אוכל  טעם החיים  אופים שבת
גן של שושנים: קצפיות במילוי מרנג
אורן בקר
פורסם: 23.06.11, 08:28
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 55 תגובות ב-27 דיונים
1. אכלתי את העוגיות האלה!!!!
מיקו   (23.06.11)

לשמחתי יצא לי לטעום את העוגיות האלה שבתמונה

וחברים... יש כבוד

הן מעולות!!!

2. בשם התקינות הפוליטית והאקולוגיה.
שוקולד מריר   (23.06.11)
למה כלים חד פעמיים, גם לא בריא לסביבה וגם לא נעים לעין.
3. נימוך בפה
ניצה ,   פ"ת   (23.06.11)
השבוע טעמתי בקונדיטוריה בפ"ת. מעולות!  שוב הגיע סוף שבוע ואיתו הפינוקים.
4. זכרון ילדות מתוק...
אורית רוביסה   (23.06.11)
נראה נפלא!!
5. לניצה מפ"ת
שילה   (23.06.11)
מוזר, איך את יודעת שהכינו לפי המתכון שהובא כאן? אמרו לך או שסתם בא לך לכתוב? יש המוני מתכונים לעוגיות האלו, חלקם עם בצק שמרים.מקווה שהיה נימוח כהלכה.
6. פרוש ל"מקרימים"
אירית   (23.06.11)
מה פרוש המילה "מקרימים" עוד לא נתקלתי במילה הזאת בשום מתכון
7. מצדי אתם יכולים להמשיך להכין עוגת שוקולד.
(23.06.11)
8. למישהו יש מתכון פשוט יותר לשושנים של סבתות?
לא כל ה80 אלף ,   מצרכים האלה?   (23.06.11)
9. עוגיות שושנים
רינה ,   ת"א   (23.06.11)
נהדרות, אני מחכה כבר מהבוקר למתכון של אורן, חשבתי ששכחת אותנו היום, תודה על המתכון.
10. שושנים
הדס   (23.06.11)
עשיתי כרגע ויצא לי ממש נוזלי - האם יש טעות בכמות הקמח?
11. you had me until instant ....
(23.06.11)
מה הקטע עם האינסטנט פודינג הזה? זה אל טעים, וזה רמאות. נהינו אמריקאים?
12. מה הכוונה "וניל"? תמצית וניל?
טל ,   פתח תקווה   (23.06.11)
13. אורן יקר
עדי   (23.06.11)
כבר המון זמן שאני לא נכנסת לכתבות שלך.

לצערי בשל ענייני בריאות נגזר עליי להפסיק עם קמח לבן ובהוראה מלמעלה עברתי ל100% קמח מלא :(

אני לא נכנסת לכתבות שלך יותר כי זה סתם מבאס, אבל הפעם התמונה בעמוד הראשי שבתה אותי!!! זה נראה פשוט מעולה...

אני יודעת שהסיכוי קלוש ביותר, אבל האם יש לך מתכון למשהו מפנק (שמרים מותר השאלה איך הם מתפקדים עם קמח מלא) שלא מרגיש בריאותי מדיי, עם קמח (שיהיה פחמימות- לא צריך להגזים) אבל קמח מלא? האם ניתן את המתכון הזה להכין פשוט עם קמח מלא או שמראש לא כדאי לנסות?

מחכים לשמוע מה קורה עם סרונה...

אני והאיש :)
14. בדרך כלל
(23.06.11)
ארוחות שבת הן בשריות, האם יש לך מתכון לקנוח פרווה?
15. 1/2כוס שמנת מתוקה
אתי ,   באר-שבע   (23.06.11)
כשכתוב 1/2 כוס שמנת מתוקה למה הכוונה לחצי כוס של 200 מ"ל או חצי כוס של 240 מ"ל.אורן אודה לתשובתך המהירה
16. אין על העוגיות האלה. פשוט מעדן נוסטלגי מהמם
(23.06.11)
17. שאלה לאורן
חובבת בישול   (24.06.11)
שלומות וברכות,
ראשית, חשוב לי שתדע שאני נהנית מהמתכונים ומבית הקפה המוצלח ביותר שלך. ללא ספק נקודת אור בעירנו האפרפרה משהו... :-)
המתכונים נהדרים ואני מצליחה איתם כל פעם מחדש וזוכה לתשבוחות רבות (אז תדע שיש כמה משפחות וקולגות לעבודה שמאוד מעריכים אותך).
שאלה לי - 2 גר' אבקת אפייה זו המידה הנכונה? איך מודדים את זה?
תודה מראש, סופ"ש נעים ושוב תודה על המתכונים והאוכל הנפלא,
חובבת בישול
18. אבל איך מכינים את השושנים עצמן?
האופה הקטן ,   חיפה   (24.06.11)
לא הצלחתי להבין כשכל ההסבר הסתכם לשורה וחצי.
מה זה לגלגל לגלילים? כמה אמורים לצאת מהכמות במתכון? איזה גודל וצורה יהיה להם?
איך מגליל יוצא שושן? חותכים לעיגולים פשוטים? באיזה גודל? אם זה קטן מדי זה יהפוך לדיסקית הוקי קשה או סתם יתפרק?
19. חרם על תנובה ושטראוס! לא לקנות שמנת וחמאה
להתאפק ,   קנו טרה, אם כבר   (24.06.11)
20. שאלה לאורן
איילת ,   מרכז   (24.06.11)
הכנתי עכשיו את הקצפיות. לדעתי משהו שגוי במתכון הבצק. הוא יצא רך, כמעט נוזלי, והיה קשה מאוד לעבוד אתו. התוצר הסופי יצא משהו מקושקש ולא מוגדר, עדיין לא טעמתי אבל מבחינת המראה אין קשר בין התמונות ובין התוצר. ראיתי שמישהי לפניי כתבה שהבצק יצא נוזלי. אני אופה מנוסה ולא נראה לי שהאשמה בי. אולי תוכל לבדוק אם נפלה טעות כלשהי? תודה!
21. מצטרף!! חרם על תנובה ושטראוס. לא לקנות מהם חמאה ושמנת
זוהר   (24.06.11)
22. העוגיות יצאו נהדר פריכות וניפלאות..
נטלי ,   כפר סבא   (25.06.11)
23. עשיתי ויצא מצוין!
תודה על המתכון   (26.06.11)
24. וואו, אלה העוגיות האהובות עליי. תודה!
(27.06.11)
25. הכנתי
אילנה ,   גליל   (02.07.11)

הכנתי את הקצפיות

למרות שהבצק שהה במקרר כשעתיים הוא היה דביק מאד ולא נח לרידוד. הוספתי עד שלא נדבק כמעט כוס קמח נוספת. כשגילגלתי יצא המון חומר החוצה

יצאו לי 12 קצפיות כי לא יכולתי לחתוך קטנות יותר. כנראה עניין של נסיון. נחכה לתוצאות

26. התוצאה- נסיון מס.1
אילנה ,   גליל   (02.07.11)

טוב. אז הן מוכנות פריכות וטעימות מאד

יצאו גדולות ודי גסות אבל העיקר

נימוחות בפה

אז באמת הוספתי עוד כוס קמח- ויצא מצויין

27. רצה לנסות....
אתי   (06.07.11)

נראה משהו.... משהו.... רצה לנסות

 

תגובות נוספות
חזרה לכתבה