אוכל  טעם החיים  אופים שבת
בשני צבעים: עוגת שיש ביתית
אורן בקר
פורסם: 07.07.11, 08:37
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 100 תגובות ב-44 דיונים
1. ממש עוגת רעל.....
אני   (07.07.11)
300 ג"ר חמאה?
2. עוגה שמנה!לא בריאה!למה מתכון עם סכנה לבריאות!?
עדיף עוגה פחות שמנה!   (07.07.11)
3. שמן
יפעת   (07.07.11)

שלום רב.

האם ניתן להמיר את החמאה בשמן? אם כן אזי באיזו כמות?

תודה

4. מה זה כול החמאה הזאת???אתם נורמלים?
מיטל   (07.07.11)
5. שאלות בנוגע להחלפת מוצרים
נילי   (07.07.11)
אפשר לשים במקום קקאו שוקולית? ולהוריד את כמות הסוכר? כמו כן - האם ניתן להשתמש בקמח מלא במקום?
6. לכל מודאגי החמאה למיניהם - שימו לב שמדובר בחומרים לשתי עוגות
(07.07.11)
לא לקפוץ בראש!
7. 3 חבילות חמאה השתגע???????????
קונדיטור   (07.07.11)
מה זה? איפה נשמע דבר כזה לא פחות ולא יותר 3 חבילות
8. לכל הטוקבקיסטים הנוראיים כאן..
דנה ,   תא   (07.07.11)

אז המתכון הוא ל2 עוגות בחושות וזו כמות חמאה מאד הגיונית..

אז צאו מהסרט של לבקר ולא לפרגן..

כי אני הכנתי כבר את העוגה היום ויצא מצויין..

מה ניסגר עם הרע אנשים?

9. עוגה שמנה ולא בריאה....
אפרת   (07.07.11)
10. תגובה לתגובת 1 (עודת רעל)
אני   (07.07.11)
כן, למדתי לקרוא ולא מזמן, ובחמאה יש 80% שומן ומזה 2  תבניות אינגליש קייק? הן קטנות ומדוע שלא להמיר בשמן או במחמאה או בשילוב.......שוב אומר שהעוגה היא רעל.....
11. אורן, רק שתדע, יש לך מעריצה : )
טליה ,   חיפה   (07.07.11)
התאהבתי בבליקר בייקרי בפתח תקווה כשאכלתי את הקרם ברולה שלכם.. חשבתי שכל תוספת למתכון המקורי רק תפגע בו, אבל זה בהחלט הקרם ברולה הכי טעים שיצא לי לטעום !
פתאום הופעת באתר והתחלת לפרסם אחד אחרי השני מתכונים מקסימים, שנותר רק להודות לך על השיתוף הממש לא ברור מאליו!

ולגבי עוגת השיש: קראת את מחשבותיי.. בדיוק אתמול חיפשתי אחת שמוצאת חן בעיניי.. השילוב של גרידת לימון, גרידת תפוז ווניל נשמע לי מושלם!
תמיד אפשר לסמוך עליך להביא את התוספת הסודית שמכניסה עניין חדש בעוגות מוכרות.. ת-ו-ד-ה אורן!
נ.ב. בבקשה אל תתייחס לכל התגובות הקטנוניות של "שמן...". מה לעשות, עוגה באמת טובה היא לא בהכרח שיא הבריאות, אבל קונדיטור אמיתי יודע את הגבול הדק של מתי להחסיר חומרים רק יפגע באיכות העוגה.
12. עכשיו יתחילו להתלונן על החמאה- די כבר!לא חייבים! יש מתכונים
אחרים אם לא מתאים לכ   (07.07.11)
13. עד היום אכלנו זבל
(07.07.11)
ולא קרה לנו כלום.
אז כל יפי הנפש..לא יקרה לכם כלום אם תאכלו את מה שאכלתם עד לפני כמה שנים..
14. אלו תגובות שמטרתן להתנגח באורן בלי קשר לעוגה, מה אתם
(07.07.11)

מתייחסים, הרי חמאה ושמן הם חומרים לא בריאים, אבל לומר מחמאה באותו משפט זה טיפשות גמורה כי מרגרינה זה פלסטיק

 

ולא אין שום מצב להשוות בין חמאה לשמן, זה שמיים וארץ, אבל בשימוש בשניהם מתקבלות עוגות טעימות (תלוי בטעם האישי)

 

ואל תתייחסו לקופצים בראש, כאמור זה פשוט עניין של סגירת חשבונות, 150 גרם לעוגה זה ממש לא אסון

15. נראה מעולה
אלון   (07.07.11)
למרות החמאה.. נראה פשוט מעולה

נשלח מהאייפון שלי
16. תודה
דפנה ,   פ"ת   (07.07.11)
תודה על מתכון עוגת שיש שהרבה זמן חיכיתי לה. שילוב נהדר בדיוק מה שהילדים אוהבים. אכן אכין 2 תבניות. שבת שלום לך.
17. אז מסתבר שיש גם משטרת חמאה, לא רק משטרת סוכר
(07.07.11)
זוהי חבורה משועממת למדי, מתנשאת מאוד, ו"בריאה מאוד".
הם אורבים לכל מתכון של עוגה, בודקים אם יש חמאה, וישר עושים copy paste מהתגובות הישנות שלהם:
"רעל!!!"
"לא בריא!!!"
כמה חמאה??!"
"שלוש חבילות??!"

אז אנשים "יקרים", עזבו את החמאה בשקט. היא קיימת בעולם עוד לפני שנולדתם, ותהיה קיימת עוד אחריכם.
האומה הצרפתית אוכל כמויות אדירות של חמאה, ולא זכור לי שזו אומה חולה, או שמנה.
עייפנו מכם. אתם טרחנים, חושבים את עצמכם, ובעיקר - משעמים.
18. איפה דני מטורונטו ?
אוהב לאכול   (07.07.11)

 

 

זוהי עוגה שמזכירה לי את אמי המנוחה. אחח, המטבח של אמא....

19. עוגת שיש
רינה ,   ת"א   (07.07.11)
וואו....וואו.... וואו..... אורן, תודה רבה. פשוט כנראה קראת את המחשבות של הרבה אנשים שתחביבם הינו אפייה ומחכים בקוצר רוח לימי חמישי בשבוע כדי לראות איזה מתכון אורן בקר הגדול יספק לנו..... ת-ו-ד-ה  ר-ב-ה, שבת שלום וסופ"ש נפלא...
20. המון המון קלוריות
אירית ,   המרכז   (07.07.11)

חברים העוגות האלה ממש משמינות מה קורה איתכם?

למה לא לאכול מאוזן יותר? אני יודעת שזה טעים מאוד אבל צריך לדעת להגיד לא לאוכל מסוג זה.

21. תבניות אינגליש קייק
חנהל'ה אופה קטנה   (07.07.11)

אחת ולתמיד - מה זאת תבנית אינגליש קייק סטנדרטית? יש לי 3 תבניות אינגליש קייק, כל אחת בגודל אחר, ואני עומדת מול מתכונים אובדת עיצות ולא יודעת אם התבנית שלי מתאימה, גדולה או קטנה מדי.....

ועוד שאלה - לתבנית בבקה/קוגלהוף מתאימה כל הכמות או שגם אז מדובר על כמות לשתי עוגות?

22. תגובות מטופשות
אילנה ,   גליל   (07.07.11)

תמיד אותן תגובות מטופשות

המתכון משמין

המתכון מלא סוכר

המתכון מלא חמאה

 המתכון מלא צבעי מאכל

המתכון לא כשר

די

נמאס

לא טוב- אל תכינו

יש מספיק אלטרנטיבות

23. מזכיר את בית ההורים
יעל ,   גליל   (07.07.11)

אימי הכינה את העוגה מידי שבוע ואחרי שנישאתי הביאה לי כל שבוע

ותמיד אהבנו.אימי שפכה את התוכן לבן על שחור- לקחה שיפוד או מקל אחר ועברה כמו בסללום מימין לשמאל

בתאבון

24. אוף נמאסתם.......................
שושי ,   פ"ת   (07.07.11)

כל מי שחושב שהעוגה רעל, למה חמאה ולא מרגרינה, למה חמאה ולא שמן, למה ולמה ולמה.............. לא מתאים לכם אל תאפו את העוגה, ואל תאכלו אותה - תעברו למדור אחר. אין לכם שום זכות להיכנס לתפריט של אף אחד. אם הייתי רוצה חוות דעת על מה כדאי לי או לא כדאי לי לאכול הייתי הולכת לרופא או לנטורופת - בטח לא מחפשת את האישור כאן בתגובות.

כל מי שרוצה לאפות את העוגה ולהתכבד בטעמה של העוגה - יואיל לא להתייחס לכל התגובות המטופשות המופיעות כאן. זכותו של כל מי שקורא את המדור לנסות ולהתנסות בלי לקבל ים הערות מטופשות על מה מותר ומה אסור ומה כדאי לאכול במקום עוגה.

 

אני שמחה כל שבוע לקרוא את המתכון של אורן בקר לעיתים אני מנסה ואופה ולעיתים לא. אני בוחרת את מה שאני יודעת שיילך אצלי בבית. לפעמים אני מנסה עוגה, והיא לא מוצאת את דרכה לבטנה של המשפוחה. ברוב המקרים העוגות נגמרות באותו היום. ולך אורן בקר - המשך להפתיע אותנו במתכונים מעניינים וטעימים.

25. בקשת מתכון לעוגה........
שושי ,   פ"ת   (07.07.11)

אורן יקר שלום,

 

האם תוכל לפרסם או לשלוח לי בתגובה מתכון של טורט וניל פשוט - כזה שמשמש כתחתית לעוגות שונות (גבינה, פירות וג'לי) יש לי מספר מתכונים כאלה. אבל הייתי רוצה מתכון שלך לטורט וניל.

 

תודה מקרב לב...

26. סוויץ' קטן - שיפור גדול!
זריף   (07.07.11)
אני המרתי את החמאה בגבינה
את הקמח בביסקויטים
את החלב בשמנת ואת גרידת התפ]וז בפסטרמה טירת צבי על גחלים
יצא פצצה!
27. נותנים לכם עוגה ומחזירים קיתונות .איזה עם מגעיל נהינו
תודה על המתכון   (07.07.11)
28. לכל ההיסטרים הבריאותיים, מה דעתכם לא להיכנס
למתכונים של עוגות?   (07.07.11)

כמו כן יש ברשת הרבה אתרים לאוכל בריא, עם עוגות שמבוססות על חצץ, קש וגבבה. אתם מוזמנים להיכנס לשם ולעזוב אותנו בשקט.

 

כן, אנחנו יודעים שבגלל החמאה נמות לפניכם. תאמינו לנו, אנחנו לגמרי בסדר עם זה.

29. ישר לחדר צנתור
ניתוח מעקפים   (08.07.11)
30. לכל הטוענים שחמאה זה רצח
מיה ,   תל אביב   (08.07.11)
תירגעו ומהר. פרוסת עוגה מידי פעם זה לא מה שיהרוג אתכם (אולי הסטרס שמשתמע מהתגובות כן אבל זה כבר משהו אחר...) ואם אתם נעולים על קינואה ברוטב כלום - שיבושם לכם. אתם לא חייבים להכנס לכל מתכון רק כדי לטקבק שהוא לא בריא - הרשת מלאה במידע (חלקו מהימן וחלקו פחות) על חמאה, על שמן, על סוכר על מה שתרצו ומי שיכול להכנס למתכון - מסוגל להגיע גם אליו בעצמו לגמרי. מעבר לכך, לכל אחד העדפות משלו ואם חלקכם חושבים שצריך "להגיד לא" למשהו זה לא אומר שכולם ככה. התגובות פה נוטפות צדקנות והתנשאות ואותי זה מגעיל אפילו יותר מטופו.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה