בריאות  דיאטה
המצעד: איזה שמן הכי טוב לבריאות שלכם
ד''ר נסטור ליפובצקי
פורסם: 20.12.11, 12:44
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 254 תגובות ב-140 דיונים
1. שמן זרעי ענבים
אהובה לב תמים ,   פתח תקווה   (20.12.11)

שמן זרעי ענבים בעל מולקולות קטנות ,בעל תכונות דומות עד זהות לשמן זית,אבל ללא היח האופיני לשמן זית.ולכן הוא עדיף בטיגון .לדוגמא סופגניות בחנוכה.

אהובה לב תמים ארומתרפיה,רפלקסולוגיה וקוסמטיקה.[הרקע כימיה]

 

 

2. ספורט להורדת הכולסטרול הרע
פנינה ,   יבנה   (20.12.11)
עם כל הכבוד לשמנים, ויש בהחלט שומנים טובים, אסור לשכוח שכדי להגיע לבריאות לב ועורקים טובה צריך לשלב פעילות אירובי על בסיס יומי אם אפשר. לא חייבים שעות בחדר כושר, אפילו חצי שעה ביום על דופק בינוני-גבוה להורדת הכולסטרול הרע יכולה להיות יעילה. התפריטים בכתבה נהדרים אבל תזונה טובה היא רק חלק משמירה על אורח חיים בריא ופעיל(פעיל ספורטיבית).
3. תיקון
ד''ר נסטור ליפובצקי   (20.12.11)

בבקשה להזיז את הסוגריים למקום הנכון ולהוריד את המילה כאמור, בפסקה הרביעית בשמן קנולה:

 

לעומת שמן תירס (שומן זה, בכמויות גדולות, נוטה לחמצון ומכיל אחוז גבוה של חומצת שומן אלפה לינולנית), אומגה 3 מהצומח.

 

חג שמח, ד''ש לדורון.

נסטור

4. לפני שאתם מטגנים לביבות וסופגניות? שומרא נפשו ירחק
רזי הופמן   (21.12.11)

המשפט הנ"ל הוא שקר וכזב ומראה שהכותב שלו לא מבין כלום בכימיה של המזון.

הסדר של השמנים מבחינת תרומתם לבריאות אולי נכון אבל......רק בתנאי שהשמן מוסף קר למזון ולא משמש לטיגון!!!!!!@@@@@

מי שחושב ששמן זית בריא גם בטיגון בגלל המשפט שהוביל לכתבה טועה טעות חמורה! שמן זית רותח בטמפרטורה יחסית נמוכה (ביחס לשמנים האחרים) ולכן הוא מכניס למזון כמות אדירה של רדיקלים חופשיים שפוגעים בתהליכי סינטזת די אן אי בתאי הגוף ויכולים להוות גורם מרכזי בהתפתחות סרטן. עדיף כבר לטגן בקנולה מאשר בשמן זית. אתם יודעים מה? עדיף בכלל לא לטגן אלא לבשל בלבד!!!!!!!

5. שיטה בדוקה להורדת הכולסטרול הרע!!!
אורנית   (21.12.11)
תעברו לטבעונות!!!!!!!!! הכי בריא, הכי מוסרי!!!!!!
תוך 4 חודשים של טבעונות, אחרי שנה וחצי של צמחונות, הכולסטרול הרע שלי עבר מ"עודף יתר" ל"תקין לחלוטין" בלי שום תרופה או חרטא אחרת!!!!
6. מה לגבי שמן מנועים?
יוסי דיק   (21.12.11)
7. אז מה המסקנה?
לא מבין   (21.12.11)


נשלח מהסלולארי שלי
8. לא מומלץ לטגן טיגון עמוק עם שמן זית
עמיר ,   גבעתיים   (21.12.11)
חבל שלא ציינת זאת בכתבה - חימום יתר של שמן זית משחרר רדיקלים חופשיים המסוכנים ויכולים להגביר את הסיכוי לסרטן. לא מומלץ בשום פנים ואופן לטגן בשמן עמוק עם שמן זית!
9. שאלה חשובה
גלית   (21.12.11)
בוקר טוב
הסתכלתי בערכים של חטיפים ומצאתי שבכל החטיפים יש שומן צמחי שבעצם השומן הרווי חצי מערך השומנים, כלומר האם המסקנה היא שכל החטיפים מכילים שמן דקלים שהוא לא בריא? תודה (לדוגמא, נישנושים וכי')
10. לא שכחתם משהו ??? לגליזציה עכשיו !!!
מאושר ,   תל אביב   (21.12.11)
שמן קנאביס הוא השמן הבריא ביותר לגוף האדם ומכיל את כל הפרוטאינים הנדרשים.
תבדקו לבד באינטרנט, זה לא קשה.

לגליזציה עכשיו !
הצטרפו ל'דור האמת' ויחד נביא את הלגליזציה
11. עוד פירסומת מבית YNET לשמן הזית.כתבה שיטחית
ד"ר   (21.12.11)
12. תיקון קטן נוסף
ד"ר שמן   (21.12.11)
אין דבר כזה "זרע הקנולה", כי כמו שנאמר אין צמח שנקרא קנולה. CANOLA זה גם ראשי תיבות- CANADIAN OIL LOW ACID.
13. ובצבא עדיין מכינים מגישים טונה
שוקי   (21.12.11)
עם שמן מנועים (כותנה)

טוב האמת היא ששמן כותנה הוא למעשה שמן טוב מאוד למרות שבצבא זה עושה רושם שמביאים לך משהו שאפשר לשפוך לתוך המנוע של המכונית.
שומן עמיד למדיי לחימצון עקב דרגת אי-ריוויון גבוהה (קשרים כפולים בין יותר מזוג פחמנים אחד בתוך המולקולה)
14. מה עם שמן חמניות?
(21.12.11)
משהוא יודע מהוא הדירוג הבריאותי של שמן חמניות לעומת שמנים אחרים?
15. שטיות במיץ שמן
מיקי   (21.12.11)
שמן קנולה, תירס ושומשום הם מאוד לא בריאים. אמנם הם עשירים בשומן חד בלתי רווי (58%, 25%, ו-42% בהתאמה), אך מה שיותר חשוב זה כמות אומגה 6 בשמן והיחס בין אומגה 3 לאומגה 6. השמנים הללו מכילים 26%, 61%, ו-42% בהתאמה והיחס עומד על 2.6:1, 9.76:1, ו-42:1 (!) בהתאמה. בשום אופן אין לצרוך כמות אדירה של אומגה 6 בדיאטה וכשצורכים כבר אומגה 6, יש לאזן עם כמות זהה של אומגה 3.
ציטוט: "בתפריטי מרבית העולם המערבי היחס עומד על 1:10, ובאזורים מסוימים אף 1:30 לטובת אומגה-6. על פי המלצות רפואיות יש לשאוף להוריד נתון זה ליחס הנמוך מ-1:4."
סיכונים:
"הגדלת הסיכון למוות מאירוע לב פתאומי.
הגדלת הסיכון לתעוקת לב והצרת עורקים.
עליה בשקיעת שומנים והיווצרות פלאק.
היחלשות של יכולת הריכוז הנפשית."

בנוסף, שומן רווי מהצומח הוא בריא מאוד (אבוקדו, שמן קוקס) אבל בצריכה מוגברת בגלל כמות הקלוריות ולא השומן.

מוטב לא להקשיב ל"מומחים" שחושבים שמה שלמדו לפני זמן רב עוד תקף!
16. שכחתם לציין שאסור לטגן עם שמן זית!!!
יעלה   (21.12.11)
בחום גבוה.
הוא משחרר רידקלים חופשיים שעלולים לגרום סרטן.
17. כל זה נכון לשמן לא מחומם
ירון ,   חיבת ציון   (21.12.11)
ברגע שמחממיםלטיגון - כל אחד מהשמנים שהוזכרו בכתבה הופך לשמן גרוע מאוד. השמן היחיד שנשאר בעל ערך תזונתי סביר אחרי חימום הוא שמן קוקוס (והוא אינו מופיע בכתבה).
18. ובשורה התחתונה? עם מה לטגן?
(21.12.11)


19. שלא תטעו אנשים
טל   (21.12.11)
הכתבה נכונה ורלוונטית כשמדובר על אכילת שמן במצבו הטבעי. כשמדובר בטיגון עמוק הפרמטרים הם שונים ונעדיף למשל שמן כותנה או קנולה על שמן זית.
כמו כן מצויין בכתבה ששומן רווי עשוי לעלות את רמת הכולסטרול בדם אך הדבר אינו מוכח ואין מחקר המגבה זאת בצורה וודאית (שמן קוקוס למשל עדיף לטיגון בהרבה משמן סויה או שמן קנולה).

20. שמן פשתן
אבי ,   חולון   (21.12.11)
ומה עם כמה מילים על שמן פשתן?
21. היי. מה חושב נסטור על שמן אגוזי מלך. ?
וורן בן לולו ,   לונדוןלולו ונדון   (21.12.11)
האם זו פרסומת סמויה לשמן זית ? אני עומד לייבא לארץ שמן אגוזים מלך. !!!! צור מגע עימי. רוב תודות. וורן.
22. שאלה לד״ר נסטור פלוצובסקי .....??
עליזה פוקס/הכהן. ,   סביון   (21.12.11)
האם שמן זית מזוקק למשעי בריא...???
23. היי. מה חושב נסטור על שמן אגוזי מלך. ?
וורן בן לולו ,   לונדוןלולו ונדון   (21.12.11)
האם זו פרסומת סמויה לשמן זית ? אני עומד לייבא לארץ שמן אגוזים מלך. !!!! צור מגע עימי. רוב תודות. וורן.
24. אבל במה כדאי לטגן?
אמיר ,   חיפה   (21.12.11)
האם ניתן לטגן בשמן זית? אפילו טיגון עמוק?
25. אביבה את טועה - כתוב בפרוש לא לטגן (על כל בקבוק זרעי ענבים)
OFER ,   TEL AVIV   (21.12.11)
26. סתירות פנימיות בכתבה
mzz   (21.12.11)
1. שמן זית כתית מעולה
שמן זה הינו היחיד מבין השמנים שניתן לקבל אותו מבלי שעבר זיקוק.

3. שמן שומשום
שמן שומשום הוא שמן טבעי לסל ובדומה לשמן הזית הוא לא מחייב זיקוק.
27. שמן זית זך!!!!!!!!
מיכאל הכהן ,   גבעת זאב רבתית   (21.12.11)
http://hacohen.goop.co.il
28. חג חנוכה שמח לכולם שנהיה לאור.
שחר ,   צפון   (21.12.11)
אבל לגבי הכותרת,אצלי זה לא יהיה ככה התפריט שלי לא משתנה בחגים ואני ממליץ גם לכל מי שקורא אותי לא לקחת חלק בזלילות חגים,(לא כולל את יום העצמאות).
29. מה עם שמן פשתן ?
גלעד ,   ירושלים   (21.12.11)
30. יפה אך איזה שמן טוב יותר לטיגון ובישול ?
צביקה ,   נגב   (21.12.11)
מבין כל השמנים שצויינו פה , ברור ששמן זית הוא הטוב ביותר לטיבול .לא ברור אם הוא טוב גם לטיגון או בישול . איזה מבין כולם טוב יותר לבישול וטיגון .
תגובות נוספות
חזרה לכתבה