בריאות  דיאטה
5 סיבות בריאות לאכול דגנים מלאים
קרן וולקומיר
פורסם: 25.11.11, 06:30
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 126 תגובות ב-46 דיונים
31. מה זה השועל בשיבולת-שועל?
evel ,   tel aviv   (26.11.11)
32. דגנים מלאים מכילים חומרי ריסוס
משה   (27.11.11)
דגנים מלאים מלאים חומרי ריסוס שנמצאים על הקליפה,
צריך לשטוף אותם היטיב היטיב לפני שאוכלים,
בדיוק כמו פירות וירקות שאותם קל לשטוף כיון שיש להם פנים חלקות,
דגנים הרבה יותר קשה ולכן צריך לשטוף במים זורמים, או להשרות אותם כדי להוציא מהם את הריסוס.
33. מלא, או לא,עדין זה קמח לבן,
עודד   (27.11.11)
34. כתבה מאד לא מקצועית, לא מעודכנת ועם הרבה טעויות בסיסיות
גסטרונומית ,   מרכז   (26.11.11)
35. הממשלה גורמת לאנשים לחלות- מפקחת על מחיר לחם אחיד ולא על מלא
קונספירציה?   (27.11.11)
הממשלה גורמת לאנשים לחלות- מפקחת על מחיר לחם אחיד ולא על מחיר לחם מקמח מלא למה מחיר קמח החיטה מלאה גבוה ממחיר קמח לבן? מפקחת על מחיר שמנת ולא על יוגורט לחם אחיד או לבן לחולי סוכרת זה כמו עוגה. הממשלה לא מוכנה לשלם ,שיבריא. לא נותנת למות בכבוד. אכילת לחם אחיד או לבן במקום לחם מקמח מלא או שיפון גורמת להשמנה,סוכרת עצירות ועוד. גבינה לבנה זה מוצר בסיסי,למה היא לא בפיקוח? למה בשביל לרשום ילד למעון צריך להיות אמא חד הורית? כדי לרשום ילד למעון צריך להתגרש? אם חסר מעונות, אז שיפתחו עוד (זה צעד מתבקש, לפני מעונות חינם), מעון צריך להיות במחיר סביר. פעוטות זה לא פרה חולבת. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4112760,00.html  
36. אני אפרט את הסיבות בדיוק:
בוב   (27.11.11)
למה הם רוצים למכור לכם דגני בוקר: 1. כסף. 2. כסף. 3. כסף. 4. כסף. 5. כסף.
למה לא כדאי לכם לאכול את זה: (או כל דבר שמכיל סוכר או hfcs יגרום לכם ל:
1. השמנה.
2. כולסטרול
3 סכרת מסוג 2
4. מחלות כלי דם
5. לחץ דם גבוה ומחלת כליות.
37. דוחפים לנו מאפים מקמח לבן מצופים בדגנים שלמים שלא מתעכלים
נחתומי   (27.11.11)
הסופרים מלאים בלחמים ולחמניות וכעכים לא ארוזים שגם אלהים לא יודע ממה הם עשויים (כי אין על מה לכתוב), רובם עשויים מקמח לבן בתחפושת ומצופים בשלל זרעונים שיוצאים מהגוף כמו שנכנסו אלא אם כן טרחתם ללעוס אותם עד דק.
38. בידוד משתנים במחקר
קרן וולקומיר   (27.11.11)
דבריך נכונים, אבל במחקרים מנסים לבודד משתנים. לא תמיד זה אפשרי כי אי אפשר לנטרל ולשלוט בכל משתנה בחיינו (אלא אם יכניסו אותנו למעבדה...). כן מנסים לקחת במחקר ולהשוות בין קבוצות שזהו יחסית באורח החיים ובמאפיינים נוספים. אלו מחקרים רנדומלים.
אין ספק שלא ניתן לשלוט בכל אלמנט בחיינו וזה החסרון של מחקרים באופן כללי, אבל לא ניתן לבטל מחקרים לחלוטין או לומר שאין ביסוס מחקרי.
לצערי היריעה קצרה מכדי לפרט כל מחקר לעומק, בעיקר אם רוצים לכסות מספר יתרונות.
39. דגנים מלאים --סופגים יותר מים- זה כול הסיפור
דוליטל   (27.11.11)
40. קינואה איננה דגן.
רני   (27.11.11)
41. רבים כלל לא מודעים לרגישות לדגנים; מתבטא בנפיחות, גזים כיו"ב
בפרט לסוג דם O   (28.11.11)
42. מרבית המאפים "הבריאים" מתחפשים לדגנים "מלאים" מקמח "מלא"
כמה תרמית בכיכר לחם   (28.11.11)
43. דגנים מזוקקים !אין דבר כזה- כתבה לא מקצועית!
דגנית   (28.11.11)

כאשר מרחיקים את הקליפות (ויחד איתן גם את הנבט) מהדגנים המלאים מקבלים דגנים מעודנים ולא מזוקקים.

מי שמשתמשת במונח דגנים מזוקקים- א. לא יודעת אנגלית, ב. אינה יודעת מה זה זיקוק 

זיקוק הוא תהליך נפוץ בייצור אלכוהול, נפט, בשמים, מתכות טהורות ועוד. אין שום קשר לייצור הדגנים.

באנגלית המונח הוא REFINED GRAINS.

REFINED = א. מעודן, ב. מזוקק

מכיוון שזיקוק הוא תהליך פיזיקלי המפריד מרכיבים שונים מתוך תערובת נוזלית ע"י רתיחה ומתבסס על נקודות הרתיחה השונות של המרכיבים, זה  ברור שאין זיקוק בייצור הדגנים הלא מלאים. מה שכן נעשה בדגנים, זה הרחקת החלק הגס יותר (הקליפות) ולכן הדגן הופך לעדין יותר. לכן הדגנים הלא מלאים הם דגנים מעודנים ולא מזוקקים.

 

 

44. מה ההבדל בין נטורופת לפסיכופת?
עופר ,   רמת גן   (29.11.11)
45. עדיף סטייק טוב.
עופר ,   רמת גן   (29.11.11)
אני מעדיף דגנים ריקים (בלי קש, תבן וחרא) את הדגנים המלאים אני נותן לפרות לאכול (הן די אוהבות את זה), ואז אוכל אותם בתור סטייק.
46. שיפון מזיק ברמות לכל בעלי סוג הדם Bֱ
ד"ר רחל   (08.01.12)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה