אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
רומנטיקה לצמחונים: סעודת אוהבים
הילה שוורץ ואורי קרן
פורסם: 15.08.11, 09:19
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 125 תגובות ב-59 דיונים
31. עוד הצעה למנה עיקרית- אורז דביק עם ירקות בעלי בננה
מאי   (15.08.11)

יש כל מיני גרסאות למתכון הזה (מאודה בנוסח תילאנדי או ברוטב קוקוס) אישית אני מוסיפה לאורז סוגי פטריות אסייתיות,אפונה קטנה, בטטה וגזר (קצוצים קטן קטן). אפשר להוסיף לזה גם דג סורימי (דג אלסקה) למי שאוכל דגים.

 

המנה עצמה מאוד אלגנטית ופשוטה להכנה (רוטב הקוקוס יותר פשוט מהגירסה המאודה). את המנה המאודה שווה להכין מראש כשיש זמן ולהקפיא עד לשימוש. בקשר לעלי הבננה אני משיגה אותם מירקן ומקפיאה עד לשימוש.

32. אם פעם בשבוע זה אומר כל יום השבוע אז את צודקת
קרניבורית   (15.08.11)

 

33. למה האוכל צריך להתחפש? צמחונים אכלו ירקות
(15.08.11)

איכס

34. אפשר לבחור שוקולד סחר הוגן
יעל   (15.08.11)
וסויה לא מהונדסת גנטית
35. אם באמת שיחזרתם את הפטה של Le Potager du Marais
צרפתיה בתל-אביב   (15.08.11)
נתנתם לי עוד סיבה טובה לא לחזור לצרפת.
36. וואו זה נראה מדהייים
מיכל   (15.08.11)
מעורר תיאבון בטירוף
37. vive la Révolution!!!
republique des tente   (15.08.11)
38. אפשר גם עם חצילים ונראה לי שיותר מידי לחם!
wailli   (15.08.11)
39. הילה שוורץ זה השפית המפורסמת מבוסטון?
אלעד ,   נתניה   (15.08.11)
40. אל תאכילו את הטרולים
שחר V אופיר   (15.08.11)
ואל תתנו יד לדיון המטופש הזה. המדור הזה לצמחונים (ספציפית היום לטבעונים), כל אוכל בשר שמגיב כאן עושה זאת אך ורק כדי לעצבן
קרניבורים - אנא מכם, תמשיכו לאכול גידים'דם/איברים פנימיים/הפרשות של בעלי חיים ותעזבו אותנו בשקט
41. יאמי! מעורר תיאבון
יעל אלון   (15.08.11)
42. מתכוני תאווה ממש!
נדב   (15.08.11)


נשלח מהאייפון שלי
43. וואי,איזו רומנטיקה...
(15.08.11)
יקירי, יש לך בכיס טופו,או שאתה סתם שמח לראות אותי?
44. וואו. פשוט וואו. מתכונים מדהימים.
(15.08.11)
45. שאפו!
מפרגנת ,   תא   (15.08.11)
מפגרנת!
46. בריאות של צמחונים / טבעונים - משאירים מאד בתימהון..
Dany - דני ,   טורונטו, קנדה   (15.08.11)
הנה רק בעיה אחת, אך מאד חשובה, עם כל מה שאתם הצמחונים / הטבעונים: אתם מפצים על חוסר הטעם עם כמויות אדירות של מלח! אם אתם כל כך מאמינים בנזק של בשרים ומצפים לאכול בריא, איך זה שאתם משתגעים על מלח = נתרן?
קחו לדוגמה את המתכון השני, 4420 מ"ג נתרן ל 2 מנות? לאדם מותר רק 1500 מ"ג לכל 24 שעות. לא רק זה חורג קצבה, אך אינו משאיר כל מקום ליותר מלח במאכלים האחרים ביממה...!
להם יש רעיונות נהדרים, אבל אתם הורסים אותם ...
מוס הוא מעולה (ועוד יותר נתרן!).
שוב, אם אתם כל כך מודעים לבריאות, האם אתם יודעים איך טופו מעובד(או סוגרים את העינים...) עם הרבה כמויות כימיקליים, כך אתם ממלאים את עצמכם עם כימיקלים ...
בריאות של צמחונים / טבעונים - אתם משאירים אותי מאד בתימהון...!
47. נראה מעולה!
(16.08.11)
48. יאמי! המוס נראה עסיסי ביותר!
יעל אלון   (16.08.11)
49. פשוט כתבה מעולה!
(16.08.11)
ועוד מתכונים טבעוניים! בסופ"ש אני הולך לנסות להכין את כולם!
50. ניסיתי את המתכונים והרי המסקנות
סאקרה   (16.08.11)

"סטייק" הטופו יצא סביר. לא יותר.
בקרם הקוקוס חסר תיבול,משהו שירים אותו מהשמנוניות שלו.

הפאטה פטריות לא התייצב. הוא נשאר רך.נאלצתי להחזירו לחימום ולהוסיף לו ג'לטין.
לכן,ההמלצה שלי היא לוותר על הצנימים,במקומם להוסיף חצי כוס פרורי לחם אותם אפשר להספיג בברנדי וברוטב סויה. בנוסף-שקית אחת של ג'לטין ,אותה לערבב בעדינות לתוך הבלילה של הפטריות והבצל ממש בסוף ההכנה.
במקום תימין השתמשתי בפטרוזיליה שמקפיצה את טעמן של הפטריות.
אחרי כל השינויים קיבלתי פטה יציב,יפה וטעים מאוד!

גם מוס השוקולד לא התייצב,אלא רק אחרי שבילה במקפיא.
הטעם נהדר!
51. את לא מבינה- כמו בכל דבר
אוונגרד   (16.08.11)
אם מישהו יותר מוסרי ממני זה גורם לי להיות פחות מוסרי ולכן אמעך אותו כדי שלא ארגיש רגשות אשם- זה תקף לגבי כל דבר- אם את אמא שנשארת בבית עם הילדים כי את חושבת שזה חשוב שיקבלו טיפול אישי תמיד תבוא זו שעובדת עד 5 ותגיד שאת מפנקת אותם והם ייצאו עבריינים- חוק ברזל!
52. גם אני טבעונית
אכפת לי.. ,   נתניה   (16.08.11)

ואני כמעט ולא משתמשת במלח.

53. זה שקר
פפםם ,   פה   (16.08.11)
לכתוב ש"אף חיה לא נפגעה בהכנת ארוחה זו". אמנם הרבה פחות חיות נפגעו מאשר מהכנת ארוחה כוללת בשר, והפגיעה בארוחה הטבעונית פחות אכזרית, אבל בוודאי שנפגעו חיות בהכנת ארוחה זו. חלקן אף נרצחו באכזריות.

מוס זה רצח.
54. בתור צמחונית אני אומרת- זה נראה מגעיל!!!
לא הייתי נוגעת בזה   (16.08.11)
55. מזמן לא היה לי חשק לסטייק טוב, כמו מאז שראיתי את הכתבה
דיגישף   (16.08.11)
זההכל כך לא עושה חשק לאכול את זה והתמונות ( הגרועות) עושות רע
56. בעניין היציבות של הפאטה
נועה תנוע   (17.08.11)
לי הפאטה דווקא התייצב מצוין. אבל כמו בד"כ בפאטה, זה מחייב 1. תנור טוב ואפייה מספקת. ו-2. - הכי חשוב - קירור למספיק זמן. כשהפאטה חם הוא לא יציב - כדאי להפוך אותו רק אחרי לילה במקרר.
57. האם קרם קוקוס זה חלב קוקוס?
רות   (17.08.11)
58. תודה על המתכונים!
ענת   (22.08.11)
עד עכשיו ניסיתי רק את המוס ויצא טעים :-)
59. כמה טעים שזה יצא
נועה ,   חיפה   (29.08.11)
לפחות סטייקי הטופו והמוס.
כל הכבוד!
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה