אוכל  טעם החיים
המירוץ למתכון
יעל גרטי
פורסם: 20.05.11, 11:04
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 68 תגובות ב-41 דיונים
1. אני הפסקתי לחלוטין עם ספרי בישול, יש לי מאות
בשלנית ,   תל אביב   (20.05.11)
לרעיונות חדשים אני עושה גוגל באנגלית בלבד, לא ניסיתי עברית והצטערתי לקרוא כאן על זלזול קונדיטורים בקהל הקוראים. קריאה ביקורתית של מתכונים באינטרנט וגם של דברי אנשים שניסו אותם נותנת בדרך כלל תוצאות מצויינות. הדיוק חשוב - ספל מדידה וכפות/כפיות מדידה עם ציון כפול של מידות ישראליות ואמריקאיות פותרים את כל הבעיות.
2. epicurious.com
רונה   (20.05.11)
אתר מתכונים מצויין ומקיף באנגלית. מומלץ בחום!
3. אפשר המלצה למתכונים של עוגות דיאטיות..
בקשה קטנה   (20.05.11)
4. מתאים לא מתאים, לא יותר פשוט....
שלומי   (20.05.11)
לעשות קבוצות גדולות של נאמני נסיינות ואפיה למתתכונים שונים בעקר עוגות, הצ ליח90 אחוז וומעלה ציון גבוה פחות אז פחות... דמוקרטיה באפיה בהכנה ובטעם.
5. כתבה מעולה!
סו-שף ,   תא   (20.05.11)
חלון הצצה נדיר אל המדע שמאחורי האפייה.
לגזור ולשמור, במועדפים.
6. שמתי לב שלפעמיים מסתירים רכיב מסויים. בתצלום מופיע 'מתכון'
shachar2 ,   בת ים   (20.05.11)
7. גרטי, אלא מה? עצה לנמלה:
אריק ,   חו"ל   (20.05.11)

לכי אל היעל נמלה - ראי דרכיה והחכימי.

חכסמח.

 

8. תודה יעל
אלעד   (20.05.11)
כרגיל מקצועית, קפדנית, מדויקת וכותבת מצוין. המשיכי כך!
9. הכי חשוב לחפש מתכונים אמיתיים
רון ,   חולון   (20.05.11)

אני מחפש ברשת מתכונים של אנשים אמיתיים. בדרך כלל אנשים משתפים שם מתכונים שהם מכינים ביום יום, ובמיוחד את אלו שהם גאים בהם ומצטיינים בהם. למשל באתר matkonet.co.il יש עשרות מתכונים כאלה שחלק גדול מהם ניסיתי ויצאו נהדר. אני בטוח שיש גם אתרים דומים בשפות נוספות.

10. יעל גרטי -אלופה
מיקי ,   צפון   (20.05.11)
לא קשור לכתבה הזו בהכרח (שגם היא מעולה כמו תמיד): מי שרוצה מתכון אמין ומוצלח, ומצא משהו של יעל  - לא להסס לרגע. משקיענית ורצינית, חכמה וצנועה. כל הכבוד והרבה בהצלחה!
11. בידקו איך בעל האתר מגיב כשפונים אליו
בלה ,   חיפה   (20.05.11)

ממליצה בחום לבדוק בתגובות למתכונים איך בעל האתר/בלוג מגיב כששואלים אותו שאלה. האם הוא מתייחס לשאלות של הגולשים בצורה מכובדת גם אם נאמר לו שהמתכון לא מדויק או שהמתכון לא יצא טעים.

אני הפסקתי לגלוש באתר פופלארי בגלל ששמתי לב שכשמעירים על מתכון מסוים, או אפילו מציעים לשנות אותו קצת, בעלת האתר מתעלמת או עונה בבוטות ומתייחסת רק כשאומרים לה כמה האתר שלה נפלא והמתכון מדהים.

12. לאן נעלמה פיית העוגיות? היא כבר לא מעדכנת בבלוג כבר שנה וחצי
ענני נוצה   (20.05.11)

אני כל כך אוהבת את הבלוג הזה- כל מתכון אליפות העולם- עוגת הפרג שלה עם השוקולד הלבן- אין עליה בעולם כולו.

חזרי....

13. סליחה אבל ניקי לא רואה את. איילת..
ענבל   (20.05.11)

נשלח מהאייפון שלי
14. אני הפסקתי לחפש בספרי בישול, יש את האתר
עדינה   (20.05.11)
אוכל פלוס - www.foodp.net
די לספרי בישול!
15. יעל קודם שהמפרסמים במדור יהיו אמינים ורק אז
נ.ארז ,   חיפה   (20.05.11)

האחרים..מנסיון.

את מצוטטת את מיקי שמו לאחר שקטלת את הספר שלו.מוזר.

יש להציץ בפורומים על מנת לדעת של מי המתכונים אמינים ושל מי לא.

לא לקנות ספרים אלא לאחר שמנסים מתכונים שP>
16. הבעיה עם מתכונים של שפים
מאיה ,   רמת גן   (20.05.11)
הרבה פעמים שפים מפרסמים מתכון של עוגה מוצלחת מהמסעדה שלהם, ובגלל שהם צריכים להתאים אותה לגודל ביתי של תבניות, ובהתאם גם לשנות זמן אפייה והכל - זה מתפספס להם בחישוב ואז יוצאות כמויות הזויות וגם בדרך כלל לא יוצא בכלל כמו במסעדה...
17. אלה אתרים מסובכים
חזי מאשקלונה ,   אשקלון   (20.05.11)
לא בא לי להתחיל להרים ארוחות ופלצנות וכל השפים וכל זה.
יש את התכנית הזו מתכון בטוח, הכל שם בא בקלות. יש להם גם באינטרנט.
למרות שיש שם את אהרוני הסמולני הזה, אבל זה תכנית אחלה ומתכונים קלים.

חזי
18. pirge.co.il
שירה ,   אלבניה   (20.05.11)
אתר נהדר של אשה נהדרת! גיליתי אותו לפני כשנה ובכל פעם שאני מחפשת איזה רעיון או סתם מה להכין בצהריים אני נכנסת לאתר. יש שם מתכונים מכל הסוגים (כאלה שעוברים מדור לדור, נסיונות מוצלחים, ממסעדות וכו'). כל מתכון נעשה ומצולם, ההסברים הכי פשוטים ומפושטים שניתן לבקש ואפילו אם יש רכיבים מיוחדים שלא מוכרים כ"כ יש תמונה להמחשה. בקיצור, אחד המוצלחים אם לא ה...! ממליצה בחום
19. כנסו
הרצל ,   מרכז   (20.05.11)
תודה לך יעל גרטי ,את אלופה וכל הכתבות שלך נפלאות כמוך .

נשלח מהאייפון שלי
20. בצק אלים
אבי לוי ,   תל אביב   (20.05.11)
תמיד ידעתי שלהתעסק בבשול זה מסוכן, אפילו הבצק אלים....
21. שיתוף מתכונים ברשת
אלי ,   ירושלים   (20.05.11)

המלצה על אתר לשיתוף מתכונים וטיפים לבישול ברשת:

www.matkonet.co.il

 

באתר יש "ציון משוקלל" של הכולשים לכל מתכון וכן אפשרות להגיב על כל מתכון שמתפרסם

22. בורב המקרים שאני לקחתי מתכונים
(20.05.11)
דווקא מתכונים אנונימים היו יותר טובים - כי השף לא ניסה להסתיר את המתכון האמיתי בשינוי כמויות.
אנשים שכותבים מהלב מסבירים באופן מדוייק איך לבשל.
23. הפסקתי לפני שנים לקנות ספרי בישול ואני מוצאת
ענת   (20.05.11)
מתכונים מעולים על ידי הקלדת שם המאפה באנגלית או ספרדית ובאמצעות דפדפן התמונות של גוגל. אני בוחרת את המתכון לפי התצלום שלו לאחר קריאת כמה מתכונים והשוואה ומוצאת מבחר ענק בכל תחום. כשאני מחפשת באותה שיטה בעברית המבחר מצומצם משמעותית. בנוסף, כשמגיעים למתכון של בלוגרים, נפתח אשנב לתרבויות ואנשים שונים ומעניינים למעט הפעם שחיפשתי מתכון של פשטידה של חבל הבאסקים ומצאתי מתכון מעולה אבל בבלוג של שונאת ישראל (בדיוק בזמן המשט של המרמרה). אפשר גם להעזר בתרגומון של גוגל אבל לקחת בחשבון שהתרגום לא תמיד מביא את המילה הנכונה בעברית למונחים מתחום האפייה. עם הזמן לומדים להתגבר גם על זה ובהצלחה לכולם.
24. לגבי בלוגים - יש את מאגר בלוגי האוכל בעברית
טל ג   (20.05.11)
דהיינו, האתר אוכל 101:

http://www.food101.co.il
25. www.bazekalim.com
ל   (20.05.11)

נשלח מהאייפון שלי
26. בגדול אני מסכים רק חבל שלא
האופה האמיץ ,   ראשל"צ   (21.05.11)
ציינת גם את אתר הקונדיטוריה הישראלי..
manteka.co.il
אמנם הוא עוסק בקונדיטוריה ולא בבישולים אבל התוכן שם מקצועי בהחלט.
לפחות בינתיים כל מה שניסיתי משם הצליח.
אמנם יש לי לא מעט ניסון באפייה אבל מתכון טוב תמיד מוסיף לגיוון ולרעיונות.
בצק אלים אכן בלוג מעולה!
לגבי פורומים אני חולק עלייך, המון מתכונים "חאפרים" וקשה למצוא את הטובים בים הזה במיוחד בנושאים שדורשים דיוק רב כמו אפייה. צריך להשקיע המון המון זמן בקריאת תגובות...
27. העקרת חוקרת - אהבתי מאוד, אכן בלוג מדהים
אמיר א.   (20.05.11)
28. נראה שיש היום יותר כותבי מתכונים מאשר בשלנים
כל אחד פותח בלוג   (20.05.11)
29. מתכונים ללא סוכר
חנה ,   המרכז   (20.05.11)

שלום הגב' גרטי, המאמר מצוין ומלמד איך להתיחס למרשמים. בנוסף אני מבקשת

בהזדמנות הבאה להנחות את הקוראות איך לאפות עוגות/עוגיות ללא סוכר, כי

זה חסר לי מאד. כי הסוכרתיים יש להם בעיה. בתודה מראש.

 

30. "המציאות העירומה"...
DANY - דני ,   טורונטו, קנדה   (20.05.11)
נא להדפיס את זה ולא להעלים את האמת, ידיעות אחרונות !
הרשו לי להתחיל עם הערה לחברה שלך יעל, דנה. אנו יודעים מתוך נסיון של שנים רבות כי רוב מתכוני העוגות טעונים עם סוכר, שומנים ומלח - מיותרים. אנחנו תמיד, אני חוזר תמיד, מפחיתים את השומנים והסוכר בחצי; אנחנו לא משתמשים במלח - הטעם מגיע מן המרכיבים. העוגות שלנו תמיד יוצאות מצליחות, בדרכים אלה.
כמעט תמיד, המתכונים באינטרנט מצליחים או הם מקור לשינויים. גם יש לנו המון ספרים - אנחנו גם משנים את המתכונים שלהם, ולפעמים אף יותר את אלה המתכונים שכבר יש להם קלוריות נמוכות.
אנחנו לא אוהבים, למעשה אנחנו שונאים, מתכונים של קונדיטורים, כי הם אופים באופן מסחרי, כלומר עם טונות של שומנים, סוכר, מלח, ובכלל אין להם שום הבנה של תזונה ואינם מסוגלים לתרגם להיום מה שקורא בעולם - מתכונים שפויים.
אפייה היא לא מדע, למרות מה שאתם הקונדיטורים אומרים - שוב מתוך השנים הרבות של הניסיון שלנו; אם אתם משתמשים בספל אמריקאי או בספל קנדי, או בכוס ישראלי; הם כולם סביב 240 מ"ל / 240 גרם (מים ). כפות \ כפיות, הן זהות. קצת פחות או יותר לא משנה.
שוב, העובדות הן שאנחנו מצליחים מאוד בדרך החשיבה שלנו על אפייה (ובישול) עם תוצאות מצוינות, שנים על גבי שנים, למרות מה שרבים פה אומרים נגד. זה עולה בקנה אחד עם הידע הממשלתי הרשמי שלנו בצפון אמריקה על עובדות תזונה ומה שהרופאים שלנו אומרים. אם רבים מכם כאן חושבים כי מיליוני בני אדם וכל הרופאים שלנו לא בסדר, אז תמשיכו עם המתכונים מכל הקונדיטורים שלכם איך שהם "כתובים"; כאשר מגיע הזמן - זה כבר מאוחר מדי !
דוגמה לשיטת הבישול שלכם, מרק של פלפלים צהובים עם 6 כוסות של נוזל ו: "1 כוס שמן" - רק בישראל - וזה מסכם את "המציאות העירומה" שלכם ...
חס וחלילה אוכל מסעדות ופסט פוד - אתם תזדעזעו מה מוצאים במעבדה על הערכים התזונתיים, במיוחד קלוריות, שומנים, מלח(נתרן), וכו' !
תגובות נוספות
חזרה לכתבה