אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
צמחוני עם סומבררו
כרם אביטל
פורסם: 13.12.10, 07:15
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 57 תגובות ב-41 דיונים
1. יאמי! לא ידעתי שאפשר לקנות טורטייה בסופר
מאיר   (13.12.10)
2. מעולה
מורן ,   תל אביב   (13.12.10)
תודה רבה כתבה נפלאה
3. כל שבוע אני מחכה ליום שני
ספר המתכונים שלי   (13.12.10)
למדור שני צמחוני!! תודה !! תמשיכו ככה!
4. דרוש מתכון לטורטיה
(13.12.10)
כשבאתי לקנות טורטיה בסופר וקראתי את רשימת הרכיבים ויתרתי על התענוג.
אשמח למתכון מוצלח לטורטיה.
5. מה מקסיקני פה בדיוק???
מקסיקנית גאה ,   ירושלים   (13.12.10)
חוץ מהגאואקמולה והטורטיה אין פו שום דבר מקסיקני!!!!!
6. טורטיה בסופר
שלום ,   ירושלים   (13.12.10)

אל תקנו טורטיה בסופר לא טעים לא זול ולא מזין

נשמח לקבל גם מתקון לטורטיה

 

7. ה"טורטיה" בסופר מטורקיה :) ותחשבו על זה!
שוקי ,   מרכז   (13.12.10)
8. למי שעוד לא טעם אוכל מקסיקני אמיתי
אדי   (13.12.10)
היי חברים הייתי לפני שבוע במסעדת מקסיקנה בבוגרשוב בתל אביב.
ונהנתי מכול רגע הגיוון,הריחות,הטעמים פשוט מעולה!!
ממליץ לכול אחד לקפוץ לתאום מהמטבח המקסיקני המדהים!!
9. הטורטיות הכי טעימות שאני מכירה
נאוה ,   תל אביב   (13.12.10)

הטורטיות הכי טעימות שאני מכירה הינם של חב' "טרז פזוס" כ"כ יש להם גם כל מיני סוגים של מתבלים מקסיקניים  וכן את ממרח השעועית השחורה. פשוט יאמי.

אני קונה ברשת עדן טבע מרקט  ואם יש זמן מגיעה לחנות המפעל בחולון ברח' המרכבה 73.

 

10. טורטיה בסופר= פיתה
פולניה   (13.12.10)
טורטיה צריכה להיות עשויה מקמח תירס. רוב מה שמוצאים בסופר זה מקמח לבן, משמע- פיתה בלי כיס :)
11. ולמעלה - פרסומת לפסטרמה... כה צמחוני
(13.12.10)
12. פעם אחת תביאו מתכון בטוח ל טורטיה מקסיקנית,מתירס לבן ומתירס
מירית ת"א   (13.12.10)

צהוב. רק פעם אחת. טורטיות   הם  לחם טעים וקל להכין במחבת.

 

בבקשה פעם אחת  מתכון טוב ומצליח לטורטיה.

13. מתכונים לטורטיה
אליקו   (13.12.10)
14. לגבי חימום טורטיות במיקרוגל
משהיא שפעם גרה בחו"ל   (13.12.10)
קודם כול תבורכי על המתכונים הטובים את הצילי אני בדרך להכין נראה מצוין ואת מבינת ענין.אני מחממת טורטיה 10 שניות בלבד במקרוגל  בין שני דפי מגבת נייר יוצא מצויין.אגב קניתי כאן בירושלים טורטיות מקמח מלא אצל רמי לוי הן טעימות ביותר אבל עלו 17 שקל ל4 טורטיות! טרוף .איפוא יש עוד מקמח מלא מישהו יודע? אולי חנויות טבע....
15. הצ'ילי קון סויה נראה טוב
עינב   (13.12.10)
אבא של בן הזוג שלי דרום אמריקאי, הוא מת על טורטיות, זה מה שאוכלים כשבאים לבקר אצלו. בפעם הבאה אני מביאה את התבשיל הזה, נראה מה הוא יגיד...
16. נסו להוסיף בקר טחון עם בצל מטוגן לטורטייה!
שלוימלה הטבח ,   יריחו   (13.12.10)
לא תתאכזבו!
17. נקרא מצויין!
גל ,   ירושלים   (13.12.10)

כתבה מעוררת תאבון!

ותמונות מפתות....

חבל שאצלי זה לא יוצא ככה :-)

בעצם האבוקדו יוצא לי טוב!!

 

ע-ו-ד !

18. יאמי! בדיוק אוכל אבוקדו
קריספינה   (13.12.10)
בלחמניה עם עגבניה - הכי טעים אבוקדו
19. מדור שני צמחוני - האהוב עליי
אמיר ,   רמת גן   (13.12.10)
תענוג לא רק לצמחונים
20. כרם - תעשי לי בוריטו!!!
מעריץ   (13.12.10)
21. וואי עשה לי תאבון! שני צמחוני - מדור מעולה.
(13.12.10)
22. איך בדיוק טחינה קשורה לאוכל מקסיקני?
ע ,   ת"א   (13.12.10)
23. שני צמחוני - אחלה דבר
יוני   (13.12.10)
24. טורטיות ועוד
כרם ,   תל אביב   (13.12.10)
ככותבת הטור, רציתי להסביר יותר בפירוט את הרציונל לאי-פרסום מתכון לטורטייה עצמה, על אף שאין ספק שטורטייה תוצרת בית היא הרבה יותר טעימה, אותנטית ובריאה. המטרה שלי כאן היתה לספק אופציה לארוחת צהריים/ערב צמחונית, שאפשר להכין כבר היום בלי להתאמץ יותר מדי. עבור רוב הקוראים, מתכון לטורטייה אינו רלוונטי ועלול להרתיע אותם מלנסות את המתכונים האחרים. רובנו לא אופים בעצמנו את לחמנו, אלא מסתמכים על לחם שמישהו אחר אופה עבורנו (ובד"כ זורק קצת חומר משמר בפנים). יש מספיק מתכוני טורטיות ברשת, כך שמי שהעניין חשוב לו, יכול בלי הרבה בעיות לאתר לו את מבוקשו.
עניין נוסף - בכוונה כתבתי שהארוחה המוצעת היא בסגנון מקסיקני, ולא ארוחה מקסיקנית. ברור לי שאני מציעה כאן מתכונים שאינם נאמנים לחלוטין למקור, אלא אלתור פרי מוחי הקודח.
בתיאבון לכולם :-)
כרם
25. דרוש מתכון לטורטייה אסלית
לא מקמח לבן   (13.12.10)
26. צמחונות גם טעימה וגם מצילה חיים
ורד   (13.12.10)
27. וואו, איזה מדור מעולה! עושה חשק היסטרי.
נעם   (13.12.10)
כל שבוע זה נהיה יותר מפתה. עושה חשק להיות צמחוני. גם ניסיתי כמה מהמתכונים בשבועות קודמים, ויוצא מעולה. איזה טעמים, ויצירתיות. כל הכבוד!
28. טעים ומזין
נטע-לי ,   נתניה   (13.12.10)
לא צריך להתפשר על הטעם של האוכל כשהופכים לצמחוניים.
29. לעצלנים: לצי'לי - שעועית ברוטב צ'ילי מקופסת שימורים
חוזליטה ,   מושב עצלים   (13.12.10)

מדובר בשעועית שחורה ברוטב חריף. מאוד מוצלח.
מכינים את היתר כרגיל (כמו בולונז, רק עם שבבי סויה במקום בשר, כמובן), ומוסיפים תכולת קופסה.
רק לשים לב לא להוסיף בנפרד פלפל חריף. זה מספיק חריף גם ככה. אין צורך לשרוף את הלשון עד אבדן תחושת טעם. באנו ליהנות, ככלות הכול..
מומלץ לאכול עם אורז (ורצוי מלא!).

לעצלנים במיוחד: בלי כל המסביב - קופסת שעועית כזו על אורז, כמה דקות במיקרו, לערבב ובתאבון. הקטע הוא שאת האורז צריך להכין... אין מנוס.

למרבה הצער לא בכל סופר יש שעועית ברוטב צ'ילי. אם מוצאים - לרכוש סטוק!

בהצלחה,
ו-YNET, סחתיין על ה"שני צמחוני", אחלה מדור.
30. קניתי במגה טורטיות מקמח מלא היו ממש טובות
טבעוני ,   ב"ש   (14.12.10)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה