אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
צמחוני מתובל: מתכונים הודיים
נעמי אופנהיימר
פורסם: 07.11.11, 10:44
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 56 תגובות ב-29 דיונים
1. מתה על אוכל הודי !! מישהו??
מתה מתה   (07.11.11)

יכול להגיד אם יש מסעדה הודית טובה בירושלים אבל צמחונית!! ולא לא המסעדה בשוק מחנה יהודה האוכל שם לא אותנטי ולא טעים

 

2. טעים!
דניאלה ,   נתניה   (07.11.11)
אוכל הודי זה כיף.
3. אוהבת את המדור ואת המתכונים
111   (07.11.11)

ישר כוח.

וירבו הצמחונים והטבעונים

4. נראה ממש טעים :)
מור   (07.11.11)
5. איזה כיף להיות צמחונית וכל הזמן לנסות מאכלים חדשים
לילי   (07.11.11)


נשלח מהסלולארי שלי
6. באהבה
י   (07.11.11)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4144906,00.html
7. חשוב ביותר
בשלן בוגר הודו ,   ב"ש   (07.11.11)
כמעט בכל מתכון הודי ובפרט בדאל כאן, קודם כל לטגן את הכמון והכורכום בשמן, אז להוסיף בצל, ואת הגראם מסאלה רק יחד עם העדשים. בנוסף - היחס צריך להיות כפית כמון על חצי כפית כורכום, וחצי כפית גראם מסאלה, בכמות גדולה יותר פשוט לשמור על יחס זה. מניסיון !
8. למה בחיפה ובאיזור כולו אין ולו מסעדה הודית אחת אוטנתית ?!
ripliav ,   צפון   (07.11.11)
9. השריה ומלח
רמה   (07.11.11)

אני משרה במים רותחים. גג חצי שעה.

מלח עוצר את התרככות הקטניות. מוסיפה מלח רק בסוף הבישול.

10. די לקרוא לזה "שני צמחוני"
אני   (07.11.11)

זה "שני טבעוני"!!! אתם אף פעם לא מפרסמים מתכונים עם חלב/ביצים...

אז או שתתחילו או שתשנו את שם המדור.

11. אורגני - היכן הידע התזונתי ? - מלח !
דני, DANY ,   טורונטו, קנדה   (07.11.11)
מתכונים מצוינים, אבל טונות של מלח = 2,400 מ"ג נתרן ב מתכונים 2 ו - 3.
אם מחלקים את מתכון 2 לתוך 4 חלקים = 600 מ"ג נתרן !
גרוע ב 3, אם אתם מחלקים ל 3 מנות = 800 מ"ג נתרן !
נעמי ואתר האינטרנט האורגני, מדוע אתם תמיד הורסים את המתכונים עם יותר מדי ? כאשר אתם אורגניים, אתם לא אמורים להיות יותר בריאים? היכן הידע התזונתי שלכם ???
פוי, פוי, פוי ... בושה עליכם !
אורגני - היכן הידע התזונתי ? - מלח !
כמובן טעים מס' 2 - עם הכמויות האבסורדיות של המלח...
12. נאם נאם.. נראה טעים ממש
רני   (07.11.11)
לא נתקלתי במנות האלה בשהיה הקצרה שלי בהודו..
אשמח לחזור לשם עם המנות האלה.. :)

תודה תודה
13. חולה על המדור הזה!!!! תודה תודה
דניאל ,   רעננה   (07.11.11)
14. מה זה "גארם מאסלה"?
(07.11.11)
15. צמחים זה רצח!
טיבוני ,   שניצליארד   (07.11.11)
די לרצח התעשייתי של מיליארדי הצמחים! תעברו לאכול טבעונים וצמחונים!
16. it's an Indian spice mix (see link in hebrew)
(07.11.11)
17. מדור מעולה. הדאל נראה יבש ומשעמם. יותר "סלט עדשים" מ"תבשיל".
דל ואביון   (07.11.11)
18. אגב יש להם היום קופון בגרופון ששווה להסתכל עליו
(07.11.11)
19. שאלה לגבי תבלינים:
(07.11.11)
מה ההבדל בין קארי לגארם מסאלה?
הבנתי ששניהם תערובות.
אבל ממה מורכב כל אחד מהם?
20. ביקרנו בשישי ב ״24 רופי״ זוועה
מיכל   (08.11.11)
אחת המסעדות המזעזעות שנתקלתי. השירות גרוע מאוד, האוכל תפל וסתמי. הקיצר. אכזבה עמוקה. דווקא ניסינו בכל כוחינו לתת צ׳אנס. ממליצה בחום שלא להתקרב.

נשלח מהסלולארי שלי
21. יפה, אני אוהבת אוכל הודי אבל לפעמים הוא כבד והדל פה נראה סבב
אמילי   (08.11.11)
22. התגעגעתי לרינה פושקרה והמתכונים שלה-לאן נעלמת?
אורנה ,   הודית   (08.11.11)
23. יש גוגל, לא צריך לשאול בטוקבק
חבורת פרימיטיבים   (08.11.11)


נשלח מהסלולארי שלי
24. פירה התרד בחלב קוקוס נשמע מדליק, אבל נראה לי שייצא דליל מדי
פטל   (08.11.11)
לדעתי כדאי, כמו תמיד, כדאי להוסיף בסיס של קמח לתרד, כלומר לטגן לחוד קצת קמח כמו בסיס לבשמל, להוסיף לו את הנוזלים, ולהוסיף לתרד.
25. פירה תרד בחלב קוקוס
רומי   (11.11.11)
הכנתי את הפירה תרד ויצא ממש מעדן! מרקם קטיפתי וטעם מעולה...
המרקם לא כ"כ מזכיר את הפירה שאנחנו רגילים אליו אבל זה בהחלט יצא מוצלח.
26. אנליזה של מאכל אורגני / טבעי ... - איזה "בדיחה" .. רעה לבריא
דני, DANY ,   טורונטו, קנדה   (13.11.11)

מה שאני אומר כל הזמן עליכם האורגניים \ הטבעונים(בחסות הבריאות...)? טונות של מלח(וחומרים אחרים) אשר "גונבים" את כל היתרונות של מזון אורגני (שאנחנו לא נגדו).
עכשיו יש לי דוגמה מצוינת על אוכל טיפוסי ממסעדה אורגנית, אשר נותח על ידי מעבדה:
מדי שבוע, אחד העיתונים המקומיים שולח מאכל מסוים לניתוח מתוך רצון הקוראים.
בטורונטו יש רשת של 3 מסעדות "Fresh" אורגניות \ טבעיות, שהמנטרה שלהם היא שכל מה שהם משרתים הוא אורגני, בריא, הכל טבעי! מסעדות מסרבים לספק מידע תזונתי שלהם כי הם מספקים אוכל מבריא, טבעי, לא מעובד! המנטרה שלהם מתורגמת: לאכול אוכל אמיתי, ממרכיבים אמיתיים, שלא היה מעובד ללא הכר, ועל תגדש את עצמך,ולהיות צמחוני בעיקר!
כך ניתחה המעבדה "קערת בודהה" שלהם של 768 גרם; בסיס הקערה עשוי מאורז חום מכוסה ברוטב בוטנים תאילנדי, עם קוביות של טופו במרינדה. על גבו פרוסות עגבניות ומלפפון, כוסברה, נבטי שעועית, ובוטנים.
במעבדה נמצאו: 1168 קלוריות, 45 גרם שומנים, 1076 מ"ג נתרן, 49 גרם חלבון , 143 גרם פחמימות ...!
עכשיו, אני שואל אתכם, האם זה לא לעג לרש? עלבון לאינטליגנציה? חורבן מוחלט של בריאות? זה רק מאחד המאכלים של המסעדה, איך על כל מזונות האחרים שלהם? מה לגבי המסעדות הארגניות \ טבעיות האחרות שלנו \ שלכם, כאשר אורגני \ טבעי = בריא? האם כל העניין היא בדיחה כאשר לאדם, אישה / גבר מותר ביממה את הדברים הבאים:
2000 / 2400 קלוריות, 65 / 90 גרם שומנים, 1500 מ"ג נתרן, 46 / 56 גרם חלבון, 281-325 גרם פחמימות !?!?!
לכן, הנה "אתר הצמחונות הישראלי", "שני צמחוני", מיכל וקסמן, והכותבים האחרים שלכם, המסעדות המתימרות, וכו '.. אתם לא יותר טוב מאשר המסעדות הרגילות (שהן רעות מאוד), האופים, הקונדיטורים, השפים, כאן - זה בושה למה שאתם מטיפים כבישול ביתי !
אנליזה של מאכל אורגני / טבעי ... - איזה "בדיחה" .. רעה לבריאות...
27. פירה תרד בחלב קוקוס מומלץ ביותר!
איילה   (14.11.11)
הכנתי! טעים!!!
28. מה אתה קופץ בראש?
טל ,   ישראל   (19.08.12)
אז מצאת שהאוכל בכמה מסעדות הוא לא כל כך בריא כמו שהן מציגות? אז על סמך אנליזה של מנה זו אתה זורק את מדע התזונה לעזאזל. האם זה אומר שלאכול הרבה ירקות וקטניות (ורצוי לא מרוססות) זה לא בריא? האם זה אומר שסטייק כל יום יותר בריא? האם בגלל זה אנחנו צריכים לשתות חלב פרה עם כל ההורמונים שתוקעים להם ולאכול ביצים עם אנטיביוטיקה?
אתה סתם מנסה למצוא לעצמך הצדקות למה אתה לא חי בריא. קופץ משמחה על כל גילוי שהנה גם בתזונה הטבעית לא הכל זהב. יופי, תמשיך לחגוג
29. המלצה
מורי ירדנה ,   פתח תקוה ברחוב הראשי   (17.07.15)
ברחוב הראשי לפני השוק בכוון מזרח יש חנות הודית שמוכרת סמוסות ומתוקים משגעים יותר טוב מהודו
תגובות נוספות
חזרה לכתבה