אוכל  טעם החיים
מרק שעועית מפנק
ynet
פורסם: 13.12.10, 10:52
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 33 תגובות ב-24 דיונים
1. יותר פשוט מפשוט-מרק שעועית מהיר וטעים
(13.12.10)

1 קופסה של שעועית לבנה במיץ עגבניות

גזר פרוס

קשוא

תפוח אדמה קטן קוביות

מים לחסות ועוד 2 ס"מ

כף אבקת מרק עוף לפי הטעם

מלח פלפל לפי הטעם

מבשלים עד שהירקות רכים

בסיר לחץ 20 דקות

טעים ומהיר

בתאבון

הצלחה מובטחת

 

2. יש רק דבר אחד לומר למרק הזה..........
עופר   (13.12.10)
לכל אקציה יש ראקציה
3. יש לומר "מרק שועית"
ודייק   (13.12.10)
4. נשמע טוב תודה על הכתבה!
רונית   (13.12.10)
5. מישהו יכול לעשות סדר עם כמויות המים?
משה   (13.12.10)
6. יותר מדי בלבולי מח - כנסו
שיר   (13.12.10)
את הכל אני מכניסה לסיר לחץ: שמן בצל שום (חשוב מאוד) מטגנת עם הבשר (כדאי בשר עם שומן). מטגנים כמה דקות, מוסיפים שעועית שהושרתה מוסיפים תפו"א + רסק עגבניות + פפריקה מתוקה + מלח + מעט מרק עוף. לכסות הסיר במים. להרתיח ולסגור את הסיר. לתת בישול כשעה שעה וחצי. בסיום הבישול לפזר מעט מלמעלה כמון. חבל לכם על הזמן. אם שמים פחות מים אז זה יוצא סמיך ואז אפשר לאכול על קוסקוס או אורז חבל על הזמן. בהצלחה. ובלי שום פלצנות.
7. בכור את שושי המרק שעועית הכי טעים בעולם
מורן ,   תל אביב   (13.12.10)

בכור את שושי מסעדה קטנה בפרדס כץ

יש לה את המרק שעועית הכי טעים שייש בעולם ...

 

8. איזה פלפל חריף ? אדום או ירוק ?
רונה   (13.12.10)
9. הכמות היא לכמה אנשים?
חן   (13.12.10)
10. המרק מדהים!!!!!!!!!!!!!
תודה ,   יעל   (13.12.10)
11. ניראה סוף !
פסוליה   (13.12.10)
12. ...ולהוסיף חתיכות קבנוס ....סוף הדרך ...
סרג'ו קונסנצה   (13.12.10)
13. מרק שעופליץ !
(13.12.10)
14. נשמע טוב אבל לא ברור
רוצה להכין   (13.12.10)
בכמה מים מבשלים את השעועית, כמה זמן לוקח לה להתרכך (שעה?שעתיים?)
15. מאיר, זה בגלל שאתה לא מבין בבישול
שירה   (14.12.10)
אם היית מבין, לא היית מגיב ככה. מצטערת. הבישול שלי הוא למבינים. ודרך אגב, החלטור קיימת רק אצל המומחים לבישול. מי שצריך כמויות מדוייקת. מה לעשות? נכיר בעובדה שהוא לא יודע לבשל.
16. נדיר
בת ,   ר"ג   (16.12.10)
מרק נדיר!! עשיתי והצלחתי
17. מרק שועית מצוין
דני   (18.12.10)
בשנות החמישים והשישים, כששירשתי בצה`ל, נתנו לנו כמעט כל יום מרק שועית מצוין. תמיד האהבתי אותו, ואולם אף פעם לא למדתי איך להכין אותו.
תודתי למי שיוכל לכתוב את המתכון, וצורת הכנתו.
18. מתכון נהדר עשיתי עם קצת שינויים ויצא לי מצויין
(19.12.10)
שמתי פפריקה חריפה, הורדתי את הכמון (לא היה), הוספתי קצת מרק עוף וקצת אבקת מרק צלי, והכפלתי את כמות העגבניות. יצא אדיר.
19. יצא מצוין, הוספתי עם בשר כבש טחון. תודה!
לה לה ,   לה   (19.12.10)
20. בוצע, מדהים, מומלץ
אילון   (08.03.11)
21. מרק מעולה....גם המפונקים והבררנים נהנו מאד.
בתיה ,   בית שאן   (25.03.11)

ולא היה לי סלרי אזי הוספתי טבעות  שומר ...מעולה!!!!!!!!

22. הכנתי את המרק והוא נפלא!!!
יעל   (20.03.12)
23. יצא בסדר
אורסולה ,   גבעתיים   (25.11.12)
מרק נחמד. לא נפלתי מהרגליים. אבל בסך הכל נחמד מאוד.
24. לה לה לה
יט ,   ב ש   (23.11.16)
יצה טעים מהמם סוף
תגובות נוספות
חזרה לכתבה