אוכל  פרוייקטים  חלקי הפרה
בשר בקר: מילון מונחים
רפי אהרונוביץ'
פורסם: 13.07.11, 14:16
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות ב-2 דיונים
1. What are the names in english .?
Beef   (07.12.11)
2. ב ש ר - "א נ ג ו ס " - "ט ר י " -ב ס ו פ ר מ ר ק ט - ט ו ב ?
קארינה לקוחה מאוכזבת   (23.08.15)
לפני יומייים קניתי בשמחה קילו של הבשר הטרי המיובא החדש מדרום אמריקה והכנתי ממנו סוג גולש שנקרא "סופריטו" ואז כשטעמתי לבדיקה חשכו עיני ולשוני דבקה לחיכי.... הטעם היה מאוד דוחה - טעם מעופץ של שומן ישן וריח לא נעים. עוד לא קרה לי דבר כזה בשום בשר שקניתי בישראל אם קפוא או טרי. כשהייתי בסופר שאלתי על הטריות והקצב הראה לי את הפתק שהיה מוצמד לאריזה. הבשר הזה יוצר מזמן ויש לו עדיין תאריך תפוגה ארוך מאוד - אז איך זה שמוכרים אותו כ"טרי" ואיך זה שיש מרווח של חודשים בין תאריך היצור ולתאריך התפוגה למכירה ושימוש? והעיקר למה לבשר שצבעו היה כל כך יפה והיה רך כשחתכתי יום לאחר הרכישה ושנשמר במקרר בתנאים אופטימליים היה ריח וטעם של בשר לא טרי ומקולקל? אולי משרד הבריאות או משרד המסחר והתעשיה צריך לבדוק מחדש, שוב, את הבשר הזה שנכנס לארץ בקולות תרועה רמה ושמתאים לפח האשפה או לחתולי החצר? "אנגוס" הוא מותג בשר ידוע עולמי שאני מכירה משימוש מוצלח בחו"ל ולכן אני שואלת את השאלה הגדולה - ה כ י צ ד ? אל מי פונים ומי האחראי ליבוא ובדיקתו מהכניסה לישראל ועד מכירתו לצרכן?
חזרה לכתבה