בריאות  דיאטה
5 סיבות בריאות לאכול דגנים מלאים
קרן וולקומיר
פורסם: 25.11.11, 06:30
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 126 תגובות ב-46 דיונים
1. תזונה כרפואה מונעת ודרך לריפוי עצמי
מעין צח ,   חיפה   (25.11.11)
המאמר בקישור עוסק בקשר בין תחלואה במחלות השפע הנפוצות במערב לתזונה מן החי וריפוי מחלות אלו בעזרת תזונה המבוססת על מזונות מלאים מן הצומח. המאמר מתבסס על הספר "מחקר סין" של ד"ר קולין קמפבל.http://www.simply-yoga.co.il/healing-with-nutrition/
2. סופסוף האמת נחשפת - חלב לא גורם לאסטמה!
שאול   (25.11.11)

 

 

3. שיקולים מסחריים במקום בריאותיים
ירדן ,   ק. אונו   (25.11.11)
התעשייה והעיבוד איפשרו לנו לתת מענה ללא מעט אתגרים, כמו שימור ואספקה למקומות רחוקים אבל את המחיר הבריאותי אנחנו משלמים עד היום. כשהקמח הלבן נכנס לאירופה, התחילו להופיע בעיות במדינות בהתאמה. היום אנחנו מתחילים לחזור לטבע ולהיזכר שלכל דבר בטבע יש תפקיד. יש קשר הדוק בין תזונה לבין מניעת מחלות, והבריאות היא דרך חיים. סיבים תזונתיים יכולים לעשות ניקוי של ממש כשלוקחים אותם על קיבה ריקה. אם לוקחים כמות גדולה לפני האוכל בהחלט אוכלים פחות והפחתה במשקל היא גורם לחלק מהמחלות שהוזכרו.
4. כתבה מענינת א ב ל
דוד ,   תל אביב   (25.11.11)

איך אני אמור ליישם אם לא נתן להאמין על הצהרת הייצרן

אני שנים צורך לחם שחור מחיטה מלאה

היום אני מבין שזה לא שחור כי מוסיפים קקאו לקבל את

הצבע המתבקש

המדינה חייבת להקים גוף לבדיקת הצהרת התכולה על מוצרי

 מזון

5. עוד מתכונים...
אפי   (25.11.11)
תודה
6. ובשבוע הבא: למה כדאי לנסות חודש ללא דגנים
גל   (25.11.11)
(גלוטן) , גם אם אין לכם ציליאק. אנשים רבים מגלים ככה את הסיבות לעיפות, תחושת נפיחות, ושאר בעיות 'קטנות' יחסית.
(פחמימות מותרות בחודש הזה: תפוחי אדמה, אורז, קינואה, כוסמת).

באותה מידה שווה לנסות חודש ללא מוצרי חלב. אם לא חדתם בשום שיפור שהוא - לחזור :) אם כן חל שיפור, לפחות תדעו מה המחיר של המעדנים האלה.
7. עדיין תמיד יש סיכוי שזה לא יעזור ךך
דורון   (25.11.11)
8. דגנים מלאים? לא צריך! זה לא טעים!
שמן   (25.11.11)
עמבה,שווארמה בלאפה ובקבוק קולה משפחתי.זה טעים! זה מזין! וזה בשבילי!וגם בשביל שיקו חייק,אהובי! דגנים מלאים זה יותר גרוע מעונש מוות.
9. דגנים מפוצצים בגלוטן
גלוטן פרי   (25.11.11)
 
10. לא כל דגן....
קרן וולקומיר   (25.11.11)
קינואה, כוסמת, דוחן - (אם נחשיב אותם לרגע כדגנים) - לא מכילים גלוטן
שיבולת שועל - עקרונית לא מכילה גלוטן, החשש מפניה הוא בגלל שהיא גדלה ליד שדות חיטה (יש ש. שועל שמגודלת בנפרד והיא ללא גלוטן)
בכוסמין יש פחות גלוטן מחיטה. כנ"ל לגבי שעורה, שיפון.

חוץ מזה - לא לכל אחד גלוטן בעייתי ... :)
11. דגנים מלאים זה אוכל לבהמות
רחמים   (26.11.11)

בני אדם נורמלים  צריכים לאכול בשר וסטייקים.

אין תחליף להמבורגר עסיסי עם ציפס גדול וקולה קרה.

 

ושהפרות יאכלו דגנים ועשבים. ואנחנו נאכל את הפרות

12. מאוד טעים! גם התקף לב בגיל 60 זה כיף!
א   (26.11.11)
13. האם אפשר לאכול אגסים ותפוחים מהסופר עם הקליפה ?
שי   (26.11.11)
האם שטיפה קפדנית מאפשרת אכילה עם הקליפה למי שלא קונה אורגני או שעדיין נשארים חומרי הדברה ?
14. כרגיל- אי אפשר להבין שום דבר מהכתבה.
גדי רונן   (26.11.11)

מתי כבר תהיה כתבה בריאותית שמסבירה לבני אדם מה זה כל דבר ?

 

אתם באמת חושבים שאני מסוגל לגעת את פרוש כל המילים שאתם זורקים עלינו בכל כתבה ?

 

תשמעו ידיד: אני לא אדם טיפש או בור. אני נחשב דוקא לבן אדם יחסית די אינטליגנט. כותב מאמרים וכולי.  אם אחד כמוני לא מסוגל להבין כלום, אז 90 אחוז מהאוכלוסיה לא מסוגלת (אני מאמין).  תגידו לי מה פרוש המילים הבאות:

 

פחמימות

פחמימות מלאות

פחמימות ריקות

(איזה אוכל זה, בבקשה ? שעועית, חיטה ?)

דגנים (איזה אוכל זה בדיוק)

פיטוכימיקלים

גלוקז

אנדוספרם

מדד קלקמי

אנזימטי

 

 

ודרך אגב- אי אפשר ללכת למכולת ולבסקש את המוצרים שהזכרתם. בעל המכולת ירצח אותנו אם נבקש "כף פשתן", "כף נבט חיטה" וכדומה.

 

בקיצור: כשכותבים למישהו מאמר, צריך לקחת בחשבון שזה כדי שהוא יבין. זה לא כדי שהמתחרה שלך בענף יראה כמה אתה מבין.

 

אז לך תנגב לי ת'פישתנים מהלבלב והגלוטנים.

 

15. הסוד הגדול של הדגנים שלא נחשף עדיין !!!!!
אפרת   (26.11.11)

הדגנים יוצרים ציפוד במעי הגס דבר שממריץ את כלי הדם העוטפים את המעיים ומחליקים את פעילות יצור הצואה.

במילים אחרות יש לצפות ליצור מוגבר של חרא מהסוג הצהוב והקשה יותר. לנשים בגיל הפוריות זה מאד נעים כשזה עובר דרך פי הטבעת. ישנם מקרים של אורגזמה נשית אבל זה נדיר.

16. למרות הכל, אין כמו בורקס גבינה עם ביצה בפנים...
נתי ,   ת"א   (26.11.11)
17. אף מילה על מגנזיום?? כל המין האנושי סובל ממחסור כרוני
רוקח   (26.11.11)
איך יתכן כתבה שלמה על דגנים מלאים בלי מילה על היות הדגנים המלאים המקור העיקרי וכמעט בלעדי (מלבד סומסום וקקאו..כמויות קטנות בלבד ולא מספיקות יש בירקות שונים) לאספקת 300 מ"ג מגנזיום ליום??
מינראל זה קריטי לתפקוד מערכת העצבים והשרירים , ובלי אספקה יומית (ורצוי מספר פעמים ביום) שלו נגרם נזק לגוף, היות ואין בגופנו שום מאגרים ממנו!
מאז המהפכה התעשייתית והפיכת הקמח הלבן למוצר תעשייתי זמין וזול , רוב המין האנושי סובל ממחסור כרוני במגנזיום.
לכן, מלבד כל הסיבות שהוזכרו בכתבה, גם מסיבה זו חשוב מאד לצרוך דגנים מלאים מספר פעמים ביום.
וכל הפנאטים שנמנעים מדגנים כתוצאה מאידאולוגיות מטופשות או דייאטות קיצוניות (אטקינס למשל ) וגם צומות, או סתם חשוב להם לרזות אז מוותרים על הלחם והאורז- גורמים לגופם נזק מצטבר בכל שניה שאין בו מספיק מגנזיום (וגם סידן, ויטמין סי שגם מהם אין בגוף מאגרים)
18. סוף סוף כתבה רצינית ומעניינת.
הנדריX   (26.11.11)
19. למחברת הנכבדה,ולכולכם=משהו חשוב-אנא הכנסי
מירה   (26.11.11)

שלום רב

אני בת למעלה מ60,שנים  סבלתי מדלקות סמויות בגוף.

שום רופא לא מצא איפה הן וממה הן נובעות.

גיליתי את העובדה הזו לפני שנים.

הרופא ערך לי בדיקת דם פשוטה=בדיקות CRP,

מסתבר שלאלפי אנשים יש את הבעיה המטריפה את חייהם.

" דלקות סמויות."         אבל אין פתרון אמיתי ויעיל..!

בסופו של דבר,רופא הודי מומחה לאיורוודה פתר לי את הבעיה.

מסתבר ש..

כל קמח החיטה בעולם,מלא או לא מלא,עשוי מגרעין מעובד.

הוא מלא גלוטן, אבל יותר מידי.

זה מאפשר לעוגות וללחמים וכו להראות נפלא, אבל..

זה הגרעין שהכי קשה לבני האדם לעיכול

===========================

זה מצטבר במערכת העיכול שלנו,יוצר פיטריות,דלקות,עייפות

מחלות ומה לא.

עשיתי כמה חודשים דיאטה איורוודית,יש מספיק מאמרים בגוגל על זה.

הפסקתי לחלוטין כל מוצר המכיל חיטה,וזה לא בעיה,יש המון תחליפים.

למדתי לאפות לחם לבד מכוסמין.שעורה,וכו

כוסמין זו גם חיטה,אבל יש לה תכונות אחרות ולא מזיקות

פעם בשבועיים אני אופה לחם בכמות,זו לא בעיה

יש לי במקפיא מגוון נהדר .לחם רגיל,עם גרעינים,עם שום,בצל,ומה לא.

זה כייף אמיתי .

והכי חשוב.....אני מרגישה נהדר....

עור הפנים נראה טוב,השיער,והמרץ בסך הכל.

צריך ללחוץ על המאפיות לאפות לחמים בלי שמץ של קמח חיטה...

-----------------------------------------------------------------------------! !

 

 

 

 

20. אז איזה דגנים לקנות? של מי? יש מלא בלי סוף.
שאלה !!!!!!!!!!!!!   (26.11.11)
21. אני מתה לאכול אורז מלא במקום אורז לבן הבעיה שזה לא טעים
(26.11.11)
יש לאורז המלא טעם קל של עובש. דבר נוסף הוא התה הירוק. למה הוא כזה לא טעים? לפעמים אני עומדת מול הארון ומנסה לשכנע את עצמי (במיוחד לאחר קריאת כתבות שעוסקות ביתרונותיו הרבים של תה זה) לשתות כוס תה ירוק במקום התה הרגיל. כמעט תמיד ההחלטה היא בעד הטעם ונגד הבריאות.
22. כן, מזוקק, לא מזוקק, מורכב, לא מורכב, גליקמי או לא
שלום, נצרת עילית   (26.11.11)

בתכל'ס, בריא יותר לאכול דגנים המופיעים בצורתם הטבעית. למשל, אבקות קוואקר למיניהם, חיטה מלאה וגרנולות. לגבי פסטות מלאות, לחם מחיטה מלאה, קורנפלקסים למיניהם - יש לשים לב שתכולת הסיבים שלהם למאה גרם היא גבוהה יחד עם כל הויטמינים, המינרלים, הפחמימות והחלבונים הדרושים. פשוט קוראים את הטבלה התזונתית.

23. אוכלים מהר ---------> משמינים יותר
מחקר חדש   (26.11.11)
24. חבל שאין כל בסיס מחקרי לכתבה זו
רונן ,   צפון   (26.11.11)
אין שום בסיס מחקרי לתאוריות של שוחרי הבריאות שמזון העובר עיבוד פחות בריא.
כאשר לאדם יש בעיות בריאות לא ניתן לבודד זאת לסוג מזון אחד שצרך.
גם לא ניתן להתייחס לנושא הכמויות.
יכול מאוד להיות שבאלף הבא יהיו ייצירים גנטים שיאפשרו לבצע מחקרים אמפירים ומעשיים על חיות דמוי אדם.
אך משום שזה לא המצב היום.
כל התאוריה על מזון בריא יותר ובריא פחות ,נובעת אך ורק מהשקפת העולם של החוקר.
25. חזה מדהים
(26.11.11)
26. מתי לאחרונה בדקתם ויטמין D בדמכם?
מחקר חדש   (26.11.11)
27. מנפלאות הקלקלה המודרנית: עלות ייצור מופחתת=מחיר גבוה יותר
יונתן ,   אשדוד   (26.11.11)
הדגנים המלאים והקמחים המלאים מביאים ללקוחות מה שנחשב בעבר כמוצר "מלוכלך" , כלומר עם הקליפה החיצונית של הזרעים. היום , למרות שדגנים "מלאים" עולים פחות לייצור משום שנחסך הליך הקילוף , מחירם גבוה יותר. מה שהיה בעבר האוכל לעניים הפך דוקא למזון היקר.

28. אז כמה סיבים יש בקינואה?
רק שאלה ,   מרכז   (26.11.11)
טבלה גדולה לא מכילה את ההמלצה בסוף.
כנראה שהעורך נימנם/ה...
29. למה אוכל "מלא" יקר יותר? זה אוכל שעבר פחות איבוד מלאכותי.
דב ,   גבעתיים   (26.11.11)
30. אריזות הדגנים לארוחת בוקר מופצצות נתרן*** שימו לב למרכיבים
בתוך הדגנים ה"מלאים"   (27.11.11)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה