בריאות  מגזין מנטה - ישן  תזונה ודיאטה
ניגוב בריא: 7 דברים לבדוק בקניית חומוס תעשייתי
שירי שרף-דגן
פורסם: 18.03.11, 22:23
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 275 תגובות ב-143 דיונים
121. חומוס יא חביבי חומוס על האש....
מושקו ,   על ההר   (17.04.11)

אחרי ניגוב של צלחת דשנה ,

בחומוס אבו רמי באיזור התעשיה,

עליתי על המשקל לראות מה קורה,

אמאלה שלי אני עולה ועולה.

 

בית חוזר:

חומוס יא עיוני , חומוס זה נפלא,

מוסיף קצת לתחת והרבה לגזרה,

נותן זמן נעים בתנועה הסיבובית,

ואחר כך יא חביבי העונג דובשנית.

 

חג שמח חברי לניגוב ולהתראות  בחומוס של אבו רמי .

122. תגידו ,החומוס של סלטיי ראובני עוד קיימים?
(03.05.11)
123. כל כך קל להכין לבד.
אחת שיודעת   (05.05.11)
124. פשוט להכין חומוס לבד
נעמי ,   הרצליה   (05.05.11)
אני מכינה חומוס נהדר לבד בבית,ההכנה היא פשוטה ובחמש דקות,אינני משתמשת בשמן קונולה אלה בשמן זית.
125. מה היחידות של כמות הנתרן?
עמוס   (05.05.11)
126. שימו את החומוס יום שלם מחוץ למקרר בקיץ
אם למחרת לא התקלקל ,   אל תגעו   (05.05.11)
127. מתכון פשוט וטעים לחומוס ביתי - נסו ותהנו!
שמעון ת.   (06.05.11)
מי שמכין את המתכון - אנא, לדווח לח"מ...
שלא אתאמץ לחינם...

אז ככה:
קניות
1. את/ה קונה גרגרי חומוס קטנים מחנות תבלינים טובה. שתהיה טובה! איפה שיש המון תחלופה. לשים לב שהם שלמים, יפים, בלי פגמים.
את/ה קונה שם באותה הזדמנות גם סודה לשתיה, כמון טחון מעולה, טחינה גולמית עם סמל היונה או טחינה "זהב" תוצרת קרית מלאכי או טחינה אורגנית של הרדוף.
קנה גם שום טרי, צרור פטרוזיליה, ולימון טרי.

2. הכנה:
לחצי ק"ג גרגרי חומוס יבשים.

את/ה משרה את גרגרי החומוס + כפית סודה לשתיה לילה בכלי עם מים טהורים. כמה מים? לפחות פי 4 מנפח החומוס. אחרי ההשריה ולקראת הבישול - את/ה שוטף/ת ומנפה את הגרגרים.

3. בישול
את/ה מבשל את גרגרי החומוס עם כפית מלח וחצי כפית כמון עם מים באותה כמות - פי 4 לפחות מנפח החומוס. צריך סיר גבוה בשביל זה.
מתי הגרגרים מוכנים? כשהם רכים מאד. אבל ממש ממש רכים!!
נגמר הבישול? את/ה מסנן/ת את המים החוצה לסיר נקי. לא לשפוך!
חשוב: לשמור כוס גרגרים מבושלים בצד.

קח/י את הגרגרים שנותרו לבלנדר עם : חצי כוס עד כוס אחת של מי הבישול ששמרת, שן אחת של שום, 10 כפות טחינה גולמית, מיץ מלימון אחד, או פחות לפי הטעם - וטוחן עד להשגת מרקם נחמד אחיד. אפשר להוסיף ממי הבישול יותר או פחות - לפי המרקם שאתם אוהבים. יותר מים - פחות סמיך.

4. הגשה:
עשה/י לך צלחת קטנה עמוקה כמו בחומוסיות.
ובה תשים/י: כמה כפות מהחומוס, שמן זית משובח מעל (משק אחיה), קצת פפריקה, ופטרוזיליה קצוצה. מעל זה אתה שם כף או שניים מהגרגרים ששמרת אחרי הבישול...

הגשה עם פיתות חמות טריות ומשובחות בלבד.

אני מתערב שאחרי שתאכל/י את החומוס שהכנת בעצמך - ותקבל/י מחמאות ומבטי הערצה מילדי/יך והסביבה - לא תרצה/י לאכול חומוס תעשייתי לעולם.
זה מה שקרה לי.

בתיאבון.

להכין ולדווח לי איך יצא, כן? זה wiki חומוס.

shimontour@gmail.com
128. חומוס סעיד בעכו, ועזבו אותכם משטויות.
בנץ ,   ר.גן   (06.05.11)
129. איפו משיגים חומוס נאש נאש
חיים השואל   (06.05.11)
אנא עיזרו באזור ת"א ,החומוס הטעים רק עם 5% שומן תודה לעוזרים
130. מה האחוזים בחומוס מיקי ?
(06.05.11)
131. והכי חשוב - היזהרו מכתבות שיווקיות ממוחזרות מלפני חודשיים...
cavet emptor   (06.05.11)
132. שמן קנולה היום מהונדס גנטית
דורית ,   חיפה   (08.05.11)
אין היום שמן בריא לקנות !!!
133. כתבה מוזמנת. לצבר נתח שוק גדול יותר לכן שטראוס כאן מדורגת רא
יעל   (05.06.11)
134. משני
bנדב ,   הוד השרון   (15.08.11)

בלי שום ספק שהחומוס של משני עולה על כולם בלי שמן בלבד

 

135. השוואה אקראית:
שמואל   (16.08.11)
"חומוס "אחלה" - עם טחינה משומשום מלא" נשמע מאוד אקראי פחחחחח
136. למי שמכין לבד בבית להשתדל לצרוך את המוצר המוגמר תוך יומיים..
sz45 ,   מרכז   (16.08.11)

.ולהקפיד על קירור כהלכה,אחרת כמות הקוליפורמים תהיה מסוכנת

בתיאבון

 

137. הכי טוב בחומוס תעשייתי זה משני
יוסי   (30.08.12)
138. הכי טוב חומוס ניגובים של צבר 62% חומוס. בדוק
עופר   (30.08.12)
139. רק בלובס בפדרס חנה - זכרון
r   (30.08.12)
140. נו, ועכשיו איזה אלף תגובות
avin ,   תל אביב -יפו   (30.08.12)
אי אפשר לראות כתבה על חומוס בלי איזה אלף תגובות...
141. ושוב כתבה ממוחזרת...
(16.10.12)
143. כמות גדולה של קורנפלור במקום חומוס !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ואיך לא הזכרת??????? ,   ************שערוריה   (16.10.12)
144. כתבתם ב 5.11 מחזרתם ב 8.12 - אז למה שוב???
אח ,   של שמעון   (17.10.12)
145. הכי טוב ש YNET יפרסמו מתכון להכנת חומוס לבד
אנונימי ,   מרכז   (17.10.12)
146. כל כך פשוט להכין חומוס ביתי
טלי   (17.10.12)
אפשר אפילו מגרגרים קפואים אז מי צריך את התעשייתי. אפשר להכין כמות קטנה שתחזיק ליומיים שלושה וזהו. למה להכניס חומרים רעילים לגוף שלנו? בסופו של דבר התעשיינים רוצים רק לעשות כסף עלינו ולא איכפת להם מכמות הרעל שהם דוחפים למזון וגם למדינה לא ממש איכפת, אין שום פיקוח אמיתי בנושא (אבל כסף למחקרים ותרופות לסרטן הם משיגים) אנחנו כבר שנים לוקחים אחריות על המזון שאנחנו מכניסים גוף שלנו. כשגרנו בעיר גידלנו באדניות ירק טרי וצמחי תבלין וגם היום, כשאנחנו בכפר, אנחנו מגדלים הרבה ירקות ונהנים, וזה כ"כ פשוט, לא מצריך הרבה השקעה או זמן רק הרבה רצון לשינוי.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה