אוכל  טעם החיים
תענוג כפול: עוגיות שוקולד ממולאות
חן שוקרון
פורסם: 28.03.11, 08:17
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 82 תגובות ב-24 דיונים
1. תחליף לקמח? לפסח?
צביה   (28.03.11)
במה אפשר להמיר את הקמח כדי לאפות בפסח?
2. אוי נו באמת, אל תהיו מגעילים
(28.03.11)
מה עם אנשים שיש להם צליאק, שם הפסח אף פעם לא נגמר?
טיפת רגישות.
שווה לנסות עם קמח חומוס ולראות איך יוצא
בהצלחה
3. אפשר מילוי של שוקולד לבן?
גדי   (28.03.11)
איך ?
4. לשם מה שתי תבניות מרופדות בנייר אפיה?
מתענינת ,   מרכז   (28.03.11)

במתכון מצוין להכין את כדורי המילוי ולהניח על תכנית מרופדת בנייר אפיה. לשם מה?

בתמונות מכינית שתי תבניות אך בעצם אופים רק אחרי החיבור - זה קצת מבלבל.

 

ההגיון אומר להכין רק תבנית אחת מרופדת בנייר אפיה (סה"כ 25 עוגיות במתכון יכולות להיכנס לתבנית אחת) - עליה להניח את הכדורים של המילוי, ואח"כ כל כדור מילוי שנעטף חוזר לאותה התבנית ככדור שוקולד אחרי הציפוי.

 

נשמע הגיוני?

5. תחליף לחמאת הבוטנים
חן ,   דרום   (28.03.11)

האם ניתן להמיר את חמאת הבוטנים בריבת חלב?

תודה מראש.

6. די כבר עם כל מגיבי הצליאק !
אלון ,   רחובות   (28.03.11)
מה נהיה במדינה הזו ? פתאום כולם חולי צליאק ? פתאום כולם כל הזמן צריכים לשמוע עליהם ? פתאום זה כבר לא פוליטיקלי-קורקט לדבר על קמח ?

כל-כך אופייני.
7. משה כהו 6
אביבה פדלון ,   בת ים   (28.03.11)
אפשר למלא את העוגיות בממרח חלבה יוצא משהו משהו.
8. חייב אבקת סוכר בחמאת בוטנים? ואם היא מתוקה גם ככה
אופה קטנה ,   הוד השרון   (28.03.11)

כל היופי בשילוב של חמאת בוטנים עם שוקולד זה המרירות האגוזית עם השוקולד.

הסוכר סתם מעמיס מתיקות מיותרת.

וחמאת בוטנים מהמקרר תהיה במרקם מספיק קשה בלי להוסיף לה סוכר.

 

עוד מילויים מדליקים:

שוקולד (שחר/נוטלה/טבעות שוקולד) אפשר במקרה הזה להחליף את הקקאו בקמח ואז זה לא שוקו-שוקו למי שלא אוהב.

חלבה - פשוט מפוררים קצת ועוטפים בבצק

 

9. מתגובה 1 ....לגיטימית..
צביה   (28.03.11)
מדוע אנשים מגיבים לא יפה לשאלה לגיטימית? אני שומרת כשרות בפסח וזו הסיבה ששאלתי לגבי תחליף לקמח.....יש אנשים שמחפשים בכל דבר את הרע...תרגעו..ושיהיה לכולנו חג פסח שמח!!!!!!!!!!!!!!
10. בא להקיא ממתכון כל כך נוטף שומן. יאקקק
(28.03.11)
11. לא הבנתי מה הקשר בין השם חן שוקרון לשירלי נמש?
חיים ,   מרכז   (28.03.11)
12. אותי אישית מבעס לעשות מתכון כזה
דנה ,   ירושלים   (28.03.11)
וואלה מתכון ככ משמין ולא בריא! במקרה כזה מעדיפה לאכול בחוץ איזה קינוח מפנק, ולבית להכניס עוגיות קצת יותר בריאות. רק בשלב האפייה כבר מעלים קילו :-)
13. איפה דני מטורנטו??
(28.03.11)
זה לא זה בלעדיו
14. לך תאכל נבטוטים
(28.03.11)
15. לקרין גורן יש מתכון כזה (עם ממרח חלבה) כבר מזמן
תמרה   (28.03.11)

 

16. לדעתי קמח "קונדיטור" יתאים פה... ניסיתי בעבר בעוגיות חמאה
לא צליאקית אבל מבינה   (28.03.11)

ובעוגת שוקולד ואפילו בסמבוסק גבינה! יצא ממש מצויין.

תנסה..

17. תענוג כפול: עוגיות שוקולד ממולאות - יפה, אבל...
Dany - דני ,   Toronto Canada   (29.03.11)
קוראים יקרים, אני הייתי עסוק אם העברת חמותי מבית זקנים לאחר, אבל הנה אני כאן.
הבעיה כאן היא, מגיבים מספר 10 ו ,13 כי כל עוגיה יש 150 קלוריות ו 10.1 גרם של שומן;. כמה אתם אוכלים? 5 או 6 עוגיות? עכשיו אתם אכלתם 750/900 קלוריות ו 50.5/60.6 גרם של שומן, שימו את זה כנגד למה שמותר ליום, לנשים / גברים, 2000/2400 קלוריות, 65/90 גר 'שומן מה ישאר לכם מקום למזונות אחרים במהלך היום ? אתם תהיו השופטים ... איפה הצדק השפוי ?...
18. ובכל זאת, לאלרגים לבוטנים ומוצריהם? האם יש מילוי מומלץ אחר?
גל ,   הרצליה   (29.03.11)
19. מאכזב
eli ,   ירושלים   (29.03.11)
הכנתי את העוגיות והשקעתי שעה בהכנתן בדיוק על פי ההוראות והתוצאה היתה מאכזבת: ראשית לא נכתב איזה רווח יש לשמור בין העוגיות והן התרחבו מאוד ואיבדו את צורתן בה היתה רוב ההשקעה של ההכנה וכן זמן האפיה לא היה מדויק וגרם לתוצאה של מגש עם עוגת שוקולד מרוחה...והטעם?  סביר ...לא שווה את ההשקעה....חבל... 
20. מצוין
יהודה   (30.03.11)

חן ,כל הכבוד.

הכנתי,יצא מצוין . רק במקום סוכר חום-הכול לבן(לא הכי בריא) ולא שיטחתי אלא

אפיתי ככדור.

21. הכנתי עם חלבה, יצא מעולה
חן ,   דרום   (30.03.11)

למעוניינות/ים, במקום חמאת בוטנים שמתי קוביות חלבה (בסה"כ 100 גרם). יצא מעולה. לגבי האפיה, צריך להשאיר מרחק גדול בין עוגיה לעוגיה. כמו"כ לשטח ממש מעט את העוגיה.(רק להוריד את השפיץ של העיגול).

 

22. ממש מאכזב
עדי   (01.04.11)
רציתי מהר להכין את המתכון- וממש לא יצא אותו דבר!
הקפדתי מאוד על המידות הספציפיות שנתתם במתכון ועדיין הבצק יצא דביק ולא נוח לעבוד איתו...
ממש היה סיוט להכין את העוגיות!
ואז בתבנית הן נשפכו אחת על השניה- וממש לא יצאו כמו בתמונה שלך...
אולי הסתרתם מרכיב?! :)
חבל...
23. הכנתי!! יצאו מעולות!!!! השילוב של השוקולד והחמאת בוטנים-אש!
סיוי   (04.04.11)

חיסלנו אותם ממש מהר...

דרך אגב השתמשתי בחמאת בוטנים עם חתיכות. משגע!

24. עדי אני הכנתי ויצאו לי אחד לאחד כמו בתמונה, לא חסר שום רכיב
שירן   (04.04.11)

יכול להיות ששמת יותר מדי אבקת סודה לשתייה

או שחום התנור היה גבוה מדי (יש תנורים שהחום לא מדוייק כפי שהתנור מציין, יש להשתמש במדחום פנימי שמודד את טמפ' התנור).

תגובות נוספות
חזרה לכתבה