אוכל  טעם החיים
להתראות שווארמה, שלום מישלן
רועי ירושלמי
פורסם: 31.10.11, 00:04
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 292 תגובות ב-179 דיונים
31. האוכל הכי טוב שאכלתי בחיים שלי
אסף זמלר ,   אוסטין טקסס   (31.10.11)
אני לא עשיר אכלתי עם קופן במסעדה שלו בפושקין
ואני חייב להגיד לכם זה האוכל הכי טוב שאכלתי בחיים שלי

אין אין דברים כאלה ובהשוואה למסעדות ברמה הזואת בחול זה לא יקר

בחיים אני לא ישכח את הארוחה אצלו לא ידעתי שאפשר לעשות כאלה קסמים
עם אוכל

לשף גלעד אתה אומן שפוווו

32. כל השרותים, כולל של המדינה הם בתי שימוש
(31.10.11)

הכל בלוף, הכול מצועצע עם איכות אפס, הכול רעש וצילצולים ואין מאחוריו כלום.

כמו השירותים של המדינה - יש הכול, אבל כלום לא עובד כמו שצריך.

33. שלום ולא להתראות! צריך עזרה באריזה?
פלצן צרפתי   (31.10.11)
34. אתה יודע גלעד, אוכל, לבוש, שיטות בניה
(31.10.11)
מתפתחים בהתאם לתנאים הגיאוגרפיים והסביבתיים.
כך ב"מלחמה" שנערכה בין כל המטבחים שהגיעו מכל קצוות העולם לישראל, 'ניצחו' אלה שמתאימים לאיזור שלנו ולא מטבחים אירופיים. ישראל היא מדינה חמה. אכילה כבדה ושומנית (חמאה, שומן מן החי, גבינות שמנות, משקאות אלכוהוליים, מעיל פרווה או בקתת קש) אינם מתאימים למדינה עם מזג אויר ישראלי.
במקום לקפוץ מעל הפופיק ולקנא במטבחים זרים, אתה יכול לקחת את הטכניקות וההתעקשות על חומרי איכות (אבל מקומיים במקום ליבא בהון עתק מוצרים שהחך והכשרות לא מקבלים) וליצור מהם מטבח עילי.
אבל להיות מקורי וחדשני לא כל אחד יכול. לעומת זאת שנים של אימונים יכולים להפוך שוליה לטבח ועם עוד קצת אימונים אפילו לשף.
35. --זהירות פלצנות יתר---
אבי   (31.10.11)

שאפו גדול לישראלים שלא אוכלים תרתי משמע את ה"חרא" הזה

 

מדובר בתעודת הצטיינות לצרכן הישראלי כל הכבוד

 

רוב האנשים הנורמלים הולכים למסעדה שהם רוצים להתפנק בלי לקרוע את הארנק ולגלות שהוציאו סכום סביר עבור ערב בילוי בחוץ אכלו אוכל טעים וגם מאוד חשוב -יצאו שבעים.

מעט מהאנשים (כנראה לקוחותיך הנאמנים והמגיבים בהנבה לכתבה זו) רוצים ללכת למסעדת "פושקין" רק כדי להגיד יום אחרי או לפני זה היינו שם איזה מגניבים אנחנו,בקיצור לעשות דאווה.

 

חוץ מזה מידיעה ונסיון אישי אין מקום אחד בצרפת שאנשים היו חוכנים לשלם סכומים כ"כ מופקעים כמו אצלך במסעדה אז שאתה מחפש מקום בחו"ל אל תבנה על המחירים בארץ

 

 

36. אולי אם היית מבשל כשר בארץ היהודים?
(31.10.11)
יכול להיות שבמדינת היהודים יש הרבה שומרי כשרות שלא אוכלים את כל השרצים שאתה מבשל ולכן אתה לא מצליח? חשבת על גורמה כשר או שמבחינתך זה בכלל לא אפשרי? אכן הכי קל לבשל בחו"ל. שם אוכלים הכל.
37. אוי איזה דבר יצור מגעיל ומתנשא ועדיף שלא תחזור
אנחנו לא צרפת   (31.10.11)
38. הלקוחות מבינים טוב מאוד בטעם
דנל'ה   (31.10.11)
וזה מה שאנחנו רוצים. לא אכפת לנו אם הדג קפוא או טרי או אם הירק נקנה בסופר, בשוק או במכולת השכונתית. מה שאכפת לנו שיהיה טעים וסביר מבחינת המחיר בהתאם לגודל המנה. אם אתה לא מצליח לספק אוכל טעים אז כנראה באמת אין לך מה לעשות בארץ. אתה מוזמן לנסוע לחו"ל בשביל שתוכל להתפלצן שם ולשטוף לסועדים את המוח שיקנו ממך מנה בעלות של 100 יורו ומבלי שהטעם יצדיק את המחיר.
39. אוכל יקר ולא מסביע
גלובוס   (31.10.11)
40. אוכל טעים והרבה או אוכל יקר
דון ,   שפלה   (31.10.11)

גלעד היקר

אני בכלל לא אנין טעם, באמת.

1) כשאני יוצא למסעדה זה כדי להיות עם אישתי או עם אישתי והילדים. מה שיש בצלחת פחות חשוב. הזמן שלי איתם זה הדבר החשוב. איכות הזמן שלי איתם זה הדבר החשוב.

2) כשאנחנו כבר יוצאים למסעדה זה די ספונטני. פתאום יש לנו כמה רגעים של ביחד וגם בא לנו לאכול משהו ואין לנו כח לבשל - אז אנחנו יוצאים למסעדה קרובה. ברגעים כאלה ,כשאנחנו די רעבים והזמן קצר הכמות בהחלט חשובה. כמובן שזה חייב להיות טעים. וכן, שווארמה או שיפודי פרגיות וחומוס עם שמן זית אמיתי וממולאים מושקעים זה בהחלט טעים. ברגעים שכאלה אין לנו כח לחפש מקום, להזמין מקום, לנסוע רחוק, לחכות עד שיגיע האוכל ולקבל מנות טעימות ויפות אבל קטנות להחריד ויקרות נורא ושמשאירות אותנו עם טעם של "לעצור בדרך במסעדה מזרחית כדי לאכול משהו".

 

מקוה שעזרתי לך קצת - שיהיה לך בהצלחה בהמשך.

41. לא טעמתי לצערי -אבל נשמע וניראה מדהים
עודד   (31.10.11)

90% עבודה ו-10% כישרון ת מילים מדוייקות שמנפצות את הבועה הפלצנית והמבזה שנקראת מסעדות שף בישראל . עליי להוסיף שהשירות גם הוא בדיחה בארץ בנוסף לרמת האוכל.

לצערי ניתן להשליך את דבריו להרבה תחומים בארץ , שם מרבית האנשים לא מוכנים להשקיע 90% מאמץ , הרי הישראלי אף פעם לא פרייר ...

חזק ואמץ , אתה עשוי מחומר של מנצחים.

42. פלצנות לשמה
לא אנין טעם   (31.10.11)

סתם פלצן שיורק בצלחת הגדולה בלי כלום .. יורק על הקולגות יורק על הלקוחות

ויורק על העם שלו. הלוווו  בתוך עמך אתה חי לך תצליח ואל תחזור

43. מגיב 4 בוא קבל הסבר. וגם אתה גלעד. ואפילו המלצה למגיב 2
ישראלי   (31.10.11)

 

מגיב 4, אלי -

 

גלעד לא הכריח אף אחד להתארח אצלו.

אז על מה אתה מתלונן וכי חסרות לך מסעדות בסגנון שתיארת?

 

הוא ניסה לעשות משהו אחר. וכשההשקעה בחומרי הגלם איכותיים ובהכנה כל כך מוקפדת אי אפשר שהמנה תהיה גדולה וזולה.

 

חשבון פשוט.

 

 

לגלעד,

אני לא בטוח שהסועד המקומי כל כך שונה. פנית לקהל אמיד, ושאינו שומר כשרות, ויש כאלו פה הרבה פחות מאשר בפריז או בלונדון. הן בשל נושא הכשרות והן בשל יחסי הגודל של האוכלוסייה.

 

שוב חשבון פשוט.

 

 

לסיום, מגיב 2,

מדינת הזבל מודיעה לך חגיגית שהיא תהיה פחות מזובלת בלעדיך.

 

אנא מצא לך מדינה אחרת לפי טעמך.

 

 

ובנימה אישית ממני,

כחובב גיוון אני מיצר על הפחתת הייחוד של מסעדתך, גלעד.

 

44. כולה אוכל -נכנס בצד אחד, יוצא בצד שני...
לויקו מושיקו   (31.10.11)
45. יאאלה יא פלוץ. בטח אתה גם לא מדבר עברית
עידן   (31.10.11)


46. לא הפסד גדול
מישהו   (31.10.11)
המסעדה כמעט תמיד הייתה דיי ריקה.
הייתי שם פעמיים אוכל באמת מאוד מיוחד ומאוד יפה ויזואלית אבל לא כל מנה הייתה מדהימה (הכי התבאסתי שהסטייק היה קר)
מה שהיה מדהים וחריג זה המחיר.
ארוחה זוגית ב 700-1,000 ש"ח, שאתה לא יוצא שבע ממנה זה באמת בעיה.
אולי זה טוב לדיאטה.

יש מסעדות עם אוכל יותר טעים בשליש ורבע מחיר אמנם העיצוב של הצלחת לא יהיה מושקע באותה רמה כזאת ואין כל כך הרבה פרטים קטנים בכל מנה.
אם היה לי מיליון דולר בעובר ושב אולי הייתי הולך למסעדה כזאת שוב
47. פלד, פושקין! גורמה ברמה נמוכה!
avi   (31.10.11)

אני כבר 26 שנה אוכל במסעדות מישלן, וברמה כזאת נמוכה עוד לא נתקלתי.

פעמיים אכלתי בפושקין וזה לא זה. ללמוד זאת לא בושה!

48. אני מעריך את העבודה של טבח בבית תמחוי מאשר העבודה שלך
אני בז לשחצנים כמוך   (31.10.11)
וזה הבעיה של הישראלים
חושבים רק על הבטן
לא אכפת להם שיש אנשים במדינה שאין להם מה לאכול
ושיש הרבה אנשים במדינה שהמסורת קצת חשובה להם והם לומדים לשלוט על עצמם ולא לאכל כל שרץ שזז
49. האמת? אין על סביח!!!
א   (31.10.11)
עזוב מעל הגועל נפש שהגשת בחיים לא הייתי נוגעת בזה. אני רוצה להנות ולאכול ולא לשחק אןתה עם כל הטרף הזה. ממש לא דתיה.

נשלח מהסלולארי שלי
50. אוכל בינוני במחירים מוגזמים
מיכל   (31.10.11)
הייתי בפושקין והאוכל לא היה כזה טעים כמו שאפשר לצפות מהמחיר. אמנם היו כמה התחכמויות עם ירקות אבל חלקן היה נדמה שהן שם לצורך ההתחכמות בלבד.
זה לא שהאוכל היה רע אבל לא היה שום קשר בין תמורה למחיר.
לא חסרות מסעדות יוקרה טובות מפושקין שלא גובות כל כך הרבה.
ככה שאולי השף צריך לשאול את עצמו כמה שאלות.
בסופו של דבר האוכל מעוצב מדהים וההגשה מושקעת מאוד, ורק הטעם כמעט סתמי. אולי פעם הבאה שיחשוב גם על טעם מדהיםנולא רק צורה וצורת הגשה
51. צודק ! כל אחד קורא לעצמו שף וזה רחוק מכך !
מבקר אוכל ,   באר שבע   (31.10.11)


הבחור צודק מאד !
גם שבארץ יש מבחנים לסוג 5 כ 6 שעות מבחן תיאורטי .
וניתן לגשת למבחן זה רק לאחר פז''ם ממושך
יש לעבור בעיקרון כמעט את כל השלבים לסוג 5

ההשכלה הקולינרית בארץ אינה דומה להשכלה הקולינרית באירופה
לכן אלן דוכס רובושון גורדון רמזי ועוד ...... לא יקומו בארץ שפים ברמות הללו עד כה .
אנחנו מעתיקנים מאד טובים אבל טובים ואולי זה מספיק ואין צורך ליותר
העולם הולך על הפשטות הכמות ולא על גחמות וופנטזיות אמנותיות וציוריות
זה טוב לאלפיון העליון והם במיעוט
52. אני איתך...
(31.10.11)
הרבה מזה נכון, והתסכול מובן... אוכל בארץ הוא במקרה הטוב טרנד במסווה של תרבות, לרוב אפילו לא זה. הקשר בין להיות שבע ואמנות האוכל אינו מחויב, בעוד שסקרנות והפתעה הן התחושות המלוות אוונגרדיות במטבח, כשבבסיס טיפול נכון בחומרי הגלם ופרפקציוניזם. חסר לי בכתבה אזכור של ״כתית״ הנהדרת, גם לה מגיע כוכב אחד או שניים, כשגם מאיר אדוני נאלץ לפתוח את המזללה עבור ההמונים תוך לא מעט פשרות...

נשלח מהסלולארי שלי
53. עצוב מאוד שהרבה שפים לא משתמשים במוצרים כשרים
בשם אגודת הכשרות   (31.10.11)
מה זה אצות ים? סרטנים?ג'ליטן דפים, אינה כמה שמות של רשתות רולדין,שימו,קפה קפה ועוד עוד...
54. ביי ביי. העיקר שגלעד הנכון נמצא איתנו.
דנה   (31.10.11)
55. אולי עם השף היה מתאים את עצמו לארץ אנשים היו אוכלים את האוכל
(31.10.11)

שהוא מבשל.

 

רוב המדינה שומרת כשרות או לפחות לא אוכלת שיקוצים. לי ולרבים כמוני אין מה לחפש במסעדה שלך. אבל אתה יכול לנסות את האוכל שמגשים במסעדה במלון קינג דיוד בירושלים. מסעדה עם אוכל כשר וטובה פי מליון מכל מסעדת פושקין.

כנ"ל המסעדה של עזריאלי.

56. בשנים שעבדת ללא אור יום לא התבגרת למרבה הצער
ירון   (31.10.11)
מה כל הזעם הזה?!
במדינה שבה העשירון העליון ברובו הוא מעמד ביניים שמגרד את קו העוני אתה לא צריך להיות כל כך מתוסכל שאין מי שיממן את האומנות שלך.
ברמה בינלאומית כנראה שהאלטרנטיבות הן רק בחו"ל וכמו ששחקני כדורגל טסים לשחק שם כך גם אתה, אני לא רואה את ההבדל.
אגב, מציאות שאתה מתאר במטבח גורמת לתהות על אופי התחום הזה. נשמע הזוי וסיוטי.

מקווה בשבילך שתחזור לאחר שמימשת את עצמך מפוייס יותר וכעוס פחות.
57. צודק בהחלט כולם מתפשרים על האיכות
מנחם ,   חיפה   (31.10.11)
רק מחפשים איך להגיע לטלויזיה ולעשות יחסי ציבור
58. אכלתי במסעדה ו...
רינת   (31.10.11)

אז נכון שהגעתי דרך הקופונים, אבל,

המסעדה היתה כמעט ריקה, הגענו ארבעה סועדים (שאוהבים ומכירים אוכל, משלבים בנסיעות לחו"ל ביקורים במסעדות נחשבות וכו') ועל אף שהתרשמנו מאוד מיופי הצלחות, האוכל הגיע קר וזה היה מאוד מאכזב.

 

לא הערנו, אבל גם לא חזרנו.

 

 

59. בתור אחד שבחיים שלו לא אכל במסעדת פלוץ ולא יאכל במסעדת פלוצי
המבקר   (31.10.11)
לא בגלל שאני לא רוצה אלא בגלל שאין לו ולא יהיה לי בחיים כסף להוציא על ארוחה 1250 ש"ח מכיון שאני מרויח רק 3850 ש"ח בחודש  כך שאין לי סיכוי בחיים לא רק לשבת אלא לדרוך על מפתן המסעדה לכן בשבילי לא משנה אם אתה שף או סו שף בשבילי מענין אותי אם אתה בן אדם לפי מה שאני רואה אתם רוב השפים מתנהגים זבל  שחצנים מתנשאים ובסך הכל  בשורה האחרונה אתם טבחים   גם בתוכניות הטלויזיה כל הפוזות שלכם     לשים שמן זית בנדיבות  לשתות יין  ולהריח את האפץ 
60. כ"כ עתוב וכ"כ נכון אבל הבעיה בכל זאת במיתוג ובשם שהביא את
אנשי הכפכפים   (31.10.11)
"תפוח זהב" נסגרה כשהתחילו להכניס את האוליגרכים לכלא...
אני מבקר במסעדות מכוכבות בחו"ל אבל אף פעם לא הייתי ב"פושקין", אולי בגלל השם ואולי בגלל שאני ככל הנראה לא קהל היעד של המסעדה.
אין לי כפכפים.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה