אוכל  טעם החיים  דברים שאוכלים מכאן
מעלה בחכתו: דגים מקומיים
אורי מאיר-צ'יזיק
פורסם: 10.07.11, 07:32
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 28 תגובות ב-18 דיונים
1. עדיין מפרקים את הכנרת
הדיג בכנרת נמשך   (10.07.11)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4069227,00.html

הדייג בכנרת לא הופסק
2. שוק הדגים
סיון ,   רמת גן   (10.07.11)
יש חנות קטנה בתא שנקראת שוק בדגים של דוד מדובר בדייג של פעם אמין ומקצועי שמוכר דגים טריים כל יום אני שווה ביקור!
3. אתה שווה ביקור, הא? :)
שי   (10.07.11)
4. כתבה מרתקת, פרויקט נפלא
יונתן   (10.07.11)
אמשיך לעקוב
5. אני שווה ביקור- חחחחחח
מוסא ,   כוסא   (10.07.11)
6. עדיף לא לאכול דגים בכלל
gg1234 ,   רעננה   (10.07.11)
המאמר נותן לנו כל כך הרבה סיבות להימנע מדגים, אז למה להתעקש לאכול אותם?   בריכות הדגים הן צרכניות מים גדולות מאוד, במדינה שיש בה כל-כך מעט מים. הבריכות צפופות, והדגים סובלים בהן מזיהומים, דלקות ותזונה לקויה (אין בכלל אומגה 3 בדגי בריכות). למי הבריכות מוסיפים חומרים כימיים ואנטיביוטיקה שמחלחלים לבשר הדג. תנאי המחייה של דגי הבריכות מזעזעים ואין בהם שום דבר בריא.   דגי-ים מלאים בשאריות של נפט, צואה וזיהומים שנפלטים לים וחלקם שוקעים לקרקעית. צ'יזיק כותב "הדג לא צריך להיות מסריח, אלא צריך להיות לו ריח של ים, הסירחון מעיד על התיישנותו." תנסו פעם להריח דג בחנות דגים ותבינו לאן הגיעו הנפט, הצואה, הזיהומים והכימיקלים שנפלטו לים. בנוסף לכל, אוכלוסיית ומגוון הדגים מצטמצמים מאוד, והדיג פוגע אנושות באיכות הסביבה.   מעל לכל השיקולים הללו, אסור לשכוח שדגים הם בעלי חיים, יש להם חיי משפחה וחיי חברה, וסביבת גידול טבעית. הדיג מהווה פגיעה בזכויות בעלי החיים. מי כמו צ'יזיק יודע שהתזונה הטובה ביותר לגוף האדם היא תזונה צמחית, ללא דגים.  
7. סלט מטבוחה
רועי ,   אילת   (10.07.11)
ככה זה שאדם לא מקצועי הולך ושומע חצאי אמיתות מכל מיני מקומות ומכפיש תעשיה שלמה.

החקלאות האינטנסיבית היא תחום מתפתח, שמשתכלל משנה לשנה, יש להבדיל דגי מים מתוקים מדגי ים.
הדגים היחידים שמקבלים הורמונים שאני מכיר זה אמנונים, על מנת לקבל אוכלוסיות של זכרים שגדלים יותר טוב, והם דגי מים מתוקים. דגי ים אינם מקבלים הורמונים וגם לא אנטיביוטיקה גם שהם גדלים במערכות גידול תעשייתיות, מתקני הטיפול משתכללים משנה לשנה איכויות המים עולה, והטיפול במים נעשה בעיקר במערכות של פילטרים ביולוגיים המבוססים על חיידקים שעושים זאת גם בטבע. לחקלאות התעשייתית יש יתרונות רבים: היכולת לגדל כמות דגים גדולה בשטח נתון, במערכות מסויימות ישנו ניתוק מלא מהים ואז אין העברת מחלות מהבר, אין בעיה של זיהום הימים, ותנאי הגידול מבוקרים ומאפשרים גדילה אופטימלית של הדגים.
שיטת גידול נוספת פופולרית בעולם היא גידול בכלובים בים, שבה גדלים הדגים בסביבה טבעית, עם תחלופת מים אינסופית.
רוב הדניסים והלברקים שתאכלו הם כאלה, והם באיכות מצויינת !!!
והיתרון הכי גדול הוא טריותם, וההספקה שלהם לאורך כל השנה.
לגבי דגים מיובאים, במעובדים לא הייתי נוגע ! רובם מסין, וכבר היתה כתבה על התהליכים הכימיים שמעבירים אותם בכולבוטק.
אם כבר אז דגים קפואים שלא כתוב עליהם שעברו עיבוד, או דגים מצוננים שמגיעים על קרח, כמו סלומון למשל.
ולפני כל פעם שאתם אוכלים דג ים גדול, תחשבו על איך אתם עוזרים להשמיד את הסביבה הימית, ואיך אתם מונעים מהילדים שלכם לאכול דגים כאלה בעתיד...

נשלח מהאייפון שלי
8. יש למישהו המלצה על חנות דגים טובה ונקייה בת"א?
דניאל   (10.07.11)
9. תודה לך אורי.
ענייני, אינפורמטיבי. ,   מועיל.   (10.07.11)
10. הזדעזתי לקרוא על הסרדינים הכבושים
חיפאי   (10.07.11)
הכתב חושב שהם מלפפונים? מה זה לאכול אותם ללא בישול\טיגון \אפיה??

נשאיר את מאכל הדגים החיים ליפנים או לדובים , אותי זה מגעיל
11. סוף סוף, עברית משובחת
ישראל ,   ישראל   (10.07.11)
ו'או! מזמן לא ראיתי עברית כה נכונה בכתבות בYNET ובכלל. שתי דוגמאות: האיש כותב חך (חֵך) כמו שצריך ולא "חיך" מטומטם ודבילי כמו רוב הישראלים. האיש כותב אלו והאלו לנקבה, כמו שצריך, ואינו טועה בין זכר (הנכון הוא אלה) לנקבה (הנכון הוא אלו) כמו רוב הישראלים. חבל שהוא משתמש ב"הללו" כמו כל העילגים שלא יודעים אם נכון לכתוב ולומר האלו או האלה, אז הם אומרים הללו. הללו זה בכלל ההם, כמו שהלה זה ההוא. המתחיל במצוה אומרים לו גמור, אז, אנא, אל תכתוב יותר "הללו", אלא אם כן אתה מתכוון ל'ההם'. מזכיר את הסיפור על האיש ששאלו אותו מה שלומו, והוא לא ידע אם אומרים מְדוּכָּא או מְדוּכֶּא, אז הוא אמר "בסדר." כמובן שיש לומר מדוכָּא. לתשומת לב העילגים שאומרים ממולֶא במקום ממולָא...
12. נהדר
יעל   (10.07.11)
אני תמיד שמחה לקרוא את הדברים המאלפים שאתה כותב.
תודה רבה.
13. אני צמחונית, אבל הכלי של הסרדינים.. וואוו!
טללית ,   דרום   (10.07.11)
14. הכי טעים זה דג עם רוטב על האורז
עצמון   (10.07.11)

דג מטוגן, עם ריח בכל הבית, במיוחד ביום שישי בצהריים

ורוטב חריף עם פלפלים

שמים אורז לבן בצלחת וממלאים ברוטב

אח"כ שמים שכבה נוספת של אורז איכותי נוסף ומכסים עם הדג

אאאחחחח.... כל ביס תענוג

החריפות בפה והדג הטעים

איזה אורז איזה....סוף העולם... אין כמו אורז של מרסל

15. מסתבר ששינויי האקלים גורמים לחרטוט
תומר   (10.07.11)

פשוט דייג יתר,שום דבר אחר.

 

16. דגים בירושלים רק אצל דויד במחנה יהודה
יעל ,   ירושלים   (10.07.11)
הכי טרי,מגוון,טעים שיש
17. אזהרה ! הכותב תימני - תקנה לוקוס מה אתה קונה סרדינים
הדייג ההמום   (11.07.11)


נשלח מהאייפון שלי
18. יש דגים אורגניים!
אלון   (18.02.18)
תתפלאו לשמוע,אבל אחרי הרבה שנים שקיבוץ גבע הפסיקו לגדל אורגני לצערינו,בגלל המשבר שנאמר בכתבה..התחיל בעל חווה בנסיון לגידול אורגני ואכן הצליח. אומנם כמותו מוגבלת.אך איכותו גבוהה... כנשאל אמר כי הדגים לא לגמרי אורגנים בגלל שהמזון לא כולו מוגדר כך,אך בהחלט נקי מרעלים,אנטיביוטיקה,וחומרים שונים בחיים. הדגים יוצאים אצלו ישר מהמיים,מנוקים,מפולט לרצון הלקוח.
שלא כמו שאר החנויות שאצלם כבר אין דגים חיים גם אם נדמה שכל..(בדוק..)
המייל שלו havaorganit@gmail.com
חזרה לכתבה