אוכל  טעם החיים
פפריקש לשבת: 3 מתכונים הונגרים
דגנית פריד כהן
פורסם: 17.05.12, 09:39
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 124 תגובות ב-55 דיונים
1. כתבה מקסימה והאוכל נראה סוף הדרך. תודה
hani   (17.05.12)
2. תודה רבה על מתכונים טעימים
mozal   (17.05.12)
תודה גם על הטור המקסים שכתוב היטב.
אין כמו זכרונות ילדות בכדי לשפר את טעמו שלהאוכל.
אני מתענג היום על קציצות דג ועוד כל מיני מטעמים מבית סבתא. רק חבל לי שבילדותי הייתי אכלן סרבן מאוד וסבתי המנוחה לא זכתה להנות מאהבת האוכל שיש לי היום. אז לא נגעתי כמעט בכלום מכל מה שהכינה. חבל.
אז שוב תודה, גם כי בכתיבתך הולחת החזרת אותי לרגע לזכרונות ילדות אהובים.
3. האם אפשר להחליף?
אזרחית   (17.05.12)

אוכל הונגרי הוא הטופ של הטופ. אבל האם יש אפשרות להחליף את השמנת החמוצה במשהו אחר, אולי שמנת צמחית (בגלל הכשרות). 

בתודה מראש עבור תשובתך.

4. פפריקש צ'ירקה נראה מאוד טעים
תודה על המתכון   (17.05.12)

 

5. חבל שהפפריקש לא כשר
מאיה דורי   (17.05.12)
6. הוצאת לי את האוכל מהפה....
היהודי הנודד ,   עמק הבכא   (17.05.12)
אבל עשית לי את השבת !
7. אני מבית הונגרי ומכירה את המתכונים אבל בימי חיי
לדגנית   (17.05.12)

לא ערבבו שם חלב עם בשר !!!!

כל משפחתי העניפה, דודותי ומשפחתי מעולם לא בישלו כפי שנכתב בכתבה זו.

1. רוקוט קרומפלי - עשו עם  תפ"א+ביצים קשות+ שמנת חמוצה ותיבלונים.

2. פפריקש צירקה - בחיים אמי לא הכנסה לתבשיל שמנת או כל דבר חלבי.

    הפפריקש טוב טעים מאד גם בלי להכניס לשם שמנת.

 

לסכום: איני בטוחה שאת הונגריה מקורית אם אלה הם מתכונייך.

 

8. מה אם רוצים את זה כשר?
אבי ,   ת"א   (17.05.12)
ומה עושים אם רוצים את זה כשר?
9. הברכה הנכונה היא : Jó étvágyat
דני   (17.05.12)
10. פיסטה=הסחוג ההונגרי
עמוס   (17.05.12)
מי מוכן לעזור ולאמר לי היכן בארץ ניתן לרכוש את צנצנות החריף ההונגרי תחת המותג פיסטה.24 צנצנצות נגמרו בחצי שנה.לא יתכן שלא מיובאות לארץ
11. פפריקש
דניאלה ,   קרית אונו   (17.05.12)
הפפריקש נראה מדהים איפה הנוקרלי?????
12. מסכימה עם מגיבה 7 - זה לא זה !
קורנליה   (17.05.12)

אכלתי ראקט קרומפלי אצל סבתא יהודיה הונגריה אמיתית - והואו אכן מאפה של תפודים, ביצים קשות, שמנת חמוצה וגבינות שונות.

יהודי הונגריה בישלו ועוד איך בישלו פפריקאש, אבל מעולם לא הכניסו בתבשיל שמנת - והתבשיל יצא מעולה, חלום של אוכל !

13. לא צריך שמנת או אווז
אוה ,   להבים   (17.05.12)

את הרוקוט קרומפלי עושים ככה-

מושחים חמאה בתבנית ומעליו פורסים שכבת תפו"א וקצת מלח ומעליו שכבת ביצים קשות...ורק בסוף למעלה שופכים את השמנת החמוצה ולתנור עד להשחמה...

את הפאפריקש אמא וסבתא וגם אני לא שמות שמנת חמוצה...זה תמיד בלי וממש טעים ואפשר להוסיף גם חזה ועוד חלקי עוף ולא רק כרעיים....

ביצי קזינו בחיים לא נתקלתי....

אם כבר יש אפשרות להעלות מתכון לעוגת "אורוין גולוצ'קו" כל אחד לוקח חתיכה אקראית מפוצצת באגוזים והכי תמיד איפה שקצת שרוף....מאז שסבתא שלי ז"ל נפטרה-אין מי שיכין.....והמרשם אבד....

14. הזכרת לי אוכל שסבתא שלי היתה עושה....
אני   (17.05.12)
15. ההונגרים לא ידעו מה זה כשר??
ליאורה   (17.05.12)
16. גם לרומנים יש כזה וקוראים לזה :mancarica
דורי ,   נהריה   (17.05.12)
17. נראה לי קצת מגעיל ושומני , לא אהבתי.
וולטר   (17.05.12)
18. מקיבוץ הונגרי- קבלו מתכון
מומלץ ביותר   (17.05.12)

ישנו עוד מתכון גירסא שונה במקצת...

בקערה-

5 ת"א קטנים חתוכים דק

חפיסת נקניקיות עוף של טיב טעם חתוכות לעיגולים של 1 ס"מ

לרוטב-

3 כפות פפריקה מתוקה, כפית מלח, פלפל שחור, כף אבקת מרק עוף, כפית וחצי סוכר, קצת!! פפריקה חריפה.

שליש שמן (אני מערבבת גם שמן זית וגם קנולה)

רסק עגבנות -קופסא קטנה

את הקופסא הריקה אני ממלאה במים 2X

מערבבת הכל ושופכת על הת"א והנקניקיות.

מעבירה לתבנית משומנת קלות!! (יש בתוך הרוטב שמן)

מכסה בנייר כסף למשך כ 40 דקות עד שעה בחום של 170 מעלות

לאחר מכן מורידה את הנייר כסף ומשחימה עד כריספיות. 10 דקות לפני ההגשה מפוררת גבינה צהובה מעל הכל בנדיבות ומחזירה לתנור להקרמה.

בתאבון!!!

לא כשר אבל טעים ברמות קשות!!

 

19. מה קורה לנו?
מעין   (17.05.12)
אני מתקשה להבין מה קורה לנו.. כבר אין בושה לכתוב בריש גלי מתכונים המכילים בשר וחלב יחדיו. איפה הכבוד למסורת שלנו? אנחנו יהודים. יש לנו שורשים שבזכותם אנחנו כאן. חיים. להתעורר ומהר! הקב״ה אוהב אותנו ומחכה לנו.. בואו הביתה!
20. חשוב להוסיף פפרוקה הונגרית אמיתית
יורם ,   פתח תקוה   (17.05.12)
כמ
ו כן להוסיף ממרח שנקרא גולאש קרם ומחית פפריקה שבאים בשפורפרות
21. אחחחח איפה עוגת הג'רבו של סבתא...?
גבי   (17.05.12)
22. לכל טענה-תגובה
Zאביק השועל   (17.05.12)

1. את מתקשה להבין: זה ברור, את דתיה.חרדית, אז מה הפלא.

2. מה קרה לנו? פשוט התחלנו לחשוב ונעשינו חופשיים.

3. לא , אין שום בושה, להיפך אנחנו גאים.

4. אין אפילו מיליגרם אחד של כבוד אליך ןלמסורת ההזויהשלך.

5. לך יש שורשים כמו לכל כרובית מצויה.

6. אנחנו חיים כאן בזכות אנשים עובדים, משרתים ומשלמים מסים. לא ממש בזכותךץ

7. אנחנו ערים. אתם ישנים כבר אלף שנה ויותר.

8. הקבבה מחכה לך וכולנו תקןןה שלא לזמן רב.

9.הלו! אנחנו בבית! אבל אל תקפצי לבקר

23. פישטה - אישתי מייבאת וניתן למצוא במגוון מעדנייות בתל אביב
אישטוון   (17.05.12)
מעדנייה בשם באשר בדיזינגוף מחזיקה מספר מוצרים מצויינים שמייבאת אישתי ההונגרייה.
אם אתם לא גרים בתל אביב, תעברו דירה :-)
וכן יש לומר פישטה שהרי S בהונגרית מבוטאת כמו SH באנגלית.

24. הכתבה הזכירה לי טעם של פעם ולכל המודאגים :
מיס לוסי ,   מרכז   (17.05.12)
 "לא תבשל גדי בחלב אמו"  - אין בתנ"ך שום איסור על אכילת עוף וחלב/שמנת .מכאן שכל המאכלים המוזכרים בכתבה כשרים בהחלט !(ואין מקום לפרשנויות !)
25. דגנית היקרה
רחל המרכלת   (17.05.12)
האם את אחות של הדס ודודו שגרו בנאות אפקה?
26. ראקוט קרומפלי- טעים...זה בדיוק מה שאכלתי לצהריים היום... :-)
(17.05.12)
אני נוהג להכין את זה גם עם נקניק ((סלמי,לרוב) וגם עם גבינה צהובה...
27. תיקוני כתיב ותוספות
מיכאל ,   קריות   (17.05.12)

נכון לאמר: "צ'ירקה פופריקש" ולא פופריקש צ'רקה.

הבצקיות נקראות: "נורקלי" עם "ר" ולא עם "ד".

ל-18, זה נקרא "וירשלי פופריקש" או פופריקש של נקנקיות.

המילה פופריקש" משמעותה עם פפריקה. התבלין ההונגרי הלאומי.

הרעיון ב-"פופריקש" זה חצי טיגון וחצי בישול במים (ציר) של הבשר והירק,

ומבחינת התיבול, הפפריקה, שנותנת טעם וצבע (

t;/P>

הפפריקה ההונגרית שונה בטעמה מהפפריקה הישראלית או מה שנמכר פה כפפריקה מרוקאית. ההונגרים גם אוהבים חריף. הייתי אומר שפופריקש הוא

תבשיל קדירה עם זמן בישול מקוצר. האנגלים היו מכנים את זה Chiken Stew.

28. רק שף גדול באמת כמו אסקופיה יכול להמציא מנה חדשה
50 שנה אחרי מותו...   (17.05.12)
29. לא לריב!גירסה כשרה שלנו-ללא שמנת ועוף כשר-מעדן.
טשרני   (17.05.12)
30. אפשר לקבל מתכון ל"נוקדלי" ?
(17.05.12)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה