אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
מפרס אל המטבח הצמחוני
יהודית מהלל
פורסם: 29.11.10, 09:55
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 175 תגובות ב-97 דיונים
31. אוי... יהודית, יהודית...
רינת ,   רמת השרון   (29.11.10)
את מדהימה אותי כל פעם מחדש! אין על הטעמים שגדלנו עליהם ועל אחת כמה וכמה של משפחת דיארי הדגולה!!! אנסה בכל זאת את גירסתך המעניינת לטעמי ילדותינו! ישר כח, נשיקות, יקירה!!! 
32. חבל שחיים כהן יצא כשלון ענק ומכור למתמודד אחד חסר הבנה
נתן   (29.11.10)

כך זה כשאדם מאבד אמון הציבור בשתי החלטות מוזרות

 

הדחת הבחורה בחצי הגמר , מכור מראש וידוע

נתינת המקום הראשון לבחור שכל הבנתו בבישול הינה חסרת יסוד והבנת המזון .

 

ומי יצא כשלון , חיים כהן

33. שאלה
רביטל ,   רעננה   (29.11.10)

האם קמח החומוס הצהבהב שאפשר לקנות בחנויות טבע מתאים גם הוא להכנת הכופתאות - גונדי? או שחייבים לקנות חומוס קלוי ולטחון.

 

34. על לימון
שף ,   תל אביב   (29.11.10)
לימון פרסי מוכר כליים-קוויט
השחור מעט מר ודומיננטי יותר כי מופק מלימון חמוץ
הלבן מופק מלימון מתוק ואין קשר לשיטת הייבוש, ולכן פחות חמוץ\מר.

לפני שאת מכניסה לבישול, רצוי לפתוח אותו ולהשרות במים ק-ר-י-ם לפחות כחצי שעה .
לשפוך את המים ואז להכניס לסיר.
על סיר של 6 סועדים לחורשט סבזי מומלץ להכניס כ-3 לימונים לבנים ו-2 שחורים, , לא יותר.
35. המרירות נובעת מהגרעינים. במשפחה שלי
אורני ,   ירושלים   (29.11.10)

 

יש שתי שיטות מניעה -

 

א. משאירים את הלימונים בשלמותם ורק מחוררים פה ושם במזלג.

ב. שוברים את הלימונים, מסלקים את הגרעינים ומכניסים כך לתבשיל או, כפי שעושה המחותנת שלי וזה הכי טעים לי - טוחנים בבלנדר או במטחנת תבלינים.

36. לא מדובר בחומוס רגיל. זהו החומוס שאותו
אורני ,   ירושלים   (29.11.10)

 

מוצאים בחנויות הפיצוחים ולא ידוע לי האם וכיצד ניתן להכינו בבית.

37. יהודית יקרה, תבורכי על המתכונים הנפלאים האלה.
איילת, צמחונית   (29.11.10)
38. אלפי תודות קראת את מחשבותי לגבי הקובה.ועזרת לי מאוד
משפחה צמחונית   (29.11.10)
39. יש הרבה טבעונים
(29.11.10)
שמודים לך מקרב לב
תודה!
40. חבל על הזמן
ישראל הפרסי   (29.11.10)
אין על האוכל הפרסי גם טעים וגם בריא פשוט חבל על הזמן רק לטחון בכיף בכיף בכיף גם לא משמין נוסף לכל המעלות
41. המתכונים והתצלומים בונבוניירה!
מתגגע   (29.11.10)
אבל המתכונים ורשימת המרכיבים ארוכים כאורך הגלות.

אשמח להיות מאומץ לתקופה מה. אגב, ישנה מנה שאכלתי אצל פרסיה אלגנטית שנמלטה לארה"ב לאחר המהפכה. (מוסלמית אבל לא מאמינה......הבישולים שלהם שונים מאלו של היהודים וחלקם מוסיפים חמאה). המנה כוללת אורז בסמטי כמובן, פיסות עוף, פול ירוק קטן, זרש, שמיר, חמאה/סמנה ותבלינים שונים.

אח לוסי...היכן את??
42. מתכונים מדהימים
עדן   (29.11.10)

אני ממש מתכוונת לעשות חלק מהמתכונים ההסברים ברורים ואני מקווה שיצא לי טעים כמו שתיארת. כל הכבוד!

קצת קשה לי עם כמויות השמן אני אנסה להפחית בתקווה שלא אקלקל.תמשיכי לכתוב עוד מתכונים

תודה

 

43. שומבלילה זה עלי חילבה מיובשים. יש בכל חנות תבלינים של תימנים
המסביר לצרחן   (29.11.10)
44. Vegan food is the best food!
(29.11.10)
45. כתבה הבאה - גפילטפיש בלי דג
דוד ,   תל אביב   (29.11.10)
סטיק מקישוא ושניצל מחסה....
מגניב להיות טבעוני למי שרוצה ומצידי גם לגיטימי להכריז שהוא נושם רק חמצן טהור ושותה מי גשמים... הכי חשוב אל תדחפו לנו בכח שזה בריא או כל מיני קישקושים אחרים וככלל התרחקו לנו מהצלחת וכבדו אותנו באותה מידה שאתם מצפים שנכבד אתכם
46. תודה
גליה   (29.11.10)
תודה רבה על המתכונים הנפלאים ועל היצירתיות!
47. מטבח עשיר מגוון ובריא כל הכבוד!
רננה   (29.11.10)
48. וואווווו
=^..^=   (29.11.10)
מתכונים מדהימים.
תמיד רציתי לטעום אוכל פרסי, אבל לא יכולתי כי הכל עם בשר.
טוב לדעת שאפשר בלי.

המון המון המון תודה.
49. תודה ליהודית מהלל. זה ממש אוכל גורמה!
Ghormeh Sabzi   (29.11.10)

השקעה ועבודה רבה, אבל שווה כל ביס. תודה.

 

 

50. למה אין בירושלים מסעדה פרסית? כי אין הרבה
יעקב ,   קיצונים שמאליים!   (29.11.10)
51. ממתי פרסים אוכלים קובה
מייס   (29.11.10)

 

52. טור מעולה. תודה רבה!!!
צמחונית   (29.11.10)

טור מצויין, מושקע ומעניין. המתכונים נראים מוצלחים מאד וכבר אין לי סבלנות לנסות אותם. תודה :)

53. אחת הכתבות המוצלחות בווינט בזמן האחרון.
(29.11.10)
איזו השקעה, ונראה כל כך טעים. תודה לכותבת.
54. יש בחנויות תבלינים קמח חומוס מחומוס קלוי.
(29.11.10)
55. מתכונים מלאי השראה, אבל מורכבים וגוזלי זמן
פרנסואה ראש גזר   (29.11.10)
אני מאד אוהב לבשל, ואני האחראי על הזנת משפחתי.
הבעיה עם מתכונים כאלה היא שהם שריד לזמן שבו נשים לא עבדו מחוץ לבית, אלא שועבדו במלאכות הבית, שגזלו את כל זמנן ומרצן.
היום זה לא ראלי להכין מאכלים כאלה באופן שוטף, אלא אך ורק בהזדמנויות מיוחדות, ועם הערכות מתאימה.
56. קובה פרסי???
אפס שתיים ,   ירושלים   (29.11.10)

גונדי בלי בשר???? חילול הקודש...

 

אין לי שום דבר נגד תבשיל זה או אחר שאינו מכיל בשר, אני בהחלט מבשלת הרבה מאד אוכל ללא בשר כי אני מאמינה שלא על הבשר לבדו יחיה האדם. אבל להפוך את הקובה לפרסי? להוציא את הבשר מהגונדי ולשים סולת??? האמא הפרסיה מתחלחלת.

57. יאמי! אני הולכת להכין גם
שני ,   הרצליה   (29.11.10)
58. ליהודית מהלול:
(30.11.10)

גם אני טבעונית וגם אני בת להורים יוצאי פרס.

מאוד מאוד אהבתי את הטור שלך. עלי והצליחי.

הערה אחת: אפשר למלא את הגונדי והקובה במילוי העשוי מפתיתי סויה מושרים במים ומטוגנים עם מעט בצל קצוץ ותבלינים.

אשמח להיות איתך בקשר: oramaz@walla.co.il

59. יהודית, מרסי, חיילי דוסט דארם.
גורמה שף ,   תא   (30.11.10)
60. B12 free ...
י   (30.11.10)
ציטוט מויקיפדיה:
"מחסור בוויטמין B12 נגרם בדרך כלל ממחלות הפוגעות בכושר הספיגה של הוויטמין או מתזונה לקויה. מחסור זה עלול להוביל לאנמיה, לתופעות נוירולוגיות ופסיכיאטריות, לשכיחות גבוהה של מחלות לב וכלי דם, ולנשים בהריון - שכיחות גבוהה להיווצרות פגמים מולדים אצל הילוד, ובעיקר פגמים בתעלה העיצבית, ושיעור גבוה של הפלות טבעיות."
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה