אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
הרפת בחופש: קינוחים ללא חלב
ynet
פורסם: 06.06.11, 08:38
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 39 תגובות ב-16 דיונים
1. נראה טוב, אמא שלי בדיוק הפסיקה לצרוך חלב, תודה על הרעיונות!
ג'ני   (06.06.11)
2. מסכנים הצמחונים. לרחם עליהם.
י   (06.06.11)
איזה להטוטים קולנירים הם צריכים לעשות רק כדי להרגיש שייכים למשפחת האנושות.
3. תודה-לא חייבים חלב
נגה   (06.06.11)
איזה יופי של רעיונות, באמת אין צורך להתעלל יותר בפרות, החלב שלהן מיועד לתינוקות שלהן בלבד.
4. גם אני לא אוכלת חלב אבל בשבועות פשוט מעדיפה פירות
אלה   (06.06.11)
כי זה חג הביכורים.
אבל לפעמים ילדים אוהבים עוגות במרקם של גבינה, וחלב עושה להם ליחה, אז טוב שיש מתכונים כאלה.
5. מי שלא אוכל מוצרי חלב יהייה לו חסר b12 חייב להשליםבכדורים!!!
זה ויטמין שחשוב למוח   (06.06.11)
6. ממממממ...טעים
לי   (06.06.11)
7. למה לקרוא לזה עוגת "גבינה טבעונית"
ורד   (06.06.11)
הצעה:
בואו ניתן למוצרים החדשים שמות חדשים. קשיו וטופו וכדומה הם לא "מוצרי חלב", אז למה שלא נקרא לעוגה שעשויה ממוצרים כאלו בשם שלא יטעה ולא ינסה להיות מה שהוא לא (הם מספיק טעימים בפני עצמם!).
כמו שיש בחו"ל את ה"שיז" (במקום "צ'יז" ) אפשר לקרוא למוצרים האלו "שבינה" למשל במקום "גבינה" ואז תהיה "עוגת שבינה" "ממרח שבינה" וכו' ויהיה ברור שזה מוצר שונה.
8. אני מרגישה אנושית הרבה יותר ממך כי:
111   (06.06.11)

אני לא אוכלת גופות של בעלי חיים שהתעללו בהן לפני ששחטו אותן באכזריות.

ובטח שלא אוכלת את ההפרשות שלהן  המלא באנטיביוטיקה.

אה...ואני רואה את עצמי אנושית גם מפני שאינני "הולכת אחרי העדר" ועושה מה שכולם עושים .

ותחשבו על זה

9. מי צריך חלב כשיש תחליפים כאלה טעימים!!
טומי   (06.06.11)
10. נראה מצויין!
עמית   (07.06.11)
11. אין שום בעיה עם סויה - מחקר ישראלי קבע
דיאטן   (07.06.11)
מחקר של 20 שנה שביצעו חוקרים ישראלים קבע שאין שום סכנה בצריכה של סויה. מדובר במזון בריא, שנמצא תחת מתקפה חזקה מאוד של גורמים אינטרסנטים בלובי החלב בארה"ב, שמנסים לקעקע את הדימוי שלו כמזון בריאות. בניגוד לחלב עם על ההורמונים אנטביוטיקה ומחלות שהוא מביא
12. חלב vs סויה
תזונאית בהתהוות   (07.06.11)
בחלב יש אסטרוגן ובסויה יש פיטואסטרוגן. ההשפעה של פיטואסטרוגן בסויה על קולטני האסטרוגן בגופנו היא אפסית בהשוואה לאסטרוגן שיש בחלב (באופן טבעי, ישר מהפרה).
אותם אילו החוששים מהשפעה המסרטנת של הסויה צריכים לחשוש הרבה יותר מההשפעה של חלב.
לפיטואסטרוגן ישנה דווקא השפעה אנטי מסרטנת כמו גם טובה כנגד אוסטראופאוזיס ומחלות נוספות.
ההוכחות לגבי ההשפעה הסרטנית של סויה הוכחו בעת האבסה של חולדות בכמויות עצומות של פיטואוסטרוגנים.
במחקרים אפידמיולוגים בבני אדם בהקשר לסויה הוכח ההיפך דווקא.
13. נכון..בחלב יש רק אסטרוגנים ו"רק" גורם למחלות:
אדם   (07.06.11)

בסויה יש פיטו-אסטרוגנים שהם דומים לאסטרוגנים שבחלב פרה,רק שמתוך היותם דומים בלבד הם משפיעים כאפס וכעין על קולטני האסטרוגן שבגופנו. ואם היית קורא קצת יותר היית מגלה כי כבר גילו שהוטרינרים חותמים על "מוצריי" התעשיות מבלי לבדוק אותם. בנוסף לכך שים לב לעובדה מעניינת: בארצות המזרח בהן יש שימוש מוגבר במוצרי סויה מחלות כמו סרטן השמנת יתר ומחלות לב כמעט ואינן קיימות, זאת לעומת ארצות המערב (ביניהן ישראל) אשר צורכות הרבה מאוד מוצרים מן החי והמחלות הנ"ל בהן הן השכיחות ביותר. עובדה זו הוכחה כראוי במחקר סין המחקר הגדול ביותר שנעשה בנושא תזונה בעולם.

14. טעים, פשוט, בריא (יחסית) ונטול התעללות
דנה ,   תל אביב   (07.06.11)
אותי שיכנעתם!
15. מעולה!!! אוכל בריא ללא התעללות!!!
טבעונית   (09.06.11)
16. טעים וטהור!
דניאל אנונימוס ,   חיפה   (09.06.11)

בימים אלו אני הופכת לטבעונית, באופן הדרגתי אני מספיקה לצרוך מוצרים מן החי, זה התחיל עקב גילוי ההתעללות שעוברות תרנגולת מטילות שהעבירה בי צמרמורת, ועכשיו הגוף פשוט אומר לא להתקרב למוצרים מן החי

התעשייה מתעללת והטראומה שנצרבת בגופם של חסרי הישע עוברת אלינו ומוטמעת בגופינו- נקודה למחשבה...

הכתבה הזו מוכיחה שאפשר בלי, ואף רצוי.. העוגת גבינה הזו היא סוף הדרך!

תגובות נוספות
חזרה לכתבה