אני מנביטה כבר הרבה זמן כל מיני זרעים. זרעים של חילבה, למשל, אפשר למצוא בחנויות תבלינים. ניסיתי המון פעמים להנביט חיטה, והיא לא נובטת. אני חושבת שמקרינים אותה. איפה אפשר למצוא זרעים טובים להנבטה? גם חומוס קשה להנביט בקיץ. הוא מתקלקל לפני שהוא נובט.
האם אפונה חצוייה באמת נובטת? הרי כשהיא חצוייה, רק חצי אחד שלה מכיל את הנבט. ומה קורה עם החלק השני? והאם בזמן החצייה הנבט לא נשבר לשניים? או נופל? כנ"ל גם לגבי עדשים חצויים.
איפה בכלל מוכרים זרעים להנבטה למשל של ברוקולי, אלפלפא צנונית וכד'?
עצה מעשית: במקום מסננת, להשתמש בצנצנת זכוכית סגורה בגזה וגומייה שמחזיקה את הגזה. מכניסים לצנצנת את הזרעים ללילה במים. למחרת, שוטפים את הזרעים בלי לפתוח את הגזה. (הופכים לנקז את הנוזלים, המים נוזלים דרך הגזה) אני מחזיקה את הזרעים על השיש במטבח עד שאני רואה את השורשונים . לאחר מכן, אני מכניסה למקרר, או מוציאה לאדן החלון כדי לקבל נבטים ירוקים. מצליח יפה מאד. (גזה קונים בבית מרקחת בחבילה של 1000. זה לא יקר ומספיק להמון זמן)
כדי לקבל נבטים ירוקים - אני משתמשת בקופסאות הפלסטיק שבהם מוכרים תות. יש בהם חורים בחלקם התחתון והעליון. אחרי נביטת הזרעים אני מפזרת אותם בתחתית הקופסה, ושמה על אדן החלון בחוץ. השקייה פעם ביום. יש להם אוויר בגלל החורים העליונים, וניקוז בגלל החורים למטה. הקופסה הסגורה שומרת עליהם מפני יובש וגם קור.+ כדי לקבל נבטים יפים כמו אלה שמוכרים - צריך לקחת כמות גדולה, ואז הם יגדלו צפופים ויפים. הם צריכים לכסות לגמרי את כל הקרקעית.
חוסך מקום, וחוסך ניקוי מסננת כל פעם. בהצלחה רותי