בריאות  דיאטה
שהסידן לא יברח: לאכול פחות תות, תרד ופטרוזיליה
ד"ר פליציה שטרן ודורית וורמן
פורסם: 16.06.11, 15:01
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 257 תגובות ב-131 דיונים
1. להוריד את החלבון מהחי
איציק ,   גבעתיים   (16.06.11)
לפי ד"ר ג'ון מקדוגל(ועוד אחרים)החלבון מהחי גורם ראשי לבריחת סידן ..החלבון מהחי מעלה את החומציות בדם..לכן סידן יוצא מהעצמות להוריד את החומציות לרמה הרצויה ..אירגון הבריאות העולמי ממליץ על 350 מ"ג סידן ליום לעומת זאת אירגון הבריאות האמריקאי FDA ממליץ על 800 מ"ג סידן ליום ...מדוע ??? כי באמריקה אוכלים המון חלבון מהחי...בארצות שיש בריחת סידן יש המון חלבון מהחי בתפריט
2. איך שהתחיל חרם על הקוטג' ישר שחררו כתבה תומכת במוצרי חלב
ס.ב. ,   חיפה   (16.06.11)
זה כתבת בדיחה נכון? אני די בשוק.....

מה שגורם לבריחת סידן זה מוצרי חלב ולא ההפך!!! תפנימו את זה כבר.

זה פשוט מדהים :)
3. rפרסומת של תנובה בימי חרם - ynet מחרתם נשמתכם...
(16.06.11)
חוץ מזה - אין שום דבר בריא במוצרי חלב וזה כבר ידוע לכל
4. כף טחינה גולמית משומשום מלא מכילה ~100 מ"ג סידן
טעים ככה ,   בלי מים!   (16.06.11)
http://www.foodsdictionary.co.il/Products/81/%D7%98%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%94%20%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9D%20%D7%9E%D7%9C%D7%90#start
5. בפרוסת גבינה צהובה 5% יש ~350מ"ג סידן!
פחות טעים ,   נחמד בטוסט   (16.06.11)
http://www.foodsdictionary.co.il/Products/5/%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94%20%D7%A6%D7%94%D7%95%D7%91%D7%94%20%D7%A2%D7%9E%D7%A7%205%25%20%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F#start
6. תרד וברוקולי! חלב זה רעל!
StoutViking   (16.06.11)
7. איך קטניות מונעות ספיגת סידן
(16.06.11)

הרי בקטניות יש סידן. קטניות נחשבות לאוכל רצוי ובריא?

הכותבות מצויות בתחום????

8. כתבה ממומנת,בושה...כנסו
כלכלן   (16.06.11)

מעניין,דווקא עכשיו שמחירי מוצרי החלב בשמיים,פתאום נזכרים לומר לנו כמה סידן יש במוצרים אלה,אל תשכחו שצריכת יתר של מוצרי חלב עלולה להזיק לבריאות...

9. פשוט אוסף של שקרים!!!!!!
דיי לכתבות הממוסחרות   (16.06.11)
לא להאמין שעדיין ממשיכים לפרסם כאלה כתובות! מחומנות ע"י גורמים אינטרסנטיים.

רק לידיעתכם, כאשר צורכים מוצרים מהחי (כגון הרשימה המטורפת של מוצרי החלב בכתבה), הסידן פשוט יוצא החוצה. זהו תהליך ביולוגי מאוד פשוט!! אני מתפלאת שהד"ר שכתב את הכתב הזאת טרח להגיד שפטרוזיליה גורמת לבריחת סידן ולא מוצרי החלב!!!!! וזה הולך ככה:

מוצרים מהחי מאוד חומציים. על מנת שלא נמות, הגוף שלנו, בגאונות שלא ניתן לתאר, מוצא פתרון: על מנת להוריד את רמת החומציות הוא צריך זרחן. המקור היחיד לזרחן בגוף הוא - בעצמות. המרכיב של העצמות הוא סידן וזרחן ביחד, יד ביד לעד. על מנת שיגיע זרחן לנטרול החומציות, הגוף מפריש אותו מהעצמות - ביחד עם הסידן! הזרחן משמש להורדת החומציות (מה לעשות, כדי שלא נמות ונוכל להמשיך לאכול מוצרים גרועים מהחי) ואילו הסידן מופרש החוצה מהשתן!!!!

זה מה שקורה שאוכלים מוצרים מהחי! הסידן יוצא החוצה!!!!!!

לעוד מידע חפשו ביוטיוב את ההרצאה של גארי יורופסקי, הרצאה מעולה. הוא מסביר שם הכל!!!
ובכלל חפשו גם סרטונים על החלב ונזקיו לבריאות!

רק בריאות לכולנו!!
10. קולם יודעים מה צריח לאכול
דוד   (16.06.11)

בישביל לישמור על האצמות צריח לאכול קובה חמוסטה

 

והפאם אני מביא מתכון לקובה חמוסטה

 

לוקחים חומרים לבצק 300 גרם פסולת יענו סולת

1/4 קפית מלח

1קוס מים עכשיו חומרים לביפנוחו של הבצק

1 בצל גדול החושרמוטה קצוץ דק

 1/4 קוס פטרוזיליה קצוצה מהבסטה של יעקוב

 

 300 גרם בשר קצוץ או טחון אבל טרי

3 קפות שמן

1/2 קפית פלפל שחור עסלי החולבלוע

 1/4 קפית כורכום

 1/4 קפית פפריקה מתוקה

 1 קפית בהראת חומרים למרק

 3 קפות שמן

1 בצל קצוץ שעוסה דמעות בביפנוחו של העין

 4 עגבניות אדומות מגוררות

 2 קפות רסק עגבניות

 1 רוש סלרי פרוס לפרוסות עלי סלק מיץ מלימון מלח ופלפל שחור

 2 קילוגרמים מים

 

 אחרי זותי עוסים ככה .מערבבים את הסולת המים והמלח ולשים עד לקבלת תערובת אחידה קורעים למישהוא שיודע לחלק את הבצק ל 20 כדורים בכפות ידיים רטובות אבל נקיות החושרמוטה וסמים על המגש

 

 החנת מלית

 סוחטים באיומים החולמניוקי את הבצל ומוסיפים את הפטרוזיליה הבשר השמן והתבלינים ומערבבים לתערובת אחידה

 עוסים גומה בביפנוחו של מרכז כדור בצק ודוחסים קף מהמלית מהדקים ומגלגלים היטב בכפות הידיים לקציצה חלקה החולבלוע ושלמה

 

 אופן החנת המרק

 

מטגנים מעט את הבצל ומוסיפים את העגבניות הרסק התבלינים והמים מביאים לרתיחה יענו מעצבנים את המים מוסיפים את עלי סלק אחרי זותי מוסיפים למרק בזהירות את הקובה אחד אחרי השני ומבשלים בים 35 ל40 דקות מה שבא ליפני זה

 

 אחרי זותי סמים על השולחן יחד עם ערק זחלאווי נותנים לאישות שלנו 2 כאפות קטנות למצח בישביל הקבוד של המישפחה ומתחילים ליטחון לביפנוחו של הבטן מהר ליפני שבאים האורחים

 

אחרי האוכל צועקים ייייאאאלללאאא בבביייתתתתתררררררררר

 

מי שלא רגיל לקובה זה יחול לעסות לו צרבת בתחת אז לכן תחינו את האישות שלחם שיהיו מוחנות לרוץ וליקנות נייר דה טואלת לתחת שלא יהיו בעיות

11. רוצים לדחוף לנו את הקוטג' בצורת כתבה על סידן
הראל   (16.06.11)
אין להם בושה
12. תעשו חיפוש ביוטיוב על "ההרצאה הכי חשובה שתשמעו אי פעם"
מירי   (16.06.11)
לא בטוח שמה שכתוב לגבי הקשר בין חלב וסידן נכון...
13. כמה שטויות בכתבה אחת
מפתח גוף   (16.06.11)
שטיפת מוח מטעם "מועצת החלב"... מעניין אם יש לכתבה קשר לחרם המתנהל בימים אלו. למי שלא יודע, זרחן (הגורם לבריחת סידן עקב היותו גורם המתחרה על ספיגת הסידן באתרי הקישור בעצמות)  אינו נמצא רק במשקאות קלים אלא גם במוצרי החלב למיניהם, עובדה שמשווקי החלב לא טורחים לציין ומעדיפים שהציבור לא יידע... למי שבאמת אכפת מהבריאות וריכוז הסידן בעצמות מומלץ לחפש קצת מידע ברשת ולהתייעץ עם דיאטנים שלא מקבלים תשלום מהמדינה.
14. צמחונים לא סובלים מבריחת סידן! וטבעונים גם הם לא
טבעונית בת 60 ובריאה   (16.06.11)
15. מקור איכותי לסידן חוץ ממוצרי חלב!
רחל ,   מרכז   (16.06.11)

אנחנו "משלמים את המחיר" על תוחלת חיים גבוהה והעצמות לא עומדות בקצב...

זה בסדר גמור לאכול דגים קטנים עם העצמות ולא צריך להשתגע עם מוצרי חלב, יש מספיק סידן בתזונה  לכולם...:)

 

16. The timing of publishing this article is really stupid
(16.06.11)
כמה קיבלתם משטראוס ותנובה לפרסם בעיתוי זה של המאבק במחירי מוצרי החלב? יש הרבה תחליפים למוצרי החלב מהם ניתן לקבל סידן. תחליפים יותר בריאים.
17. מאמר לא אחראי
נתן ,   ראשון לציון   (16.06.11)
ממליץ לכולם לקרוא את הספר מחקר סין ולהתעניין במחקרים הכי עדכניים לגבי צריכה של מוצרים מן החי - בשר-ביציים-חלב-גבינות
אסור להסתמך על כתבות כסוג זה שכן המחקרים ברובם המוחץ מראים כמה מזיק החלב לבריאות ומראים קשר ישיר שלו להתפתחות קשת רחבה של מחלות
חלב נועד לעגלי הפרה ולא לבני אדם
סידן מצוי בשפע בטבע והוא נספג שבגוף בצורה יותר טובה כי אין בו הורמונים ורעלנים אחרים שיש בחלב
רק בריאות לכולם
18. מה לגבי הטענה שחלב גורם לבריחת סידן יותר מאשר הספיגה שלו?
(16.06.11)
19. אפשר לסכם את כל הסוגיה במשפט.
(16.06.11)
הרבה מכל דבר לא בריא.
20. על מי אתם עובדים...פתאום כתבה שמטיפה לציבור את חשיבות אכילת
מוצרי חלב.. חחחח ,   לכו תעבדו על מישהו   (16.06.11)
אחר.
בטח מישהו שילם ל YNET שיפרסמו את הכתבה המזוייפת הזאת כדי להוריד את ה ציבור מהמרד של הקוטג'..

אני ממילא כבר הורדתי את YNET בסדרי העדיפויות ועברתי לוואלה והארץ
YNET בעדיפות אחרונה...

ואני שם ז*ן עליך המצנזר שמחליט מתי לפרסם ומתי לא גם אם אין שום היגיון בזה.

שכחתם שמדובר בעולם האינטרנט...אי אפשר להתחבא או להסתיר כלום ..אנשים לא טיפשים.
21. לא קונים קוטג וחלב חודש- נסיון יפה אבל לא
(16.06.11)
22. די כבר עם שקר החלב!!!!!!!!!!!!!!!
גיא ,   רעננה   (16.06.11)
90% מהסידן של חלב הפרה בכלל לא נספג בגוף האדם!
23. צירוף מקרים מעניין.. דווקא עכשיו כשמחירי הקוטג' עלו,
דפנה ,   מרכז   (16.06.11)

החליטו לכתוב על חשיבותו של הסידן.

 

לא ייאמן פשוט מה שהולך פה

24. מה קרה, מועצת החלב ישר מפרסת תוכן שיווקי???
מחרים הקוטג'   (16.06.11)
25. איזה עיתויי מושלם...כל הכבוד לכם YNET !
צ'ומפי ,   מרכז   (16.06.11)

מצד אחד מסקרים בהרחבה את חרם הקוטג' ומצד שני מפרסמים כתבה המשבחת ומהללת את הסידן שנימצא בעיקר במוצרי חלב...

 

אגב, ד"ר פליצה, יש כמה מחקרים שדווקא סוטרים את הנתונים המדעיים שהעלת בכתבה, מספיק ללכת לגן החיות ולראות שהחיות שהגיעו לגיל בגרות, אינן צורכות חלב. זו סתם המצאה של היצרנים שכמובן ממקסמים רווחים על חשבון ציבור הצרכנים במסווה של- בריאות כמובן.

 

לסיום - YNET אתם ממש עיתונות במיטבה, לא פלא שהציבור המטומטם (כמו שאמר שלום חנוך) מעדיף את ה- XXX מבית היוצר של החינמון ישראל היום.

תמשיכו כך ולבסוף תגמרו כמו מעריב או שאם יתמזל מזלכם, תמכרו רק חלק מהמניות כמו עיתון הארץ.

 

אני סמוך ובטוח שלא תפרסמו את התגובה שלי, אני יודע שאני דורך על הפצעים, אך תאמינו לי שאני כותב זאת מעמקי הלב, עצוב לי לראות כיצד גם העיתונים בארץ מתרדרים לשפל המדרגה(ליבי ליבי עם מעריב למרות שמעולם לא הייתי קורא נילהב), אני מתגעגע לימים שהעיתונות ו/או התקשורת הייתה כלב השמירה של הדמוקרטיה .  

26. תשתו כל יום 4 ביצים (טריות)
(16.06.11)
גם חלבון וגם סידן. רק לא לשכוח לשטוף ביצים לפני השתיה..
27. בדקתם את הכתוב?
הגיון ישר או עקום.   (16.06.11)

שקדים מעכבים ספיגת סידן.... יש בהם יחסית הרבה. אז תגידו לנו בקיצור מותר לאכול הכל במידה...

כל המחקרים ובמיוחד האוסרים על צריכת חלב (שהאדם צורך מזה מאות שנים) הם בולשיט.

הבעיה שלנו זה רק כל התוספים המלאכותיים לחי ולצומח.

המסקנה המצערת: ולא הגיונית להפסיק לאכולל, בשל שרשרת המזון התרבותי הכל רעיל.

 

28. ל90% מהאוכלוסיה חסר ויטמין D
ויטמין D   (16.06.11)
29. חלב זה רע
חלב רע ,   תל אביב   (16.06.11)

חלב ומוצריו זה אסון לבריאות...

תפסיקו להקשיב לפרסומות ולמידע שגוי...

תחפשו אותו בעצמכם באנטרנט ועדיף בשפה אחרת ולא באתרי פרסומות מזויפים!!!

 

ותפסיקו למחות על הקוטג, אל תאכלו עדיף...

תלחמו על דלק,חינוך, תחבורה ציבורית על המיסים העקיפים

30. ביקור במפעל להכנת קוטג'
(16.06.11)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה