אוכל  טעם החיים  לבשל מהספרים  ביקורת ספרי בישול
שאפו לארטיסט: ביקורת ספר בישול
יעל גרטי
פורסם: 10.02.11, 09:15
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 152 תגובות ב-78 דיונים
1. למקרא ההערות, לא ברור ממה ההתפעלות המוגזמת
נשמע שיש המון באגים   (10.02.11)

מצד אחד המון הערות על עריכה לא טובה, על חוסר בהסברים כמו שצריך, על כמויות לא אחידות ועוד - ומצד שני המלצה גורפת על ספר שהמתכונים בו לא מחדשים הרבה והוא מאוד מאוד יקר.

איך זה מסתדר ביחד? במה זכה דווקא זה לפרגון כה גדול?

2. יעל, אני מתה על הביקורות שלך! אין כמוך!
(10.02.11)

 

3. מזמן לא קראתי ביקורת כל כך מעולה!
הגיונית ,   רחובות   (10.02.11)

מפורטת, מנומקת, עניינית, בדוקה. תענוג לקרוא!

 

אחרי כל כך הרבה ביקורות לא ענייניות, שטחיות ונטולות פרטים, בכל התחומים ולא רק בבישול, הכתבה הזו מרעננת ומפיחה תקווה במי שרוצה קצת יותר מהעיתון/אתר שלו.

 

יעל, את עושה עבודתך לעילא ולעילא. זה ודאי לא משתלם, אבל להיות שלמה עם עצמך שווה את המחיר הכלכלי.

4. אפילו מתכון אחד לא נתתם. חבל!
דינה   (10.02.11)
5. ועל זה נאמר: גם יפה וגם אופה...
יעלה   (10.02.11)
6. עוגות בחושות זו אומנות הפטסרי ?????
דנה   (10.02.11)
במקום שילמד טכניקות חדשות, דברים מורכבים כגון אקלרים, קישוטי שוקולד, אז עוד עוגות בחושות משעממות ???? מה שווה בזה
7. לא ברור מה אומרת הכותבת: כ"כ הרבה טעויות וביקורת
גל   (10.02.11)
ובסוף השורה התחתונה כ"כ מתלהבת. נשמע לא אמין ומאוד משונה. תחליטי: זה טוב או רע? ואם זה כ"כ טוב, אז מה את עושה עם כל הביקורת הזאת שמתחת עליו? לי בכל מקרה הספר ממש לא עושה חשק. בטח לא עם העטיפה הנוראה הזאת.
8. דודו אוטמזגין -הקונדיטור מספר אחת בארץ
sabrina ,   כוכב יאיר   (10.02.11)
אין ספק שדמותו של דודו הניבטת מכריכת ספרו החדש תגרום למעריצותיו הרבות לרכוש הספר מפני שבמקרה זה ניתן לשפוט את   הספר על פי כריכתו....
9. איזו ביקורת פיצוץ! סחתיין!!!
מ   (10.02.11)
10. ספר מדהים ומומלץ
ליאורה ,   תל אביב   (10.02.11)
רכשתי את הספר בסניף התל אביבי של דודו, ספר מדהים, יפה, חתיך! והוא מפאר את המטבח שלי ומונח ברוב הדר בויטרינה. עד עתה הכנתי 5 מתכונים ממנו, כולם יצאו כאילו קניתי אותם אצלו בקונדיטוריה. מומלץ בחום!
11. ביקורת מצוינת, מפורטת ומנומקת!
האופה הקטנה   (10.02.11)

נהניתי לקרוא את הבקורת שלך יעל. עשית עבודה יסודית והעברת אותה לקוראים בצורה ברורה להפליא ומעניינת לקריאה.

כן ירבו רשימות כאלה!

 

12. ביקורת לעילא ולעילא
אורית ,   הדרום החם   (10.02.11)

רק הערה קטנה - דווקא חמאה ושוקולד אפשר לחמם ישירות על אש קטנה, כיוון שהשומן שבחמאה (אם כי איני יודעת את יחס הכמויות) אמור למנוע את שריפת השוקולד. לרוב באן - מארי מיועד לשוקולד בלבד.

בנוסף - חבל שלא נתנו אפשרויות להמסה במיקרוגל. פשוט ונוח בהרבה.

13. מי ישמע ? חתיכת שחצן מגלומן
דנית   (10.02.11)

לשים את הפרצוף שלו על הספר, נו באמת... מי ישמע? ממש פייר הרמה

וגם לא נראה טוב... סתם שחצן

14. בתמונת גלילת הפרג הבצק נראה לח ןלא אפוי.
דודה עוגה   (10.02.11)

 

15. להתעלם מהעריכה, להתמקד במתכונים
סימי ,   יפו   (10.02.11)
עורכת הספר ידועה בתחום כמי שמורכבת בעיקר מרוח וצלצולים. אבל לפחות המתכונים טובים.
16. ביקורת קטלנית והמלצה חמה בסוף?
אילן פסלר ,   צפון   (10.02.11)

הביקורת על הספר הזה לא תוביל אותי בסערה לסטימצקי לרכוש את הספר. חיכיתי בכליון עיניים להוצאת ספר של אוטמזגין, אבל למרות  שהוא ללא ספק הקונדיטור הטוב בישראל, אוטמזגין לא הבין שהפקה ועריכת "ספר מטבח"  - זה עניין  שונה לחלוטין. מתי כבר יבינו המו"לים  שקורא ממוצע של ספרי בישול מחפש ספר בפורמט פשוט - אבל בעריכה משובחת. כזה שניתן ללמוד ממנו הרבה וללכלך חופשי במטבח, וכזה שאינו זקוק לחניה שמורה מפאת גודלו..

ולגבי הביקורת של הכותבת: ההערות שלה חשובות מאוד ולא קטנות ולא קטנוניות. הכותבה הצביעה בדיוק על הסיבות שמהן כדאי להימנע מלהפרד מ-179 (!) ש'. אז למה ההשתפנות העיתונאית המבזה הזו בסוף? למה לשלוח אותנו לקנות ספר שהוא לא יותר מאשר גחמה מופרזת של קונדיטור-עילוי שיכול להרשות לעצמו בזבוז מטורף כזה?  איפה הימים שעיתונאי ידע לנקוט עמדה נחרצת וזאת כדי לשרת נאמנה את הקוראים שלו ולא את משרדי היח"צנים.

 

17. יופי של ביקורת
רות   (10.02.11)

יסודית, הוגנת ומותאמת לקהל היעד.

אני עוד מתלבטת אם לקנות את הספר או לא. בשורה התחתונה המתכונים טובים וזה שיקול מכריע מבחינתי. אילו רק היו מורידים קצת את המחיר המוגזם... למרות הערכתי להשקעה

18. צילומים סטריליים וקרים שאינם מעוררים תאבון
דיגישף   (10.02.11)

הצילומים לפחות אלו המלווים את הכתבה שלעיל עושים עוול למתכונים שנראים משובחים.

צילומים צריכים לגרות,לעורר תאבון למלא את מקום חוש הטעם.פה זה לא קורה

19. אין על המתכונים של דודו
(10.02.11)
יצא לי לעשות כבר כמה מתכונים שלו שרצים באינטרנט וכל אחד מהם היה הצלחה.
ככה שעל מתכונים שווים שווה לשלם יותר, זה שווה את העלות של חומרי הגלם על מתכונים לא מוצלחים.
וחוץ מזה חודש הבא כבר ימכרו את זה בחצי מחיר
20. לידיעת הלא מפרגנים!
יוסי   (10.02.11)
אני פשוט המום מכמה רוע וחוסר פירגון יש במדינה המזורגגת שלנו! בן אדם (שאני לא מכיר) השקיע ועשה ספר שיש בו אחלה מתכונים, לפי מה שהבנתי מהכתבת, והוא החליט להשאיר חותם בדמותו. אז מה??? למה הרוע , למה חוסר הפירגון? בגלל זה המדינה שלנו נראית כמו שנראית. מי שלא מסוגל לומר משהו טוב שפשוט לא יגיד וישמור את מחשבותיו לעצמו ולא יפזר אותם לכלל! שנאת חינם היא הגורם לכל רע! אתה קורא כתבה אובייקטיבית וכבר יש תגובות שפשוט גורמות לך להיעלם מפה! תפסיקו! מי שלא מתאים לו שלא יקנה! אני בטוח שהדודו הזה לא מכריח אף אחד !
21. יעל,
מורן   (10.02.11)

את פדנטית ואני מתה על זה!

-המשיכי כך-

22. התרשמתי מכתיבתך
סיגל   (10.02.11)
המדוייקת, לא נותר אלא להביא מתכונים מספרו- להוסיף את החסר(מנסיונך)ואנחנו נהנה:-)

סיגל אחות של.
23. העטיפה אכן לא מושכת בכלל לקנות את הספר
מגלי   (10.02.11)
כשאני מחפשת ספר בישול או אפיה אני רוצה לראות את המוצר על העטיפה ולא את השף אבל אוקיי, התחשק לו לדגמן- סבבה, מפרגנת.
הספר מאוד יקר. הספר של אלינאה עולה הרבה פחות, וגם בו יש צילומים על רקע שחור אז אולי זו גם השפעה על הצילומים פה.
אשמח לטעום את מאפיו ולראות אם העטיפה מבטיחה...

אין ספק אבל שזה צעד מתקדם לספרי הבישול בארץ. הספרים בחו"ל הם אכן מגזיניים יותר, עם צילומים יוקרתיים- מעין אלבום מתנה, יותר מספר בישול.

אגב סתם אנקדוטה- בארה"ב גם כותבים tart בכל ספרי האפיה אלא אם כן זה נכתב על ידי מישהו צרפתי.

תודה על הביקורת העמוקה והמעניינת!!!!!
24. בקרוב ב-29.90 בצומת ספרים
מחיר מופרז, נקודה.   (10.02.11)
25. צילומים לא מגרים ולא מוצלחים
נועם   (10.02.11)
מיושן,תאורה שטוחה ולא מעניינת
בקיצור בינוני
26. 179 ש"ח????
כן, בטח   (10.02.11)
27. אומנות הפטיסרי? נו באמת
שירז   (10.02.11)
סליחה אבל שם הספר מטעה לחלוטין!
פטיסרי איננה עוד קונדיטוריה שהיא עוד מאותו הדבר...
A pâtisserie is the type of French bakery that specializes in pastries and sweets. In France, it is a legally controlled title that may only be used by bakeries that employ a licensed maître pâtissier (master pastry chef).
הגדרה זו מויקיפדיה מספקת הגדרה כללית מאוד למונח. אין ספק שהמילה פטיסרי איננה קשורה לעוגות בחושות, עוגיות חלבה שכולם כבר עושים ועוד ועוד. מדובר כאן על סוג ספציפי מאוד של עוגות שנכללות במונח זה, ולכן השימוש בו במקרה של אוטמזגין פשוט מטעה!
מעבר לזה, העוגות של האדון הנן עוד מאותו הדבר ואין בהן כל ייחוד או אומנות שניתן לייחדה. אני הייתי קצת נרגעת...
28. יעל, איך אפית איתו? הנחת על השיש?
(10.02.11)
הפורמט האלבומי הזה כל כך לא נוח לעבודה! הוא גם גדול וסותם שיש ממוצע של בתים ממוצעים, וגם - ממש מחייב התנהלות זהירה, לא ליד חומרי גלם שעלולים להשפריץ או ללכלך.
29. באיזה בית אין תבנים 24?
ירושלמית   (10.02.11)
זאת התבנית הכי סטנדרטית שיש.
יותר קשה להשיג 18 או 20 שיש בכל מיני מתכונים של עוגות
30. יעל, אחרי כל כך הרבה ביקורת חריפה ומנומקת על טעויות
את ממליצה? לא ברור ,   למה. מוזר   (11.02.11)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה