: שמן (רצוי שומשום/אגוזים, אני מכינה עם קנולה ו/או זית)

              חומץ (רצוי יין, אפשר גם רגיל או רגיל עם טיפטיפה בלסמי)

              מלח גס/אטלנטי

נפלא, יפיפה, מרענן וגם בריא!

 

20. אין דבר כזה
גידון מרישון ,   ראשל"צ   (12.10.10)

כל מי שיודע וניסה , עומד מול הכותרת וצוחק. אבוקדו,כל אבוקדו, נעשה מר

עם בישולו.

21. החכמת אותי. תודה על רעיונות לא שיגרתיים
ירקנית   (12.10.10)
22. נהנה לקרוא את הכתבות שלך
יונתן ,   ירושלים   (12.10.10)
יעל, אני מאוד אוהב לקרוא את המחקרים המעניינים שאת עושה. תמשיכי כך
23. שרימפס עם אבוקדו חם
איילת   (12.10.10)

לטגן שרימפס במעט שמן זית עד שמוורידים

להוציא תא השרימפס ולשים במחבת פרוסות של אבוקדו עד לחימום שלו (אפילו הזהבה בקצוות)

 

את השרימפס והאבוקדו החם לשים ברוטב עשוי מיץ לימון, שמן זית וזיתי קלמנטה חתוכים עם מלח ופלפל.

 

מי שרוצה אפשר ורצוי להוסיץ צ'ילי גרוס/מעט טבסקו

24. כתבה מעולה! כל הכבוד!
מירה ,   מרכז   (12.10.10)

כתבה מפורטת, מעניינת, מלאת חיים.

המון רעיונות מצויינים.

כרגיל - יעל נהדרת.

25. יופי של כתבה.
אורני ,   י-ם   (13.10.10)
בדיוק תכננתי להכין סלט חי מגזר וסלק ועכשיו הוא ישודרג על פי המתכון שכאן.
26. תותחית!
אורן ,   אירופה   (13.10.10)
כתבה פשוטה ולעניין, אדירה את יעל!
27. חברה שלי הכינה את העוגה הזו כמה פעמים
בלה   (13.10.10)
והיא מעולה!
מי שיטעם בחיים לא יעלה על דעתו שיש בה אבוקדו, פשוט עוגת שוקולד טבעונית ונימוחה.
מומלצת בחום
28. מה עם מלפפון חם?
חוזליטו   (13.10.10)
29. מעניין
שירלי נמש   (13.10.10)

מאבוקדו אגב, אפשר להכין גם עוגות. לא ניסיתי, אבל שומרת לי מתכון ליום שיגיע...

בכל אופן, כן ניסיתי לאפות עם בטטה ועם דלעת (כל אחת לחוד) והתוצאות הפתיעו לטובה.

בהחלט שווה לפעמים לצאת מהקופסא.

30. פטריות- אפשר לאכול טריות ולא רק שמפיניון
toolip ,   melbourne Australia   (16.11.10)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה