אוכל  טעם החיים  מיכל וקסמן - בואו לאכול
אהבה בימי טורטיה: מתכונים מקסיקנים
מיכל וקסמן
פורסם: 08.05.12, 09:57
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 51 תגובות ב-27 דיונים
1. זמן טוב מצאתם לפירסום הכתבה: כשעגבניות
(08.05.12)
שקולות במחירן ליהלומים.
2. אכל מקסיקני לא עושה לי את זה
שירקעס   (08.05.12)
עוף בשוקולד: פיכסה :-)  
3. איך את מייזה
quetzalcohatl   (08.05.12)
לשים מולה בתוך טורטיה עשויה עם קמח חיטה ולא עם קמח תירס זאת פשוט חוצפה וזלזול באוכל המקסיקני. דרך אגב... אחלה כתבה ותמיד תזכרו: Viva Mexico Cabrones!!!
4. איפה מוצאים בארץ ג'יקאמה?
Jicama   (08.05.12)
אולי מישהו יודע?
5. אחלה מתכונים
סטיב   (08.05.12)
בתור מישהו שאלו באמת "מאכלים מבית אימא", הם נשמעים מעולה!

רק שאלה, עומד להגמר לי הסטוק של המולה (דוניה מריה), למישהו יש מושג איפה אפשר להשיג את זה בארץ (לא משנה לי אם זה המשחה בצנצנת או הרוטב המוכן בקרטון).
6. פתחת לי את התאבון
אריאלה ,   הרצליה   (08.05.12)
נראה מעולה . תמשיכי חהפיץ מצכונים כדי שכולם יהנו

נשלח מהסלולארי שלי
7. JICAMA
zoozoo   (08.05.12)
יהיה לך מאוד קשה למצא, אולי אצל חקלאים מסןימים שמגדלים את השורש הזה, אבל לא ראיתי בארץ JICAMA באופן כללי.
8. אוכל של הבית
zoozoo   (08.05.12)
כמה כיף סוף סוף מבינים שאני לא!!!! מארגנטינה אני ממקסיקו
והאוכל שלי הוא כלכך טעים שאי אפשר לתאר
9. מחפש מסעדה מקסיקנית אמיתית ....
דון   (08.05.12)
אחרי שנים באמריקה, עוד לא מצאתי מסעדה מקסיקנית, פשוטה ואמיתית - בלי פלצנות ועם מחירים שפויים

מישהו מכיר ????

תודה
10. Mula
barb ,   vancouver   (08.05.12)
Where can I find Mula in Vancouver and does it call mula or has different name.Thanks.
11. איפה אפשר למצוא משחת מולה בארץ??
?   (08.05.12)
12. לכל עגבניה
(08.05.12)
13. תוחזר צ'ימיצ'אנגה !!!!
KKK   (08.05.12)

מתי כבר יחזרו הספייריבס המעולים ??? המרגריטה הממסטלת?? הפהיטס המעולות ??

הגיע הזמן שתחזור כבר

14. יש מסעדות מקסיקניות בארץ בכלל?
shachar2 ,   בת ים   (08.05.12)
שנוכל להכיר את המטבח הזה
15. סלסה מרוקנה
מסעודה   (08.05.12)
חחחחח סלסה מחיקנה?? זו סלסה "מרוקנה" מובהקת....כל השנים גדלנו על סלטים כאלה.
16. המון טעם = המון מלח ...
דני, DANY ,   טורונטו, קנדה   (08.05.12)
כמובן שלמרק יש טעם נהדר עם כל כך הרבה מלח - חוכמה גדולה; הטעם מגיע מן המרכיבים הנכונים, עשבי התיבול והתבלינים - לא צריך בכל כך הרבה מלח - כ 1000 מ"ג נתרן במנת המרק(1\10) ! וזה רק ממאכל אחד ....
ועוד יש יותר מלח בעוף המולה וכו '- בקרוב אתה עולה על המרבי המותר של נתרן ב 24 שעות וזה רק מארוחה אחת ...!
המון טעם = המון מלח ...
17. לפצנגה כפר סבא
יפעת ,   קדימה   (09.05.12)
בר מקסיקני אוכל בליארד הופעות
18. כמעט
חוסה   (09.05.12)
סלסה מחיקנה עושים בלי שום ובלי שמן זית
אגב גואקמולה מכינים אותו הדבר רק עם אבוקדו ויותר טחון
19. המרק עגבניות נשמע מעולה אשמור ואכין
(09.05.12)

20. מרק עגבניות טעים גם מרסק עגבניות
מקסיקנית   (09.05.12)
אני מכינה שנים מרק מקסיקני עם רסק עגבניות.
21. VIVA MEXICO
מיכאל ,   קריות   (09.05.12)

אוכל מקסיקני רמו אוכל סיני, מגיע ממחוזות שונים, ולכן יש בו גוונים ומטבחים

בעלי טכניקה ומאכלים שונים. במערב (בטח בישראל!) מכירים רק את קצה

הקרחון...וגם זה מעוות.

הסלט הרווח אצל המקיסיקנים, במיוחד כאשר זה מגיע לטורטיות, זה ה-פיקו די

גיו. מזכיר במעט את הסלט עכבניות עם שום וחיריף המרוקאי.

אין ארוחה מקסיקנית ללא שועית, כמו שאין סעודה סינית ללא אורז.

ואחרון, לחומרי הגלם והפלפלים החריפים:

במקסיקו יש עשרות סוגי פלפלים חריפים, ברמות חריפות שונות. החריף שבהם

הוא החוואנרו (600,000 קפסיאן) ועד הפחות חריפים כמו הפבלנו, ואפילו

הציפוטלה. החלפיניו משמש גם לכבישה, כמו השיפקה שלנו, רק שחותכים אותו

לרצועות.

הרטבים המקסיקאניים המכונים "מולה" מורכבים וטעימים מאוד. חלק מהמאכלים, מוצאים עצמם מאודים בעלי תירס.

בקיצור, הבעיה העיקרית תהיה חומרי הגלם...בעיקר סוגי הפלפלים.

טכניקת הבישול יותר קל לשחזר.

22. היא למדה מכל מטבח שרק יכלה .....
קובי אברגיל ,   ניו יורק   (09.05.12)
למדנו יחד באוניברסיטה למען הגילוי הנאות
אני זוכר איך שכנעת אותי שנעשה טריייד על אוכל של אמא שלי ,קציצות ברוטב עגבניות מרוקאיות ....וירקות ממולאים....
בתמורה לפסטה ברוטב שמנת...מאכל חלוצי בתחילת שנות התשעים.
מיכל אוהב אותך
קובי אברגיל
23. There is no a single good Mexican food in israel!
Juan   (09.05.12)
24. טעות קטנה
gil   (09.05.12)
לא קוראים לזה סלסה מחיקאנה. קוראים לזה פיקו דה גאיו. pico de gallo
25. געגועיי לאמיגוס בנחלת שבעה אחח איזה
ירושלמי   (10.05.12)
פהיטה מדהימה הייתה להם, מוגשת על מחבת רוחשת, גאוווקומלה,צילי, אני מרייר רק מלחשוב על הטעם , מישהו מכיר את המתכון שך הפהיטה שלהם???

נשלח מהסלולארי שלי
26. אתה מקיסני?
ארגנטינאי ,   השרון   (23.12.12)
מגיע לך !!!!
27. במרק טורטייה אין פסטה.
חן   (11.04.16)
יש עגבניות, אבוקדו טרי, גבינת צדר מגורדת וטורטיות שטוגנו מראש.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה