כלכלה  כלכלה בעולם
אוכל, שתייה, כסף, חברות: על ה"גואן שי" הסיני
טל רשף
פורסם: 10.10.10, 09:23
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 16 תגובות ב-10 דיונים
1. או! סוף סוף כתבה מדוייקת. כנראה עקב ההסתמכות על מחקר.
(10.10.10)

סוף סוף מר רשף בוחר לפנות למקורות מוסמכים כדי לראות מה באמת קורה, בלי לזרוק סיסמאות באוויר שאינן קשורות למציאות, ובלי לאזכר מאיות שקיבל בחוג לפילוסופיה בסמינריונים נעלמים בשנות השמונים. כנראה שזה קשור גם באופן הדוק לפעילות שלו כאיש עסקים בסין - הוא אמור להכיר את עיקרון ה關係 כמו שהוא מכיר את מראהו של שטר מאה יואן. לפחות יותר מאשר את יסודות הקונפוציוניזם והכלכלה עליהם בירבר כאן בעבר שטויות.

 

חבל רק שזו הפעם היחידה מתוך כמה וכמה טורים שבה הוא לא מילא את ראש הקוראים בשטויות אינטרדיסציפלינריות - מסוציולוגיה ועד כלכלה.

 

מקווה שתמשיך לקרוא ולהתעדכן לפני שאתה מורח את "משנתך" שוב פה ב-YNET ומפרסם שטויות לא רלוונטיות.

2. לא הבנתי מה הקשר של סושי לכל העניין? ממתי סינים אוכלים סושי?
הורוקו סאקי ,   טכנודרום   (10.10.10)
3. כתבה כי קידום עסקים קטנים בתחום מזון ....
רפאל ,   באר שבע   (10.10.10)
4. מוכן לעשות עסקים אבל אוכל רק כשר
ישראל ,   ישראל   (10.10.10)
5. כמה נחמדה ההתנשאות הזאת
מכירה קצת את העולם   (10.10.10)
לפני ששמים את "סין" בגדול בכותרת, אולי כדאי לזכור שהדברים האלה מתרחשים גם במערב. נכון שמארג ה"גואן שי" הסיני שונה משאר העולם, אבל בעיקרון מתרחשים דברים דומים גם עם קניינים של רשתות ענק בארה"ב. Wining and Dining כמו גם שלבים מתקדמים של מתן מתנות שוות-כסף, או אפילו מעטפות מזומנים, מתרחש בכל העולם בלי קשר לגיאוגרפיה.
משום מה מתקבל הרושם שנוח תמיד להזכיר את סין כמקור לכל מה שלא לגיטימי ומתעלמים מהנהוג במדינות המערב "הנאורות".
6. הקפיצה הגדולה
מה-טסו -יאן ,   ישראל   (10.10.10)
בדומה ליפן וחברות מסורתיות אחרות, המעבר מחברה מסורתית עם מאפיינים פיאודליים לחברה טכנולוגית מודרנית, כרוך בדברים הנראים לעינים מערביות כאנומליות. אם ביפן דובר על "היחסים הפיאודליים" בין העובד והתאגיד שיצרו את מבנה שוק העבודה היפנית עד לפני כשני עשורים, כך סין נכנסת למשק מודרני כאשר המערכות החברתיות שלה הן עדיין מסורתיות. מכאן החשיבות של יחסים אישיים במקום הערכת סכונים כלכלים "אוביקטיבית".
7. הכתבה לא מדייקת
אסף ,   מרכז   (10.10.10)

בתור מי שגר בסין מספר שנים גואן-שי כפי שאתה מתאר קשור רק לארוחות ושתיה בעוד רוב הגואן-שי לא מתבצעים רק כך. ארוחת סושי לא נחשבת לארוחת יוקרה בסין ולכן לא מקובל לאכול סושי כארוחת גואן-שי.

 

 

8. כל הכבוד טל רשף כתבה נכונה מאוד
דוד   (10.10.10)

כל הכבוד טל רשף, כתבה נכונה, אני נמצא בסין כמה שנים והארוחה מאוד חשובה וכמובן השתיה בזמן הארוחה, ( בירה ) כל הרמת כוסית בירה   כולם חייבים לשתות באותו זמן ולסיים ביחד את השתיה

 

כל הכבוד =

干得好 בסינית

9. ורצוי גם להזכיר את המארחות הישראליות בסין ויפן
(10.10.10)
בישראל בדרך כלל הרוסיות עוסקות במקצוע הזה...
בפעם הראשונה שהייתי בסין לא האמנתי שזה באמת אמיתי.
בחורות ישראליות בשנות העשרים עוסקות בזנות, ואני מדבר על ישראליות אמיתיות, לא אולגה או נטשה אלא מעיין דנה ושירלי.

10. כניסה לשוק הסיני
נמרוד נריה לוי   (04.03.17)
שלום רב, לאחרונה פתחתי חברה לבקשת ממשלת סין ובשיתופם לאתר להם חברות בעלות טכנולוגיות מתקדמות מישראל, החברה ממוקמת במחוז סיצ׳ואן בעיר צ׳נגדו, אנחנו עובדים בשיתוף פעולה מלא עם ממשלת סין ועובדה זאת נותנת לחברות שאנו מכניסים כאן לשוק יתרון עצום הכולל פתיחת דלתות למוסדות הממשל, סל הטבות וסיוע בקליטה כאן ( רילוטיישן ), רוב חברות הענק הם בבעלות של ממשלה או של אנשים הקשורים לממשלה בדרך זאת או אחרת, אם יש לכם חברה או מוצר שאתם חושבים שיתאים לשוק הסיני אני מזמין אתכם ליצור קשר.. nimi.levi123@gmail.com Director AMCHIS Accelerator China שבוע טוב ומבורך !
חזרה לכתבה