אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
אם אין לחם, נאכל חומוס
אורנה סמלסון
פורסם: 21.02.11, 08:25
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 68 תגובות ב-38 דיונים
1. זה הקמח שעושים אתו פאקורה וסמוסה במסעדות הודיות
קבוע בארון גם אצלי   (21.02.11)
נחמד לראות שיש לו עוד שימושים!
2. שאלה בנוגע לפשטידות
שירה   (21.02.11)
האם מישהו התנסה בשימוש בקמח חומוס בפשטידות? האם במקום הביצים או במקום הקמח? ומה יחס ההחלפה. תודה מראש!
3. גילתה את אמריקה
חומוסייה   (21.02.11)
אני כבר מזמן זורקת קמח חומוס לכל מאפה, גם מתוק, בשביל החלבון, ואין שום טעם לוואי, הכל טוב.
4. תודה בשם ביתי שאינה יכולה לאכול גלוטן נשמח
למתכון פלאפל ללא קמח   (21.02.11)
5. שידרוג של הגונדי הפרסי
פרסייה   (21.02.11)
6. מה עם השאור ?
עובד ,   ת"א   (21.02.11)

1. השאור לא בעיתי לחולי צליאק?

2. זה לא נראה לי כשר לפסח

 

7. כמה עולה קמח חומוס? האם אפשר להשיג במגה/ שופרסל וכד'?
(21.02.11)
8. לא כשר בפסח לכולי עלמא
החכם הרבה מוסא קאראף ,   קרוב לבני ברק   (21.02.11)
 רק מוקירי הרב מרן יוסף יכולים לאכול בפסח. אצל רבם ומורם ופוסק דורם  הרייבעה אלישיב בל יראה ובל ימצא.
9. ההודים הראשונים להשתמש בקמח הזה במגוון
רחב של תבשילים וקציצ   (21.02.11)
10. לאוהבי החריף נסו את ה"שורו" האתיופי
סאקרה   (21.02.11)

קמח חומוס מתובל ,שנמכר בחנויות האתיופיות.

בעל ניחוח שמזכיר תבלינים הודים.

הזהרו, זה חריף..

נפלא להשבחת מרקים ותבשילי קדירה.

11. אפשר להחליף חלק מהקמח הרגיל בקמח חומוס
סאקרה   (21.02.11)

לא במקום הביצים.

לקמח חומוס יש מרקם קצת יותר "חולי" מאשר קמח רגיל.

אם הפשטידה מכילה הרבה ירקות, זה תחליף מעולה לקמח לבן.

12. מי אמר שביצים זה לא בריא?
חם ,   ויפת   (21.02.11)
למי שאין בעיות בריאותיות ספציפיות, ביצים הם אחד המזונות הבריאים ביותר והמזינים ביותר.
13. למס' 3
פרח ,   תל אביב   (21.02.11)

שתפי אותנו בעוד מתכונים.

המתכונים בכתבה נראים מעולה, במיוחד החביתה והקציצות - פשוטים  ומתאימים למאותגרי מטבח...

14. נורא פשוט להכין קמח חומוס לבד
אורה   (21.02.11)
קונים חומוס קלוי בחנות פיצוחים וטוחנים במעבד מזון.
15. לפחות למען הצליאקים תעברו לקמח חומוס !!
אמא של בר   (21.02.11)
16. ומה עם הגאזים אח"כ
נופח או לא?   (21.02.11)
17. החומוס השתאכנז
חומוס   (21.02.11)
18. מה ההבדל בין טופו ביתי לטופו קנוי?
נעמה   (21.02.11)
איך מכינים טופו ביתי?
19. חייבת לנסות את הקציצות והלחמניות
יעל   (21.02.11)
הם נראים פשוט מעולה.

אני הרבה פעמים מוסיפה קמח חומוס לתערובת קציצות, אבל שהן יהיו מבוססות עליו עוד לא ניסיתי.
20. הלו כמה מלח את שמה באוכל?
אביגדור זלצינגר ,   ראשל"צ   (21.02.11)
פה חצי כפית שם חצי כף אולי לא תמותי מכולסטרול אבל מלחץ דם די בטוח שכן
21. תודה. נשמע ונראה מהמם, רצה לנסות
טבעונית   (21.02.11)
22. topping? מה כל כך נורא במילה העברית
"ציפוי"?   (21.02.11)
23. הכל טוב ויפה. אבל למה לקרוא לדבר הזה חביתה?
מה הקשר, לעזאזל?   (21.02.11)
24. קמחומוס זה אחד הרכיבים השולטים!
אמיר ,   רמת גן   (21.02.11)
פשטידות, לחמים, קציצות - מעולה בכל מאפה!!
25. אם אין לחם- נאכל תחת
קשת ליבליך ,   הרצליוש פיתוח   (21.02.11)
26. מה עושים עם טעם הלוואי החריף של קמח החומוס?
א   (21.02.11)
27. קמח קלוי או לא?
אנה   (21.02.11)
האם מדובר בקמח קלוי ("קמח חומוס לגונדי") או ברגיל?
28. החביתה מצויינת!
ליאור   (21.02.11)
הכנתי את החביתה, אמנם מקמח עדשים (כי זה מה שהיה בבית), והיא ממש טעימה. אני ממליצה
29. ה"חביתה" מצויינת
קובי ,   רמת גן   (22.02.11)
רעיון מצויין שלא חשבתי עליו. יצא פנקייק טוב. הכמות קטנה: פי 3 מהכמות במתכון נתן לי שני פנקיקים ("חביתות") מזינות. אולי אפשר להוסיף קמח סויה שהוא עשיר עוד יותר בסיבים ובחלבונים. לא ניסיתי עדיין. בכל מקרה, פשוט להכנה וממולץ. "מטוגן" בספריי שמן זית, אין פה הרבה שומנים.
30. זה לא חביתה - זה פשטידת חומוס.
שפית לונה   (26.02.11)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה