אוכל  טעם החיים
החיים בצנצנת: מלפפונים כבושים במלח
חוסאם עבאס
פורסם: 18.07.11, 12:07
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 29 תגובות ב-17 דיונים
1. אני מוסיף להם קצת שמיר,חבל"ז!!!!
אבנר   (18.07.11)
2. שאלה לשף:
דר ,   חו"ל   (18.07.11)
שלום,

אפשר לקחת את המתכון הזה ולהמיר את המלפפון בעגבניות שרי? או שאין בכלל על מה לדבר?

תודה על התשובה
3. ואני עושה אותם ממפפונים בייבי-יוצא נהדר
יפה   (18.07.11)
4. אם אין עלי גפן תוסיפו צרור שמיר
טעם אחר אבל טעים   (18.07.11)
5. מאיפה אפשר לקנות מלפפונים בלאדי כשחיים בת"א??
מירי   (18.07.11)
6. תוספות: פלפל אנגלי, גרגירי חרדל, גרגירי כוסברה, פלפל חריף
והכל לפי הטעם... ,   אחרי שבוע - למקרר!   (18.07.11)
שאלה? למה מלח גס אם ממיסים אותו....
7. בלאדי =מחיר יקר
ארז   (18.07.11)

כל הדיבורים על ירקות בלאדי זה שטויות במיץ עגבניות  (לא בלאדי)

בלאדי זאת מילה בערבית שפרושה ארצי ,ארץ שלי

הירקות של פעם היו "טעימים יותר "רק בגלל שנאכלו וגודלו בעונתם ולא כמו שהיום

נאכלים וממגדלים אותם  כל השנה 

עקב הגידול המסיבי  הירקות היום נקטפים כמעט במצב בוסר על מנת שיגיעו ללקוח במצב בשל וזה מה שפוגע בטעם

ואל תקחו תרבות ומילים לא עבריות לאוצר המילים שלכם

8. אין זן שנקרא "בלאדי"
השפוי. ,   שפיה,   (18.07.11)

מדובר בקשקוש- "בלאדי" זאת המילה הערבית ל "ארצי".

 

בעבר כשלא היו זנים , כל המלפפונים נקראו "בלדי" .

היום המשמעות של המילה "בלאדי" (גם בירקות ופירות אחרים) היא "אין לי מושג מאיפה זה הגיע ומי גידל את זה"

9. בלאדי זה בלאדי
אלתרמן   (18.07.11)
זה לא גדל בחממה עם ממטרות זה גדל בהשקייה פתוחה (יכול להיות גם במי קולחין) וכל דמיון בינם ובין מה שיש בסופר הוא לא מקר-הוא לא קיים. תטעמו אחד ותרגישו בהבדל. בגליל תמיד בין מאי ואוקטובר יש "מלפפוני אדמה" והם שונים לגמרי מהחממה כמו עגבניות/חציל/תאנה וכו'
10. אין בייקון זה לא שווה
יעלה   (19.07.11)
איפה הבייקון?
איך לעזאזל אפשר לאכול את זה
פוי כשר

נשלח מהאייפון שלי
11. הלאה הכיבוש
מחתרת המלפפונים   (19.07.11)
12. הוסיפו גם
שף ג'וני הגדול   (21.07.11)

הוסיפו 2 כפות חומץ

חצי כפית סוכר

בלי עלי גפן, הוסיפו שמיר

1-2 עלי דפנה מספיק

אפשר להוסיף עלה אחד או שניים סלרי

כך אנו עושים במסעדה שלנו מזה 12 שנה

כל מלפפון מלך

כל חציל מציל

 

 

13. איך אפשר לכבוש את השכנה שלי?
חומץ בן יין   (25.07.11)
14. תחליף כשאין עלי גפן
שולה ,   ירושלים   (04.01.12)
אני תמיד מניחה עלי גפן טריים מעל המלפפונים ולכן עד כה לא כבשתי מלפפונים בתקופת החורף כשאין עלי גפן טריים.  איזה עלים - חוץ משמיר - אנחנו לא אוהבים שמיר -  יכולים להחליף את עלי הגפן כדי שאוכל להחמיץ מלפפונים גם בחורף?
15. המלפפונים יצאו ריקים מבפנים
מלפלפון   (28.01.14)
שלום, עשיתי כל מה שכתוב אך המלפפונים יצאו קריספיים מבחוץ וחלולים מבפנים. למה זה קורה?
16. עשית רק טעות אחת קריטית ,מלפפון להחמצה לא קונים בסופר
בדקתי   (13.06.17)
קונים בכפרים ערביים שם אפשר לקנות מלפפונים שגודלו בשדה לא בחממות.
17. תקלה..
מייק   (08.10.19)
חלק מהמלפפונים יצאו בצבע ירוק חזק מוזר , וחלק רגיל היה טעים ,הכל נעשה לפי הספר עם כפפות חיטוי וכו". מה זה הצבע הירוק זוהר הזה שיצא בחלק מהמלפפונים?
חזרה לכתבה