אוכל  טעם החיים
2 בצקים, 3 מליות: אוזני המן בשלל טעמים
זואי קומרין
פורסם: 07.03.11, 11:24
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 24 תגובות ב-15 דיונים
1. יאמי יאמי.... שיבוא כבר פורים...
lior   (07.03.11)
2. לגבי הכמויות
גל   (07.03.11)
לגבי הכמויות של התוספות לבצק והמליות.. הכמות היא לכל הבצק כך שאם רוצים לערבב בין סוגי הבצקים והמליות צריך להכין כמות כפולה של בצק או רק חצי מהמליות והתוספות לבצק?
נשלח מהאייפון שלי
3. go zo!
dags   (07.03.11)
נראה טעים ביותר!
4. איך למנוע פתיחה של אוזני ההמן
לא חשוב   (07.03.11)

השבוע הכנתי בצק דומה אבל עם חמאה . האזניים היו יפות מאוד, נכנסו לתנור ונפתחו לגמרי.

יש עיצות ?

5. הכל באמת טוב ויפה, אבל יש לי רק שאלה אחת
יהודה   (07.03.11)
אני באמת מעריך את המתכון שכתבת, אבל יש לי רק שאלה אחת: איזה מין שם זה זואי?? את יהודיה?
6. איפה החמאה? שמן? באמא שלכם...לכו קנו בסופר כבר..
נואה ,   תל אביב   (07.03.11)
7. צילומים על הפנים
(07.03.11)
8. למה לא לערבב בקערה? מה הקטע הזה על משטח יבש
(07.03.11)
9. אפשר להמיר את הקמח לנטול גלוטן?
רגישה לגלוטן   (08.03.11)
10. מתכון לצרות
בוז'י   (08.03.11)
במלית "מתוקה" של גבינת עיזים עם תותים שמים מלח ופלפל בלי סוכר?? עדיף לאכול מלפפון חמוץ מלהסתכן עם המתכונים האלה, למה לא נראה לי שמישהו ניסה אותם
11. סוף סוף בצק עוגיות על בסיס שמן מתכונים כאלה אני אוהבת תודה
הגיע הזמן !!!!   (08.03.11)
12. זהירות!!! מתכונים אלה אינם טובים!!!
טלי ,   ניו יורק   (10.03.11)

בעסה...

אנחנו גרים בארה"ב ואין לנו בסביבה קונדיטוריה שמוכרת אוזני המן,

החלטתי לנסות את המתכון הזה, הכנתי 2 סוגי בצקים שונים,

עם אחד היה אפשר לעבוד, אך לקח לו 30 דקות אפייה ולא יצא משהו

השני בכלל אי אפשר היה לרדד אותו...

חבל...

13. הכנתי את המתכון עם הקינמון והקפה
אורית ,   גבעתיים   (16.03.11)

ממש לא מוצלח.

הבצק לא נוח לעבודה, אוזני ההמן האפויים פשוט לא טעימים : הם נשארים רכים אחרי האפיה (ניסיתי לאפות גם 15 דקות וגם 20 דקות בנוסף ל 10-12 דקות שמצויינות במתכון) ומתקבלות אוזני המן רכות , כאילו מדובר בעוגיה לא טריה ששכבה בארון איזה חודש.

בקיצור - חבל על המצרכים ועל בזבוז הזמן.

14. לצערי גם אני הכנתי ויצא ממש, אבלממש, מעפן
הדרף ת"א   (18.03.11)
15. הכנתי והבצק יצא מעולה
טלי ,   טורקיה   (18.03.11)

ל-12 צריך אחרי שהבצק מוכן אחרי המקרר להוסיף עוד קצת קמח על הידיים וללוש. לשים קמח על משטח עבודה ולפתוח וליצור את אוזני ההמן. הכנסתי ל-5 דקות לפריזר ולתנור חם - 15 דקות והם היו מוכנים ויצאו מעולים ולא נפתחו. לא ללוש הרבה ולהשאיר את הבצק רך אבל שאפשר לעבוד איתו.

תודה רבה YNET  ו -זואי קומרין על המתכון.

את המילוי הכנתי רק עם תמרים, קליפת תפוז מגורדת וקצת מיץ תפוזים.

חג פורים שמח

חזרה לכתבה