אוכל  טעם החיים  וידאו  אפייה ביתית
סרט בורקיטס: מאפה ממכר בצ'יק צ'ק
תומר כבירי
פורסם: 14.11.11, 08:49
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 105 תגובות ב-50 דיונים
1. נראה סוף הדרך הולכת להכין...
יעלי   (14.11.11)
2. יש למישהו המלצה לעוד מילויים מענינים?
ריקי   (14.11.11)
3. יש גרסת פרווה לבצק?
גבריאלה   (14.11.11)
4. יאממיייי
(14.11.11)
5. וגם אצל יהודי יוגוסלביה !
shula ,   merkaz   (14.11.11)
6. האם אפשר להקפיא ואז לאפות?
מירי ,   מרכז   (14.11.11)



נשלח מהאייפון שלי
7. חלופה
גיל ,   תא   (14.11.11)
אפשר שמן במקום חמאה?
8. בשרי
נתי   (14.11.11)

 

מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה כדי שיהיה בשרי ?

9. נראה פשוט וטעים!!שאלה:כמה זמן הבצק נח?
סער   (14.11.11)
10. נראה מעולה!!!! ולא פלצני בכלל
אורו   (14.11.11)
11. 175 שמנת - הכוונה למשקל? זה גביע שלם? חצי? נפח?
רחלי ,   דרום   (14.11.11)
12. מריחת ביצה לפני הסגירה
ענבר ,   בבקשה תשובה   (14.11.11)

מעולם לא מרחתי ביצה מבפנים על הבצק לפני מעיכת השוליים. בגלל זה תמיד נפתחים לי הבורקסים?

 

  

13. לבצק קוראים בצק חשק והוא טוב גם למאפים מתוקים
אך קשה לעבוד איתו   (14.11.11)
14. כמה יחידות יוצאות מהכמות הזו?
(14.11.11)
15. בורקיטס בריאות - קמח מלא, שמן זית, גבינות מדהימות-רק בארוטשס
ארוטשס ירושלים   (14.11.11)
16. אפשר להחליף את השמנת החמוצה במשהו אחר?
אלרגית לחלב   (14.11.11)
17. זה לא בריא גבר.....
ששון ישר משה ,   ישראל   (14.11.11)
פעם בחודש וחצי...2 בורקסים
לא יותר
18. איך אפשר להכין מאפה פרווה?
רווית   (14.11.11)
19. לא רק המתכון מעורר תיאבון, אלא גם השף. מתוק אמיתי.
לנשנש את השף   (14.11.11)
20. ניתן להשתמש במחמאה
ליאת   (14.11.11)

הבצק יותר פריך ונח לעבודה - בחמאה הבצק נוטה להתפורר גם לאחר האפיה

יוצא טעים גם כן.

21. במה אפשר להחליף את השמנת?
הריונית ,   US   (14.11.11)
מי יודע במה אפשר להחליף את השמנת? אני רוצה בצק פרווה..
22. המטבח העותומני הכי עשיר באירופה
אורחן ,   יפו   (14.11.11)

את הפלאפל החומוס טחינה קיבלתם מהערבים

ואתם קוראים לזה אוכל ישראלי?

אז ישראלים יקרים היהודים לא המציעו שום אוכל חוץ ממצה וגפילטע פיש

23. הטורקים
טורקי ,   בת ים   (14.11.11)
אנחנו אהבים בלונדיניות
24. לא! אי אפשר להחליף!
שר הבריאות ,   לא פה   (14.11.11)
אי אפשר להחליף את החמאה במרגרינה (כי הגוף שלנו לא יודע לעכל מרגרינה והופך אותה לרעל).
ואי אפשר להחליף את השמנת החמוצה בגבינה לבנה חצי אחוז.
ואי אפשר להחליף את הקמח בחול-ים.
ואי אפשר להפוך את המתכון הזה לפרווה כי הוא לא נועד להיות כזה.
כן אפשר:
להחליף אתר מתכונים באתר מתכוני פרווה כשרים למהדרין.
להחליף לאתר הממליץ על דיאטות שונות ללא חמאה ושמנת.
להחליף אישיות של מתלוננים כרונים ששום דבר לא טוב להם כמו שהוא.

זה המתכון - לא מתאים לכם - אל תעשו!
25. להחליף את השמנת 1 ביצה והחמאה בכמה כפות שמן זית.
ל-21   (14.11.11)
המתכון: 3 כוסות קמח 3 כפות שמן זית 1 ביצה חצי כפית חומץ קורט מלח מים מערבבים הכל ביחד ומכנסים למקרר למנוחה של שעה שעתיים
אם רוצים להכין בצד בתוספת סיבים מערבבים 2 כוסות קמל וכוס קמח מלא. בהצלחה.
26. כמות
משה   (14.11.11)

מישהו ניסה את המתכון?

כמה בוריקיטוס יוצא על הכמות במתכון?

 

27. נכון החומוס והפאלפל זה מהערבים אבל
ג'וג'ו   (14.11.11)
כמו הרבה דברים גם בזה יהודים יותר טובים.אין מה לעשות החומוסיות הכי טובות בארץ זה אצל היהודים כנ"ל פלאפליות זו עובדה! ושלא תעיזו להגיד לי אבו גוש כי שם יש את החומוס הכי ג'יפה בעולם.
דבר שני גפילטע זה לא ישראלי זה יהודי מזרח אירופאי ושעושים את זה טוב זה לא רע בכלל..
דבר שלישי כל המאכלים של יוצאי עדות המזרח הם של היהודים מאותם ארצות טיילתי המון במרוקו והערבים שם לא מתקרבים בטעם לאוכל של יהודי מרוקו..
דבר רביעי-תאכל ת'לב קנאי!!!
28. מתכונים מצוינים, אבל
דני, DANY ,   טורונטו, קנדה   (14.11.11)
מתכונים מצוינים, אבל:
# 24, אתה יכול להפחית את הכמויות של חמאה, שמנת, גבינות!
# 15, איך אתה יודע אם המסעדה מאכילה אותך אוכל בריא? איך אתה יודע את הכמויות של קלוריות, שומנים, סוכר, מלח (נתרן), ביצים, כי הם בכמויות בריאות? מי אומר לך את זה? הבעלים? ...
29. מתכון לבצק פרווה וגם מילוי בשרי
אמ   (15.11.11)
בצק פרווה:
הבצק הוא כמו שסבתא שלי הסלוניקאית היתה מכינה גם עבור מלית חלבית.
נראה לי שהם פשוט לא הסתבכו, עשו הכל עם אותו בצק.
בצק מאוד נפוץ ביהדות הבלקן.
זה גם המתכון בספר "רשליקה" ובכל ספר של בישול יהודי בלקני
חומרים:
1 כוס שמן רגיל (כן, דני מטורונטו, זו לא טעות)
1 כוס מיים
חצי כפית מלח
4 כוסות קמח
(תוספת מודרנית ולא הכרחים - 1 כף אבקת אפייה)
אופן ההכנה:
1. מרתיחים מיים + שמן + מלח, מורידים מהאש
2. מוסיפים בבת אחת קמח (ואבקת אפייה אם רוצים)
3. מערבבים עד לקבלת בצק נעים וגמיש
4. ניתן לעבוד עם הבצק מייד
הערה חשובה של אמא שלי - כדאי לנקב מעט את הבורקיטס לפני האפייה, אחרת הם עלולים לנזול מהתפר.
==========
מלית בשרית של רשליקה:
(סבתא שלי היתה מכינה רק חלבי)
חומרים:
חצי קילו בשר בקר טחון
4 בצלים קצוצים
4 כפות שמן רגיל
כפית מלח, כפית פלפל (היא גם מוסיפה קורט פלפל אנגלי, נראה לי מיותר)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות צנוברים
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצלים בשמן
2. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שיש פחות נוזלים
3. מוסיפים את שאר החומרים
4. מקררים לחלוטין לפני המילוי (אחרת הבורקיטס יתפרקו)

30. בצק,,,
שרה   (15.11.11)
בשנות השישים קראנו לזה בצק שק"ם (שמנת, קמח, ומרגרינה).
תגובות נוספות
חזרה לכתבה