בריאות  מגזין מנטה  תזונה ודיאטה
ניגוב בריא: 7 דברים לבדוק בקניית חומוס תעשייתי
שירי שרף-דגן
פורסם: 18.03.11, 22:23
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 275 תגובות ב-143 דיונים
31. מעניין כמה שטראוס שילמו לדיאטנית המלומדת...
צ'ומפי ,   מרכז   (19.03.11)

תגידו אתם שם ב- YNET ומנטה, לא נימאס לכם לדחוף לנו פרסומות במסווה של כתבה בריאותית עאללק...ועוד על חומוס, כאילו שהקוראים מטומטמים...

נו באמת, דיי כבר, פשוט תכתבו בראש הכתבה - מדור פירסומי וגמרנו !

ולסיום- החומוס של אחלה הכי לא טעים! לא יעזור להם גם אם יפרסמו מבוקר ועד ערב, זה לא טעים !!!

32. שמן מזוכך
יוסי פיקס ,   גל-און   (19.03.11)

 

 

כתבה יפה, אך יש בעיה גדולה בסעיף 3.

 

גם הקנולה וגם הסויה הם טובים מאוד בעצמם, הבעיה היא בשמן מכבישה חמה שעובר גם זיכוך.  עצם התעליך הורג את שני השמנים האלה ואין הבדל ביניהם.

 

יוסי פיקס

 

33. שמן קונולה = שמן מכונות שעל ידי פרסום "הפך" לשמן בריא
יוסי   (19.03.11)
34. חומוס - חשוב מאד לדעת !!!!!!!
חיימון ,   רמלה   (19.03.11)

ברוב החומוסיות יש מרכיב גבוה של חיידקי קולי צואתי, וזה לא סתם.

זה מאד משפר את הטעם. מרגישים את זה גם כשמפליצים.

לכן ידוע שהערבים במטבח משתינים לתוך הסיר של החומוס. זה לא בגלל שהם שונאים אותנו אלא בגלל הטעם החמצמץ שזה מוסיף לחומוס.

בחומוס התעשייתי הם שמים כימיקלים במקום אבל זה לא אותו הדבר!!!

 

כלל ברזל - החומוס טוב איפה שעובדים ערבים במטבח

35. להמליץ על שמן קנולה? צריך להתרחק ממנו.
זה הנדסה גנטית.   (19.03.11)
36. יש פתרון לסרחון שנפלט מהחצצוצרה א"כ ?
ניר ,   רמת ישי   (19.03.11)
37. אז משני החומוס הבריא יותר. מה חדש?
יוני לוין ,   רמת חן   (19.03.11)
38. כתבה מגעילה ולא מועילה
דודי   (19.03.11)
39. אני כבר שנים מכור לחומוס בקפסאות שימורים. מעולה!!!
אריה   (19.03.11)
40. אורך חיים לחומוס יש לקרר לפני עיבוד ראה המלצות
י.ר ,   פתח תקווה   (19.03.11)
לאחר בישול החומוס לסנן מנוזלים ולהכניס למקפיא ,בעת עיבוד החומוס בבלנדר המוצר מתחמם יש להימנע מחימום המוצר , בקיץ מומלץ במקום מים לשים קרח מרוסק אורך חיי המוצר יהיו ארוכים יותר ללא חומרים משמרים  עיבוד חומוס כשהוא חם הוא טוב ליום אחד בלבד תהליך זה לא מגן מהתרבות חיידקים . ישנם מוצרים מוספים בעיבוד כמו  כמון שהוא מכיל חיידקים או פטרוזיליה שבדרך כלל עוברים חיטוי .
41. החומוס הטוב במזרח התיכון באחריות XXXXX
אריק ,   מרכז   (19.03.11)
בסטקיית 72 שעריים
42. חומוס ביתי הכי טעים!
מנטליקה   (19.03.11)
והחומוס של אחלה החדש עם טחינה משומשום מלא בעל מתיקות נעימה

www.mentallica.co.il
43. המתכון מכיל חומרים מיותרים
בועז ,   ראשון לציון   (19.03.11)
חומוס טוב ניתן להכין מגרגירי חומוס מושרים ומבושלים, טחינה גולמית טובה, לימון ומלח. כל השאר (כמון, שום וכו) רק מקלקלים את הטעם ובמקרה הזה באמת כל המוסיף גורע.
44. קנולה זה לא שמן טבעי.
(19.03.11)

Christened “Canola” from “Can” (for Canada) and “ola” (for oil low acid), canola is not, strictly speaking, rapeseed. There is a internationally regulated definition of canola that differentiates it from rapeseed, based upon its having less than two percent erucic acid and less than 30 umoles glucosinolates. Oilseed products that do not meet this standard cannot use the trademarked term "Canola."

 

אין צמח בשם קנולה.

וקנולה זה לא שמן חרדל.

45. החומוס הכי טוב שאכלתי
זהבית   (19.03.11)
בדרך כלל אני לא  אכלנית גדולה של חומוס אך גיליתי חומוסיה בהדר יוסף  אכלתי חומוס עם פלאפלים עם חברה ומאז אנחנו מבקרות שם כשבא לנו לאכול חומוס. ללקק את השפתיים.
46. זה בסדר גם הערבים השאילו אותו
נרמז עוד בתנך   (19.03.11)
48. אין כמו חומוס ביתי
יוסי ,   נהריה   (19.03.11)
בחומוס ביתי המקרם הוא שונה טעים יותר וכמובן בריא יותר .
לקיצור זמן הבישול של גרגירי החומוס ניתן להוסיף סודה לשתייה שמרככת במהירות השיא
49. כמה הערות על הכתבה
טכנולוגית מזון   (19.03.11)
בגדול רוב הדברים נכונים אבל יש כמה יציאות נורא מוזרות, שלא הייתי מצפה לשמוע מאדם אם השכלה אמיתית במדעי התזונה:

1. ההערה בנוגע לחומרי שימור. נכון, מותר להשתמש בפוטסיום סורבט עד ל-2 מ"ג לק"ג מוצר (לא נכנס לפרטים, בחלק מהמוצרים זה פחות). הצריכה המומלצת שאת מדברת עליה (25 מ"ג לק"ג) היא למשקל גוף. כלומר כדי להגיע לערך זה עבור אישה במשקל 50 ק"ג צריך לצרוך 625 ק"ג של חטיפים, גבינות ומאפים ביום! צריכה ממוצעת יומית, לא?

הנזק מאי-שימוש בחומרים משמרים הוא התפתחות חיידקים במוצר וקילקולו - או אפילו יותר טוב חוסר הקלקול שלו למרות המצאות חיידקים מסוכנים לבני אדם בתוכו. בטח שמעט על סלמונלה וליסטריה ודומיהם.

2. "ככל שרשימת הרכיבים קצרה יותר, המוצר פחות מעובד וקרוב יותר למוצרי הבסיס" זוהי השטות הכי גדולה ששמעתי. מספר הרכיבים בשום מקרה לא מהווה איזשהי אינדיקציה לכמות התהליכים שעבר המוצר. למשל חומוס שבמקום שיהיה רשום בו "שמן צמחי" רשום "שמן קנולה, שמן זית" אז הראשון הוא המומלץ כי יש בו פחות רכיבים?
50. חומוס אסלי ערבי משופר בבקטריות תוצרת יד
הטועם   (19.03.11)
52. אוכל תעשייתי הוא רעל
אילן   (19.03.11)
כל האוכל התעשייתי הוא רעל רעל רעל.
כל הסלטים המוכנים הם רעל.
תוכלו אוכל מוכן בבית. טבעי זה בריא.
בתאבון.
53. חד מול רב
אילן ,   חיפה   (19.03.11)
חד בלתי רוויות יותר טובות מרב בלתי רוויות (ושתיהן טובות יותר מרוויות כמובן).

חד בלתי רוויות - מורידות LDL ומעלות HDL (מורידות את ה"כוסלטרול הרע" ומעלות את ה"טוב").
הרב בלתי רוויות - "רק" מורידות את ה"רע", בלי השפעה על ה"טוב".
54. שטראוס, תאזנו את הפירסומת - זה לא אמין !
יותר גרוע ,   מתמי 4 ומי עדן   (19.03.11)
ויצא המברך מקלל !
55. אני לא מבין למה אנשים קונים חומוס...
(19.03.11)
עזבו אתכם מבריאות, חומוס תעשייתי פשוט כ"כ תפל לעומת חומוס ביתי!
אני ממליץ לכל מי שקורא את זה לפחות לנסות להכין חומוס ביתי, אמיתי, כזה שמחזיק בקושי כמה ימים במקרר (בניגוד לתעשייתי - מחזיק כמה חודשים). הרווח יהא כולו שלכם :)
56. חצי קופסת שימורי חומוס+טחינה+לימון
לטחון במעבד מזון   (19.03.11)
57. החומוס של שטראוס על הפנים מאז השינוי...
חומוסיונר ותיק ,   קריות   (19.03.11)

מאז ששטראוס עברו לשומשום המלא הוא פשוט על הפנים... בלתי ניתן לאכילה בעליל....

 

פעם צבר היתה אופציה חלופית...עכשיו אופציה יחידה.

 

אלא אם כן לא מתעצלים וקופצים לעכו לסעיד ואז עוברים לליגה אחרת לגמרי.

 

ולגבי המתכון.... רואים שלא בעלת חומוסיה היא הכותבת...

מה זה החומוס האשכנזי הזה??? (אני רומני דרך אגב... לכל הקופצים למיניהם)

ערבים לא שמים לא שום ולא כמון בחומוס עצמו אלא רק בתוספות כמו משוואשה וכו'אפילו במיץ לימון טבעי לא משתמשים שם אלא במלח לימון

הסוד הוא פשוט להיות ערבי בעל חומוסייה...אין מה לעשות...

ולמה להרוס עם הכמון

58. כתבה מאכזבת מאוד
רזית ,   יפו   (19.03.11)

כל אחד יודע כי חומוס תעשיתי הוא מהמוצרים הכי רעים שלצערוינו אנו צוריכים. בשביל מה לנסות ולייצר את הרושם שיש משהו שהוא בכלל בסדר.

למה לא להגיד את האמת - חומוס תעשיתי זה פשוט רע ומי שרוצה חומוס שיכין לו בבית גרגרים מבושלים.

 

אוהבת את השמונת שדופקות צלחת חומוס בבית ואחר כך באות לחדר כושר עם בטן של אחת בחודש תשיעיי אבל מבקשות מהמאמנת שתוריד את הבטן עבורן.

 

 

59. אין על החומוס שלי - מס1 בחומוס !!
עיסא ,   רביד   (19.03.11)
60. ב 5 דקות יש לכם חומוס ביתי ללא בישול , עדיף על חומוס קנוי
כל עבודות הבניה ,   אשקלון   (19.03.11)
שמים במעבד מזון קופסת גרגרי חומוס + טחינה משומשום מלא
+ מיץ לימון + מלח + כמון .
מערבלים 2 דקות והחומוס מוכן .

הרבה יותר טוב מסלט חומוס של מפעלי הסלטים . המספרים של 50 אחוז חומוס הם דמיוניים , אין שם יותר מ 16 אחוז חומוס .

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה