אוכל  טעם החיים
החיבור המושלם: עוגת גבינה בטעם חלבה וקפה
חן שוקרון
פורסם: 30.05.11, 08:19
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 82 תגובות ב-42 דיונים
31. במקום ממרח חלבה?????
RONI ,   USA   (04.06.11)

אני בארה"ב....אין כאן ממרח חלבה יש שערות חלבה וחלבה בגוש....יש למישהו רעיון איך אני הופכת את זה לממרח????

32. מתכון נפלא + שאלה בעניין כמויות
ליאת   (04.06.11)

חן, המתכון נפלא! העוגה טעימה ואסטתית, הכנתי אותה לערב שישי וקצרתי מחמאות רבות!

יש לי שאלה- האם הכמויות אכן מתאימות לתבנית בגודל 24? נשארו לי עודפים רבים (בעיקר מהמלית) [איתם הכנתי 10 עוגיות (כמו העוגה בדיוק) במנג'טים מסיליקון- יצא נהדר...]. בכל מקרה, האם לא כדאי להכין את העוגה בתבנית 26/28?

שוב תודה על המתכון!

ליאת.

33. המתכון נראה נהדר, עריכה בעייתית
ערן ,   מודיעין   (04.06.11)

אני מכין את העוגה עכשיו, אביא אותה מחרתיים למשרד (ליום הולדת שלי).

 

המתכון לכשעצמו נראה מבטיח מאוד! יש לי רק בעיה אחת והיא עם אופן הכתיבה / עריכה.

זה מבלבל מאוד שיש הוראות הכנה בתחילת המתכון (עם התמונות), אחריהן יש את המצרכים, ואז יש הוראות הכנה מדוייקות.

אני פעלתי לפי ההוראות שבין התמונות. מסתבר שאלו הן הוראות מקוצרות ולא מלאות (לא טרחתי להמשיך לקרוא למטה, תיארתי לעצמי שמה שנותר זה התגובות הרבות למתכון, בגלל שהוראות הכנה ומצרכים נדרשים כבר יש לי אז מה יש עוד לחפש?).

הגעתי למשפט הבא: "מערבבים יחד את חומרי הבסיס ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות. מעבירים למקפיא לכ-20 דקות, ואופים הישר מהמקפיא למשך כ-10 דקות בלבד. מצננים לחלוטין.".

נראה לי מוזר לאחד במכה אחת חומרים כל כך שונים, אבל מה לעשות? זה מה שכתוב בהוראות אז פעלתי ככה. לצערי נוצרו גושים.

ניסיתי לתקן את המלית עד כמה שניתן, בערבוב עם מזלג וערבולים נוספים במיקסר, ואני מקווה שהעוגה לא תצא דחוסה מדי ושהמרקם יצא כפי שתכננה אותו עורכת המתכון.

 

לגב' שוקרון אני ממליץ שלהבא תציגי קודם כל את המצרכים, אח"כ את המתכון המלא. בלי הכנה נפשית לקראת אופן ההכנה :-)

דבר נוסף, אני אתחיל לעקוב אחרי המתכונים שלך. העוגה הזו נראית מעניינת מאוד ונראה שאפשר ללמוד ממך הרבה.

תודה,

ערן

34. שאלות דחופות
יהודית ,   מרכז   (05.06.11)
האם אפשר להשים שקף בדפנות במקום נייר אפיה? ואם אין לי ליקר קפה מה עושים?
35. שאלה לחן
אמילי ,   בריטניה   (05.06.11)

היי!, בוקר טוב.

רציתי לשאול, הגבינות הלבנות פה הן לא כמו בארץ בטח לא הגבינה עם הבית השוני פה הוא שהן יותר קשות זאת אומרת בסגנון גבינת פילדפיה.

האם המתכון יצא? האם להוסיף לגבינה נוזלים?

אשמח לקבל תשובה.

נ.ב

המתכונים שלך נהדרים! :)

36. שאלה לחן
אמילי ,   בריטניה   (05.06.11)

היי! בוקר טוב.

רציתי לשאול,

הגבינות הלבנות פה הן קצת שונות מהגבינה הלבנה של הארץ. השוני ביניהן הוא שהגבינות פה הן יותר קשות בסגנון פילדפיה.

האם המתכון יצא? האם להוסיף נוזלים לגבינה?

נ..ב

המתכונים שלך נהדרים!

יום טוב.

37. טוויסט נחמד לעוגת גבינה
אבינועם   (06.06.11)
ממש התפרעתי על המתכון הזה- אני תמיד משנה קצת פה ושם כי זה כיף אבל כאן לקחתי את המתכון שלך ועשיתי שתי בלילות- חצי בלילה עם 200 גרם ממרח נוגט חלב (בלילה לבנה) וחצי בלילה עם 200 גרם נוטלה (בלילה חומה), במקום כל 400 גרם החלבה ממרח החלבה.
גם את הבסיס שיניתי קצת- המרתי חצי מהביסקוויטים בעוגיות אוריאו מרוסקות.
אני ממש מחכה לראות איך היא תצא!
אגב, באפייה, הכוונה הייתה לשים מעט מים רותחים בתחתית התנור ולא בתור אמבט מים לתבנית העוגה עצמה, נכון?
תודה חן!
38. יצא פשוט מעולה!!!
מיכל   (08.06.11)
אמנם לא היה לי ליקר קפה, אבל השתמשתי בגרגירי קפה, קצת מים רותחים (כדי להמיס) וכמעט רבע כוס נוספת של שמנת (סה"כ במקום רבע כוס ליקר).
יצא משובח! וקיבלתי מחמאות מכל המשפחה :-)
תודה!
39. יצאה מוצלחת כמו התמונה!!
יניב ,   פתח תקווה   (08.06.11)

על מנת להוריד שומנים...השתמשתי בשתי גבינות שמנת 5% ושתי גבינות 5% רגילות.

על מנת לחזק את טעם הקפה הוספתי אספרסו לליקר קפוצינו (זה מה שהיה לי)... הוספתי שתי כפות פודינג וניל לאספרסו..פחדתי שרק אספרסו יגרום לעוגה להיות נוזלית מידי..

תוצאה סופית: העוגה יצאה יציבה ..מאוד יציבה..קלילה (בניגוד למוס..) יפה ..קיבלתי עליה המון מחמאות...וכמון ביקשו את הלינק...

לגבי שכבת הפירורים - האם אמור לצאת קראנצי?? לי היא יצאה חמאתית כזו..למרות שאפיתי אותה 20 דקות!!

את העוגה עצמה אפיתי 90-100 דקות בערך....

חן, תוסיפי עוד קורא חדש לקבועים שלך!

 

40. עוגת גבינה בטעם חלבה וקפה
שושי ,   גבעת זאב   (09.06.11)

עוגה נפלאה, טעמתי ונפגעתי. אחותי דורית הכינה לשבועות, אליפות.

זאת עוגה שאוסיף לעוגות המיוחדות שלי.

הכנתי אותה היום, קלה להכנה ונראית פצצה!

חג שמיח

41. תודה רבה! יצא מוצלח. גם צילמתי-
אבינועם   (11.06.11)
http://www.facebook.com/photo.php?pid=7006611&l=65fe7ef2bc&id=772592732

קצת התפרעתי עם הקישוט חח..
תודה חן, זה כיף גדול לקרוא את הדברים ולהכין את המתכונים שלך.
42. שאלה בבקשה חן
חובבת אפייה   (21.05.12)

שאלה: אפשר להריד את הביצים לקבל תוצאה אורירית יותר??? בבקשה תשובה חן...

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה