אוכל  טעם החיים
עוד ניגון לטיגון: 4 מתכונים לקציצות
בני לוי
פורסם: 30.06.11, 11:11
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 30 תגובות ב-17 דיונים
1. בתמונה של הקציצות יש קטשופ - איכסססס
עמית ,   תל אביב   (30.06.11)
ליכלכת בגדול שום קרניבור שמכבד את עצמו לא יאכל קציצות עם קטשופ. אם חייבים רוטב אז טחינה
2. אין על הקציצות של סבתא ממה
ד.ס ,   השרון   (30.06.11)
חמותי עליה השלום , לימדה אותי כמה כללים בבישול ואחד מהם הוא שיש לערבב בין כמה סוגי בשר .לדוגמא בקר טחון עם חזה עוף טחון ועם שוארמה הודו טחון. על מנת שהקציצות יהיו אוריריות יש להוסיף 1 כפית אבקת סודה לשתיה על כל ק"ג בשר ומעל הכל שיש לאדות את הבצל לפני שמוסיפים לתערובת הבשר.
3. אפשר הרבה דברים בריאים בכמות גדולה..
מטגנת הקציצות   (30.06.11)

בקציצות שאני עושה (וילדיי טורפים) אני שמה עוד המון דברים (הזדמנות מעולה להכניס בריאות למשהו שהם מסכימים לאכול):

פטרוזיליה (מלא) - אפשר קפואה כדי להסוות

שמיר (מלא) - אפשר קפוא כדי להסוות

שום !!

בצל

גזר מגורד קטן קטן

תפו"א

קוואקר במקום פירורי לחם בתוך העיסה

הכי טעים ובריא מבשר הודו אדום

בהצלחה

4. הטיגון צריך להעשות בשומן שעומקו חצי מקוטר הקציצות.
(30.06.11)

חצי ס"מ זה פשוט לא מספיק - כדי להגיע לטיגון ולמעשה בישול כל הקציצה, הבשלן המסכן ייצטרך לגלגל את הקציצה בבריכת שמן הרדודה במשך חצי שעה.

 

שמן בוטנים הרבה יותר בריא משמן קנולה לטיגון.

 

חשוב להביא את השמן לטמפרטורה גבוהה (באזור 170 מעלות ולהשתמש במדחום) ולהוריד את האש לבינונית - אחרת השמן יישרף ולא חשוב איזה שמן זה.

 

לביצים אין מה לחפש בקציצות בקר - לישת התערובת משחררת את החלבונים בבשר ומייצרת את אותה קרירה (או הדבקה) של כלל המסה.

 

יקרות בבשר לא יוסיפו כלום חוץ מטעם שרוף. רוצים קציצות עם ירקות בפנים? אופים בתנור בטמפרטורה בינונית גבוהה. כ-190 מעלות.

5. לא נכון! שמן זית, בניגוד למיתוס, עומד בטמפ' גבוהה משל קנולה
קציצה בכירה   (30.06.11)
6. קציצות טעימות
ניצה ג'רבי ,   מרכז   (30.06.11)
אני מכינה קציצות מבשר  בקר, צוואר או צלעות, ומוסיפה בצל,שום גזר, תפ"א, אפשר גם קישואוכמובן הרבה פטרוזיליה. הכל מרוסק במעבד מזון. מטבלת עם פלפל שחור גרוס, כמון, קינמון, ביצים ועל מנת לאחד את התערובת , מוסיפה קוואקר ונבט חיטה. אפשר לטגן בשמן ואפשר גם לרסס עם ספריי קנולה ולהכין קציצות פחות משמינות. שתי הגרסאות מאוד טעימות
7. נשמע ממש טעים!
ג'ני   (30.06.11)

את הגזר את מגרדת בפומפיה?

והקוואקר את משרה לפני או מוסיפה יבש?

8. לא רוצה לאכול צוואר של אף אחד. איחס.
(30.06.11)
קיוויתי שיהיה לפחות מתכון אחד לקציצות צמחוניות.
חבל.
9. למיטב ידיעתי שמן זית בריא גם לטיגון
(30.06.11)


נשלח מהאייפון שלי
10. אפשרסק במקום קטשופ. וקצת בעייתי פטרו' לילדים!
קשה להסוות ירק! ,   M ל-3 מקסימים   (30.06.11)
11. גופות טחונות. איכסססס
111   (01.07.11)
למה אין מתכון צמחוני ןלקציצה?
12. אפשר להוסיף תפוח אדמה מגורד גס במקום פרורי לחם
פרגית   (01.07.11)
13. אגוזים
תמר   (01.07.11)
מאוד טעים ובריא להוסיף אגוזים למיניהם לתערובת של הקציצות .
14. מי שלא רוצה "גופות" שיחפש באוכל צמחוני !!
רמי ,   לכל האידיוטים   (02.07.11)
15. ללחוץ עם האצבע!!!!! אבל היא רותחת מהשמן
אייל   (07.07.11)
16. קציצות לילדים....
רחלי ,   צפון   (09.07.11)

500 גרם בשר עוף, מחזה, או מ"פרגית" טחונה.

גזר מגורד

תפ"א מגורד

קישוא מגורד

ענפי סלרי מגורדים בפומפיה גסה

בצל יבש מגורד

עלים ירוקים של בצל ירוק

ושום, כמה שיותר, יותר טוב,

מערבבים הכל, מוסיפים ביצים ופירורי לחם לפי הצורך ומטגנים.

למי שמתעקש לא לטגן....להוסיף פחות ביצים. ללוש היטב ולהצמיד לשיפוד עץ גטן ועבה....(מהמטבח היפני) ולאפות בתנור או להניח על מחבת יציקה חמה מאוד.

הילדים מתים על זה....

17. קציצות עוף, גזר ובצל-שאלה דחופה
רונית   (31.10.11)

האם לא חסרה ביצה ברשימת המצרכים?

 

חזרה לכתבה