אוכל  טעם החיים
טעימה מאיטליה: פסטה של קיץ
ניר צוק
פורסם: 17.05.11, 11:04
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 23 תגובות ב-14 דיונים
1. חוביזות!!! מה עם מתכון המפורסם של צוק לפסטה חוביזות?
השווסטר המקורמלת ,   עין צרים   (17.05.11)
2. ממש לא עושה חשק לעוד....חבל יש מתכונים מעולים
(17.05.11)
3. איזה כיף אחלה מתכונים!!!
רעות   (17.05.11)

נשלח מאייפון שלי
4. מגניב! תודה!
ענת   (17.05.11)
5. מתכון הכי מהיר וטעים לעצלנים:
(17.05.11)

מכינים פסטה - אני משתמשת בפסטה כמו ביסלי גריל מקמח חיטה. (היא מתעכלת הרבה יותר טוב)

אחרי שהיא מוכנה מסננים ושוטפים

 

בסיר מחמים מעט שמן זית.

משחימים מעט צנוברים או שבבי שקדים או שבבי אגוזים. טעים גם עם טבעות זיתים שחורים

זורקים פנימה את הפסטה ומוספים קוביות תבלנים של דורות, כמובן לפי כמות הפסטה שמבשלים, לשתי מנות אני מוסיפה: 1 קוביית שום, 2 קוביות עשבי תיבול איטלקי, 2 קוביות בזליקום קצוץ, מלח פלפל, ומי שואהב חריף מעט צילי.

בזמן העירבוב של הפסטה עם כל הנ"ל מומולץ להוסיף שמן זית לפי העין

 

ניתן להוסיף גם שמנת מתוקה למי שבא פסטה קרמית

 

כשמוכן להגיש עם גבינת פטה ופרמזו מגורר. ואם יש במקרה במקרר אז גם חצילים מטוגנים.... יאמי

 

 

6. נראה לי שתגובית 5 מטעם קיבוץ "דורות".
אבל מתכון נשמע לא רע   (17.05.11)
7. בדרך כלל אני לא סובל את צוק אבל הפעם הביא מתכונים קלים וחביב
אורן   (17.05.11)
8. טעים טעים טעים... כרגיל, צוק גאון!!!
שני   (17.05.11)
9. וואו זה נראה ממש עסיסי!!
עינת   (17.05.11)
מתה על פסטה פטוצ'יני לא חייבים רוטב עגבניות כל הזמן!!

נראה מצויין ! תודה!
10. אגב עם פסטה יבשה הסיגנונות ה"קלילים" לא ממש יוצאים
תומר   (18.05.11)
המרקם שונה ודחוס (?) יותר. אולי אני פשוט לא אוהב פסטה אל-דנטה ומעדיף פסטה טרייה מקמח רגיל. וכן אני יושב שעה להכין פסטה טרייה עם המכונה.


11. איכסה אנשובי
י   (18.05.11)
12. מה שלא יכין אדון צוק הכל - פרפקטו.........בראבו.
להתראות שוב בסידני..   (18.05.11)
13. מה????
אמי ,   ברלין   (19.05.11)
כדור מסקרפונה??? אולי התכוונת מוצאלה אבל פעם אחרונה שאני הסתכלתי על מרקם של מסקרפונה כדור לא ממש היה אפשרות...
14. אני מעדיפה אוכל מרוקאי..פסטה??אין כמו מופלטה!!!
עמיתוש ,   ק.חיים   (23.05.11)
חזרה לכתבה