אוכל  טעם החיים
מתוק לו מתוק: מתכונים למימונה
ynet
פורסם: 13.04.12, 00:44
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 80 תגובות ב-41 דיונים
1. אין מי שיכין לי מופלטה..באסה..
אני לא מרוקאית...   (13.04.12)
2. מה ההבדל בין מופלטה ללא שמרים למופלטה עם שמרים ?
(13.04.12)
3. ריבת חצילים
יאיר ,   יווני   (13.04.12)

בדרך כלל אוכלים את זה במדינות הבלקן במיוחד יוון בולגריה ומקדוניה

חצילים קטנים שלמים בסירופ ירוק מתוק-נורא טעים!

4. NEED A RECEPIE FOR BASTIA PLEASE
ANNAT ,   NYC   (13.04.12)
DOES SOMEONE HAVE A GOOD RECEPIE FOR BASTIA, MADE OUT OF PHILLO DOUGH, I WILL REALLY APPRECIATE IT. THANX.
5. למה לשמן תבנית אם מזליפים לתוך עטרה?
. ,   .   (13.04.12)
6. בשביל עוגיות
(13.04.12)
מרוקאיות אתם הולכים ל ארז קומרובסקי? לא מצאתם איזו מרוקאית מתאימה?

נשלח
7. סתם חרטא כל העוגיות המרוקאיות האלו
רפי   (13.04.12)
ואיזה "מגוון"
קוקוס עם צבע מאכל ירוק, תמר עם קוקוס וצבע מאכל ירוק ואפשר גם בגווני אדום צהוב כתום כחול ובורדו אפור אה כן ויש גם מופלטה.
8. ההבדל ברכות
פנינה   (14.04.12)

אני מוסיפה מעט שמרים והמופלטה יוצאת רכה ולא יבשה

וכולם כשבאים אלי מעדיפים לאכול את המופלטות שלי

9. YNET - למה שלא תפרגנו עם איזה מתכון טוב לשבקייה?
תוצרת הארץ ,   אי שם פה בסביבה   (14.04.12)
10. כאב בטן...דפקתי איזה מאה מופלטות. ביבי אתה אשם. וגם שרה.
יואב ,   צפון רמת אביב החדשה   (15.04.12)
11. ןןיעארקקקה.
(17.04.12)

12. לידיעת לכול אלה שאוכלים קוסקוס,המאכל נולד עקב מחסור של קמח מ
דרומי ,   דרום   (20.04.14)
מחיטה רכה שלא גדלה במזרח התיכון עד בוא מארצות בעלות מזג אויר גשום ו קריר שמכילה חלבונים שמייצרים את הגלוטן בריכוז של כ30% לאומת קמח מחיטה קשה שמכילה כ8% גלותן המייצרים הסולת לקוסקוס.
התוצאה לא ניתן לאפות עוגות ו לחם, לכן כול תעשייה האפייה הקדום התבססה על מאפיים שטוחים, כמו פיתה, לחמים שטוחים, פסטה ו אחרים לדוגמה לחמים מהעדות של האימפריה פרסית לשעבר.
אם כניסה החיטה רכה המאפים השתנו
13. במתכון של מופלטה חסרים שמרים!
אלן ,   צפון   (20.04.14)
חסרים שמרים במתכון של מופלטה! לפעמים בכוונה לא נותנים את המתכון הנכון וחבל. צריך להוסיף כ-50 גרם שמרים.
14. כל דברי המתיקה האלה מזיקים לבריאותכם.
הרמב"ם   (20.04.14)
15. יש פה מתכונים עם קמח - חמץ!!!!
שרית ,   יהוד   (20.04.14)
16. אני היחידה בארץ שמעולם לא טעמתי מופלטה. חבל שלא מוכרים
(20.04.14)
17. לחם עם שוקולד והמזרחונים מתלהבים
יניב   (21.04.14)
חחח שימפנזות
18. ולא לשכוח בדיקת סוכר/כולסטרול מחר על-הבוקר..בלעדי למרוקולנד!
שמן/סוכר/ביצים לרוב ,   ולעזאזל הבריאות....   (21.04.14)
19. אחלה מיחזור.. אבל למה לפני יציאת הפסח? מאסמים חמץ??
טפו! חמסה חמסה חמסה!   (21.04.14)
20. אני לא מבין למה לקראת כל מימונה כל החברים המרקואים שלי
אשכנזי רעב ,   ראשון לציון   (21.04.14)
הופכים לתוניסאים.
21. ומיס פיגי נתניהו תטען שהמרוקאים גורמים לה להשמין...
ריינבאו   (20.04.14)
הגברת תצא עם הביבי להתחנף לבוחרים המרוקאים במימונה ותזלול מתוקים בלי הכרה. אחר כך תטען שהמרוקאים מפטמים אותה וגורמים לה להשמין. אפשר לחשוב שדוחפים לה את המתוקים עם צינור ישר לקיבה כמו שמפטמים אווזים...
22. אולי תסבירו לי איך יש חמץ מוכן ממש ביציאת החג...?
אחד העם   (20.04.14)
למיטב הבנתי, חלק גדול ממטעמי המימונה, הם חמץ. אז איחך יכול להיות שמיד בצאת החג, עמוסים השולחנות בכל כך הרבה חמץ...?! מה, יש להם "גוי של פסח"...?
23. הנה סרטון הדרכה למופלטה הכי טעימה שיש
רפי מהקלפי   (21.04.14)
http://www.youtube.com/watch?v=pG90xU-ZI3Q
24. אני נוהג לאכול וופלות בצאת החג
ה-תימני   (20.04.14)
אחרי כל הלחם שטחנתי במשך הפסח חייב קצת מתוק לא??
25. ק"ג סוכר לבן??? זה רעל, אנשים הורגים את עצמם דרך האוכל
(20.04.14)
26. מעניין כמה מהמרוקאים יודעים מהי המימונה ? ! מעבר למפגש זלילה
(20.04.14)
27. כאשכנזי שגדל עם מרוקאים יש כל כך הרבה דברי מתיקה מה נדבקתם
מויש גבעתיים   (21.04.14)
דווקא למופלטה שהיא פחות חביבה עלי
28. אני אוהבת מופלטה עם קוטג', המתוקים עושים לי סחרחורת
אשכנטוזית   (21.04.14)
29. מתכון גרוע!! כדורים בגודל קלמנטינה יצא לאנשים כמו פיתות...
כפיר   (21.04.14)
30. מופלטה נהנית מיחסי ציבור מוגזמים
מופלטההההההה   (21.04.14)
סתם אוכל פשוט ולא מעניין. בעיקרון מדובר בקרפ משונמך עם רגשות קיפוח מוגזמים.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה