אוכל  מדורים  יוצאת מהכלים
על כוס קפה: חלק ב'
מירי צל דונטי
פורסם: 15.12.10, 08:40
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 28 תגובות ב-15 דיונים
1. אין כמו מכונת הקפה של נספרסו
קפאין   (15.12.10)
פשוט אין עליה. הקפה יוצא יותר טוב מאשר בכל בית קפה. יש כל מיני טעמים ואפשר להזמין איזה שאוהבים. ואני לא עושה פרסומת מטעם מישהו אלא פשוט נהנית כל יום מחדש!!!!
2. תודה!
ג'ק   (15.12.10)
3. אין כמו מכונות הקפה והקפה של אילי!
ליטי ,   ת"א   (15.12.10)
4. קליית קפה
מיכאל ,   דרום   (15.12.10)

אני משתמש במכשיר פופקורן חשמלי לקליית פולי קפה ירוקים מזה כ- 3 שנים

(אותו מכשיר) 

אמנם חלקי הפלסטיק כבר התבלו אבל המכשיר עובד היטב

אמנם הוא דורש ניסיון בהפעלה במיוחד לקראת סיום הקלייה כאשר כל שנייה משנה את דרגת הקלייה אבל מבחינת עלות אין שני לו. החוכמה היא בקרור מהיר וכאן אין תחליף לסירי נירוטה החדשים עם תחתית עבה הסופגת מיד את החום מהפולים.

יתרון נוסף - המוץ עף ישר לגינה

 

5. הפרי נשאר אדום
בריסטה ,   ירושלים   (15.12.10)

ונקרא גם דובדבן. הוא דומה לפרי המוכר, רק קשה יותר.

פולי הקפה הם הזרעים בתוך הפרי - בדיוק שניים בכל דובדבן. הם אלה שמתחילים ירוקים ועם תהליך הקלייה הופכים כהים יותר.

 

אגב, יש שלוש שיטות לקטיפת הדובדבנים והוצאת הפולים מהם:

קטיף במכונה - שהוא כמובן המהיר והזול ביותר, אבל אינו מאפשר כמעט שליטה בבשלות של הדובדבנים ומקבלים פולי קפה בשלים יותר ופחות מדי - ולבסוף יתקבל קפה באיכות נמוכה.

קטיף ידני - בו קוטפים את הפירות הבשלים בלבד בכמה סבבים, ומעלים את דרגת השליטה בבשלות הפולים.

"קופי לואק" - לואק הינו סוג של מכרסם שניזון מדובדבני הקפה. כיוון שזהו מזון עבורו, הוא "יודע" לאכול את הפירות בדיוק בזמן הנכון. כיאה למערכת עיכול מן הסוג שכולנו מכירים, הזרעים אינם מתעכלים - והם נאספים מצואת החיות.

נשמע מזעזע? בגלל התזמון המדויק של הקטיף ולמרות שיטת האיסוף, קופי לואק נחשב לקפה האיכותי - והיקר - ביותר בעולם.

6. בתור אוהב קפה...
אלי אלפסי   (15.12.10)
ככל שעולים ברמת הקפה קשה מאוד לחזור לאחור...
אז אני עדיין בקפה קנוי מקופסא!
שתיתי אצל חבר מספר פעמים קפה שהוא הכין בבית עולם אחר טעם אחד משהו פשוט ברמה אחת מעל...

אולי אני כשיהיה יותר זמן אתפנה לכך...

זה נהדר! אבל אני עדיין שותה קפה מקופסא.
7. תודה! כתבות נהדרות ומעניינות.
הדס   (15.12.10)
8. כמה תיקונים
אילן שנהב, חותם הקפה ,   הרצליה   (15.12.10)

קודם כל, הכתבה יפה מאד. תורמת ללא ספק לנושא הכאוב והחשוב של הכנת קפה בבית.

שנית, אם לדייק קצת, קפה שנקלה זה עתה אינו ראוי לשתיה. לכן כל המקטע הראשון אינו מדוייק. לאחר הקליה יש להמתין מספר ימים ורק אחרי כן הוא טעים. קפה שמכינים מיד אחרי הקליה יהיה מאד חמוץ והלוק שלו יכלול המון בועות שיפריעו למראה הקרמה החלקה.

 

עוד דבר עקרוני: הטחינה לפילטר נייר היא בינונית ולא דקה. משהו בין אספרסו (טחינה דקה) לפלנג'ר (טחינה עבה).

 

והכי חשוב: חווית הקפה הטובה בבית כוללת התנסות במגוון גדול של שיטות וגיוון בזני הקפה בהם עושים שימוש.

 

בהנאה!

אילן

תודה על המידע המאורגן.

9. קישוטים וסירופים זה בשביל להסתיר קפה גרוע. אל תתפשרו!
(15.12.10)
10. אני רוצה כזאת גם....
עיינת   (15.12.10)
איזה מטחנה מדהימה - זאת הנחושתית, איפה משיגים כזאת?
11. משדרגים קפה עם וויסקי
(16.12.10)
12. המכונה האולטימטיבית = "אקדמיה" של GAGGIA.
שרה   (16.12.10)
הפוך בלחיצת כפתור אחת ! 10 של דבר.
13. מאור איפה התגובה שלך ?
dorfina ,   אשדוד   (16.12.10)
מאור אני ממתינה לתגובה שלך. !!!!
14. דולצנטי את תותחית על !
מוריס אבטיח   (16.12.10)
15. קפה חיים - יש טעם לקפה
dan ,   הרצליה   (22.12.10)
כל קפה יוצא הרבה יותר טוב שמכינים אותו עם מים חיים ,הטעמים עגולים ורכים,ללא הרעשים של השרוף והמר והחמוץ המאפיינים קפה ממי רשת או ממים שעברו ריכוך מלח.מומלץ להתקין בבית מתקן החייאה או בין המרכך למכונת האספרסו
חזרה לכתבה