בריאות  מגזין מנטה - ישן  תזונה ודיאטה
ניגוב בריא: 7 דברים לבדוק בקניית חומוס תעשייתי
שירי שרף-דגן
פורסם: 18.03.11, 22:23
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 275 תגובות ב-143 דיונים
1. עזבו אותחם מחומוס
דוד   (18.03.11)

יש לי מתכון לפסח

 

לוקחים 6 מצות טריות שקנינו בשוק לפי מישקל 100 גרם מרגרינה תמצית וניל וסוכר ו2 קפות אפקת קאקאו ויין ואבקת סוכר לציפוי לוקחים 100 גרמים של שוקולדה לנישול וגם 1 קאף מרגרינה מפורריס את המצות טוב טוב החושרמוטה וסמים טבילה ביין עוסים עירבוב חזק חזק של המרגרינה והסוכר והקאקאו והתמצית וניל עד שנהיה קרם

 

ואחרי זותי מערבבים עם המצות המקוסחות אחרי זותי עוסים גילגול של נקניק קמו בפלסטלינה וסמים על זותי אפקת סוכר לוקחים את השוקולד לבישול וממיסים אוטו עם המרגרינה ואחרי זותי עוסים פו פו פו פו על ההעמסה של השוקולד יענו צינון ומרביצים השפחה על הנקניק של הגלילה

יוצא מעדן החושרמוטה וטחנים לביפנוחו של הבטן ואחרי זותי מנגבים את הפה עם השרוולים של החולצה קמו שנהוג בקול בית ביתרי ממוצע

 

 

אחרי שתקענו גראפס של שובע אני ממליץ לחם אחוקים שלי ליקרוע ספר שלקוח מסיפרות מופת של הארץ שקורעים אוטו האיש והקובה זה סיפור עצוב מהחיים של אחוק אחד מהמיזרחי של טדי שקול מה שהיה לו בחיים זה המנוי למישחקים של ביתר והמקרר שהיה מלא בקובה חמוסטה וזה שני הדברים שסימחו אוטו עד שיום אחד בא ההוצעה לפועל והחרימה לו את המקרר ואת המנוי לביתר ומאז הוא לא חזר לעצמו יענו זה סיפור שקול אחוק מהמיזרחי חייב ליקרוע אוטו למה הוא ילמד אוטנו הרבה על האכזריות של החיים וקמה קשה להיות אוהד ביתר

2. נראה כמו פרסומת מוזמנת לחומוס אחלה!
רן   (18.03.11)
3. האתא דידוע כאתר הותיר והטוב ביותר בתחום
כסף בקלות ,   איכות ואמינות   (19.03.11)
4. עאלק השוואה אקראית
משה   (19.03.11)
כבר הרבה זמן לא ראיתי כתבה מוזמנת תפורה בתפרים כל כך גסים.
לפחות תעשו מאמץ.
5. עוד פעם פרסומת לשטראוס במסווה "אובייקטיבי"?
יוסי ,   רחובות   (19.03.11)
6. כל מה שרציתם לדעת על:
מהזהמשנה ,   מעברלהר   (19.03.11)
7. פרסומת סמויה לאחלה
שסי   (18.03.11)
8. איזו פרסומת סמויה לחומוס אחלה
דודו   (19.03.11)
מחומוס מיקי לקחתם את הסוג הכי מעפן, מהאחלה לקחתם את הסוג הכי טוב ונראה כאילו לאחלה יש את התעשייתי המוצלח ביותר. למה לא הזכרתם את החומוס ה-12% של מיקי?
אני עדיין לא מצאתי חומוס תעשייתי שאפילו קרוב להיתקרב לאבו חסאן, אבל מיקי הכי טעים מבין התעשייתי וגם הכי פחות אחוז שומן- רק 12%. חפשו את החומוס המופחת שומן של מיקי- לא רק שהוא יותר בריא אלא הרבה יותר טעים ממתחריו העיקריים- אחלה וצבר. אבל מעניין שלקחתם דווקא את הסוג הכי טוב של אחלה כדי להראות כאילו שהם הטובים ביותר.
9. חומוס מקופסה בסופר זה כמו בחורה יפה עם אשכים
(19.03.11)
10. דוד ! חזרה לבית הספר העממי!!
אלון   (19.03.11)
11. תודה רבה!
כתבה חשובה   (19.03.11)
12. מומחה שממליץ על קנולה??? נו באמת... אין שמן פחות טבעי מזה
גיל   (18.03.11)
13. אולי "אחלה" על הנייר טוב יותר, אבל צבר פשוט טעים יותר.
הארנב הלבן מהגבעה   (18.03.11)

ואני מצטער - אני הולך בעיקר ע"פ הטעם.

זאת האמת שלי ואם אני אחיה כמה שנים פחות בגלל זה, so be it.

14. הסוד השמור ביותר של החומסיות הוא
סרגיי   (19.03.11)
שהשף משתין לסיר של החומוס.. זה נותן את האותנטיות ואת המרקם הזך של החומוס.. זה בעצם מה שמבדיל בין סתם חומוס וחומוס אסלי!
15. עוד פרסומת סמויה
מר חומוס   (19.03.11)
ותנחשו למי ? אני מניח שאתם כבר יודעים.
חומוס איכותי זה חומוס שנקנה בחומוסיה ולא השטיק התעשייתי. נקודה.
16. "חומוס מסעדות" של יד המלך הכי טעים...
רוני   (19.03.11)
ואני לא יחצ"ן.
17. חומוס ביתי
זאב ,   מרכז   (19.03.11)
לכל אלו ששואפים להכין חומוס תוצ' בית: רצוי להוסיף לגרגרי החומוס חצי בצל גדול. ניתן לקצר את משך הבישול בצורה משמעותית ביותר ע"י בישול בסיר לחץ, 25 דקות מרגע הציפצוף, בדוק באופן אישי!!
18. חחח הצחקתם אותי "החומוס הוא ללא ספק אחד מכוכבי המטבח הישראלי
..   (18.03.11)

כאילו שזה לא ייצא מהמטבח ערבי

19. רק חומוס אבו חסן, אין יותר טעים ממנו.
AS   (18.03.11)
20. כמה ימים?
סם(בעל חומוסיה בעבר)   (19.03.11)
חומוס טרי שמכינים בבית מתאים לשימוש תוך 48 שעות מרגע ההכנה. לאחר מכן הוא מתחיל לתסוס, ז"א להחמיץ וטעמו משתנה. אפשר להכין כמות גדולה של גרגירים ולהקפיא מנות קטנות של 150-200 גר ולבכין כל פעם קצת.
21. אפשר גם להקפיא
נורית ,   הוד השרון   (19.03.11)

חומוס ביתי קל מאוד להכנה, טעים ובריא - מומלץ ביותר. לפי נסיוני אינו נפגם גם אחרי הקפאה.

ותודה לתגובה מספר 1 - הדפסתי אותה לכבוד פורים.....

22. הערה חשובה למתכון
אבי ,   חיפה   (19.03.11)

גרגרי החומוס היבשים תופחים מאד כאשר משרים אותם במיים. להערכתי כוס בודדת של גרגרי חומוס יבשים תתן לאחר השריה 2.5 כוסות של גרגרי חומוס המוכנים לבישול. במדה ויש סטייה משמעותית מהכמות יש לשנות ביחס מתאים את כמויות שאר החומרים.

בתאבון

 

23. לא קונה חומוס עם חומר משמר
טריינספוטינג ,   מרכז   (18.03.11)
עדיף לא לאכול בכלל,מאשר לקנות מוצר מזיק לגוף,דעה שלי !
24. אתה רחוק רחוק מלבדר מישהו
אבי   (19.03.11)
חתיכת אינפנטיל הזוי,לך חפש לעצמך רופא טוב.
25. לחכם מתגובה 1 - בתאבון, תמשיך לאכול את עצמך!!!
מוטי ,   ירושלים   (19.03.11)
26. כל הכתבה הזאת בשביל להמליץ על "אחלה"???
אישי 555   (19.03.11)
27. מרגיש כמו כתבה מוזמנת לאחת החברות
מרוב עניין   (19.03.11)
או שהפכתי לפרנואיד לעת מצוא. גם ייתכן
28. לא מבינה את ההתלהבות ההיסטרית משמן קנולה! מישהו יכול להסביר?
יש למישהו הסבר?   (19.03.11)
קודם כל בשמן קנולה יש 60% חומצות שומן חד בלתי רוויות, שזה יפה... אבל בשמן סויה למשל יש 58% חומצות שומן ר-ב בלתי רוויות, שזה יותר יפה!!!

אז למה ההמלצה הגורפת בארץ ישראל על שמן קנולה?? לא נתקלתי בו בשום מקום אחר, בטח שלא ככזה קונצנזוס!

הרבה יותר חשוב לשים דגש על איכות השמן, כלומר השקעה בשמן אורגני, שמופק בטמפ' נמוכה שלא פוגעת באיכות השמן, וכן בתהליכים פיסיים בלבד ללא כימיקלים (כדוגמת ממיסים וכו'). אני קונה כל פעם שמן אחר (תירס/חמניות/סויה...) כדי לגוון לגוף, והעיקר שיהיה אורגני. וזה בנוסף לבקבוק שמן זית קבוע בבית כמובן.
29. הכלל הראשון והיחיד
אוהב חומוס   (19.03.11)

לא קונים חומוס תעשייתי !

 

בחומוס תעשייתי , הדבר האחרון שיש בו זה רכיב בריאותי כלשהו !

 

מכינים לבד או שקונים מחומוסייה טובה ! כל כך בריאותי, טעים ופשוט !

 

והגעה לטעם הרצוי שלכם בחומוס תוך כדי הכנה זה כל הכייף.

 

ניגוב נעים ובתיאבון !

 

 

 

30. תפנימו דבר אחד
דוד כהן   (19.03.11)

רק חומוס מיקי

 

תגובות נוספות
חזרה לכתבה