אוכל  טעם החיים
הקשר ההונגרי: מתכוני פרג לפורים
דגנית כהן-פריד
פורסם: 05.03.12, 10:54
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 91 תגובות ב-49 דיונים
1. האוכל הרומני פי 1000 טעים.
רומנישטה   (05.03.12)


2. חחח צילום הפרחים
פרג   (05.03.12)
אלה לא פרחי הפרג שמהם מפיקים את הפרג שאנו אוכלים
3. פרג- עשיר בסידן אבל גם בקלוריות
טלי   (05.03.12)
זהירות.  מאוד עשיר בקלוריות.
4. לאן נעלמו האיטריות המרובעות של אוסם
פרקש פפריקש   (05.03.12)

יש למישהו מילה באוסם ?

5. תודה דראגם, כתבה מעולה
(05.03.12)
מזכירה לי את המאפים של אמי המנוחה.
אוחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
6. חבל לבזבז פרג על אוכל...
אוף יום   (05.03.12)

 

7. אחותי, אין עלייך. מוכשררררררת.
אניהיא ,   ממש כאן   (05.03.12)
8. פרג זה לא בצ'כוסלובקיה?????
מימל ,   שפלה   (05.03.12)
9. אין כמו עוגת מאקוש...
בלתי   (05.03.12)
וגם קצת צ'וסטאטוט פאלאצ'ינקו.
ועל דובוש בכלל לא דיברנו...

איגן קסנם בזק...
10. מצטרף ל-4 מחפש הרבה זמן
shimi   (05.03.12)
11. מדהים..
רון   (05.03.12)
תודה על הכתבה בנהדרת, אוכל משובח והרבה שמחת חיים...
12. הכל נראה טעים, רק אם אפשר בלי פרג!
שונאת פרג   (05.03.12)
13. פלודן לפורים - געגעועים לסבתא עמליה ז"ל
פה ,   אבל רוצה שם   (05.03.12)
14. מזכיר את האוכל המדהים של סבתא שלי
אסתי ,   צפון   (05.03.12)
15. כמה חמאה !!!!! השתגעת ???
הילה   (05.03.12)


נשלח מהסלולארי שלי
16. SZERVUSZ
SZERETLEK ,   CENTRUM   (05.03.12)
א) את סם האופיום מפיקים מצמח הפרג הלבן (לא האדום) . ב) גם בזרעים של הפרג שאנו משתמשים לאפיה יש אחוז אפסי של סם שהשפעתו מזערית וזניחה. ג) אני "שרוף" אל כל מאפה\תבשיל\ממתק ולא חשוב של איזו עדה או מדינה המוצא שלו. הכל הולך!! העיקר שיהיה עשוי טוב! פורים שמח. VISZONT LATASRA .
17. נכון מאוד !! אין על האוכל והקינוחים הרומניים
יאמי   (05.03.12)
האוכל הרומני לוקח בהליכה את ההונגרי וגם הרבה יותר בריא.
18. יש עודהונגרים ייישששש
דרומית ,   דרום   (05.03.12)
איזה כיף לקרא כזו כתבה כי לא היה לי עם מי לחלוק את האהבה לפרג היתי בטוחה שאמא שלי המציאה את האטריות עם הפרג  אני לא מבינה אנשים שאומרים שפרג נראה כמו גוקים אני חולה על פרג אני הונגריה גאה
19. אוי אישטני!!! כמה געגוע
נכדה שמתגעגעת   (05.03.12)

 

20. אחחחחחחח...האוכל ההונגרי, טעים טעים טעים.
יוסי ,   ירושלים   (05.03.12)
21. כבר לא מייצרים אטריות מרובעות
מחפשת   (05.03.12)
האטריות עם כרוב הן לא אותו דבר בלי האטריות המרובעות
22. אין על האוכל של ההונגרים.!! יאמי
asaf   (05.03.12)
אטריות עם גבינה , או עם פרג ,פלצ'ינטה עם גבינה וצימוקים. ושלא לדבר על כל המאכלים עם פפריקה.
עשיתם לי חשק!!
23. מכורה לפרג! הצעות מעניינות.
לא הונגרייה ,   אבל סו וואט   (05.03.12)
24. שמים פפריקה בעוגת פרג?
פולני   (05.03.12)
25. מאוד אוהבת פרג!
אחת   (05.03.12)

אל תיבהלו, תנסו!

26. יש עוד הרבה דברים בפורים
ישי   (05.03.12)
הדבר הראשון מכולם שאוכלים בפורים (וגם בשמחת תורה) זה ה קפוסטע (כרוב ממולא).
אם נכנסתם לבנין וכל חדר המדרגות מריח מקפוסטע, סימן שגרים הונגרים בבנין.
וסבתא שלי הייתה מכינה עוגת ז'רבו לפורים...
27. רשימה מעולה
קיש פיפה   (05.03.12)
28. מתכון ל MakosGubba
Ariel   (05.03.12)
לוקחים חלה מתוקה ומניחים אותה בתבנית מתאימה
מרתיחים בערך כוס חלב עם 3 כפות סוכר (או דבש) במיקרו ומערבבים היטב.
את החלב יוצקים על החלה ומעליה מפזרים פרג (לפי הטעם) ושני כפיות שוקולית.
את כל זה מכניסים בערך ל רבע שעה בתנור בחום 200 מעלות (עד שכל החלב נספג בחלה) ובתיאבון!
29. הכל טעים אין ספק אבל כל אחד וסבתא שלו
מתה על פרג   (05.03.12)
30. אישטנאם! איזו כתבה מקסימה!
הילה ,   תא   (05.03.12)


נשלח מהסלולארי שלי
תגובות נוספות
חזרה לכתבה